15 jan 2020 | Pressmeddelande

Helt nya SEAT Leon stärker sin ställning i kompaktsegmentet.

  • SEAT:s bästsäljare visar upp en tuffare, elegantare och sportigare design
  • Bakpartiet på SEAT Leon visar på styrka och förstärker bilens kraftfulla utstrålning

Martorell, 15 jan. 2020 – Snart är helt nya SEAT Leon här. Designen på märkets senaste bil har utvecklats en hel del men bevarar den själ som är typisk för alla generationer av Leon. Designfilosofin ger uttryck för de värden som märket SEAT står för. Nästa generation av SEAT Leon sticker ut lite extra tack vare sina generösare mått, en mer beslutsam uppsyn, mjukare linjer och sitt ännu tydligare skulpterade bakparti.

Den uttrycksfulla designen är baserad på den avancerade MQB Evo-plattformen som gett designteamet stor flexibilitet och anpassningsmöjligheter. Samtidigt har måtten utökats på helt nya LEON, både för 5-dörrarsversionen och Sportstourer, vilket förädlat proportionerna i den nya designgeneration.

”Helt nya SEAT Leon har designats av våra formgivare på ett djärvt och okomplicerat sätt och förverkligats med både styrka och beslutsamhet. Okomplicerat för att vi på SEAT menar att det mesta går att säga med hjälp av några enkla linjer. Beslutsamhet och styrka eftersom de hör till de egenskaper som gör att ett ögonkast är allt som krävs för att känna igen och attraheras av en SEAT”, säger Alejandro Mesonero-Romanos, chef för designavdelningen på SEAT.

 

Exteriören har utvecklats och resulterat i tydligare former och en mer elegant design som skapar färgnyanser när ljuset återspeglas i karossen som i en högre utsträckning ger ett tredimensionellt intryck.

 

LED-bakljuset som spänner över hela bakpartiet ger modellen en alldeles speciell karaktär. Belysningen och spoilern bildar linjer som ger betraktaren ett intryck av prestanda– även när bilen står still.

Designen på helt nya SEAT Leon är en vägvinnande mix av evolution och revolution som ger bilen en tuffare, mer kraftfull karaktär när man ser den på vägen och ett förfinat intryck både på avstånd och nära håll.

Nya SEAT Leon har utvecklats och designats vid SEAT:s anläggning i Martorell där den också kommer att tillverkas.

Den nya modellen har redan fått mycket uppmärksamhet. Den kommer att bli märkets säkraste och mest uppkopplade bil, bjuda på elektrifierade drivlinor och ha en attraktiv, mer utvecklad design. Än så länge kan du endast vila ögonen på designen bakifrån, men inom kort, närmare bestämt den 28 januari, avtäcks den fjärde generationen av SEAT:s bästsäljare.