01 sep 2021 | Pressmeddelande

CUPRA Dealer Team - PWR Racing till nygammal mark på F1-banan Anderstorp

CUPRA Dealer Team - PWR Racing och STCC TCR Scandinavia är tillbaka på tidigare F1-banan Anderstorp Motorbana i helgen, en bana som mästerskapet inte tävlat på sedan 2019.

Södertälje, 1 september 2021, Mästerskapsledare Robert Dahlgren kommer stärkt av rekordhelgen på Gelleråsen Arena för två veckor sedan där han säkrade sin sjätte raka pole position och årets sjätte seger.

”Jag var glatt överraskad att vi gjorde så bra ifrån oss på Gelleråsen, en av banorna vi trodde skulle vara tuffast för oss denna säsong. Anderstorp är en speciell bana med internationell karaktär och jag tror vi kan vara starka här. Men det blir som vanligt inte enkelt, speciellt då vi inte tävlat här tidigare med våra nuvarande bilar.”, säger Robert Dahlgren.

Mikaela Åhlin-Kottulinsky säkrade sin bästa STCC-helg någonsin på Gelleråsen med pallplats i samtliga tre tävlingar och är nyss hemkommen från Grönland där hon säkrade en pallplats i Extreme E.

”Jag kommer med en bra helg både på Gelleråsen och Grönland i ryggen. Det blir extra kul med comeback på Anderstorp och vi siktar alltid högst upp på pallen. Vi ska göra vårt absolut bästa i helgen.”, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Anderstorp innebär en ny utmaning för teamet då de inte tävlat där med CUPRA Leon Competición-tävlingsbilarna tidigare.

”Vi har en del frågetecken inför helgen då Anderstorp är av lite speciell karaktär med långa bankade kurvor. Men vi arbetar som vanligt lugnt och metodiskt mot våra mål som framför allt är att bevaka ledningen i såväl förarmästerskapet som teammästerskapet.”, säger Marcus Ekström, teamchef för PWR Racing.

”Vi ser fram emot helgens race, det ska bli spännande att se hur Mikaela och Robert tar sig an Anderstorps lite speciella bana med CUPRA Leon Competición.”, säger Per Brinkenberg, märkeschef CUPRA Sverige.                    

Helgens STCC TCR Scandinavia-tävlingar inleds på lördag med test och kval, följt av tre tävlingar på söndag som samtliga sänds LIVE på: https://plus.stcc.se/

Tidsschema Anderstorp Motorbana:

Lördag 4/9

  • 09:00 – Test 1
  • 13:15 – Test 2
  • 16:20 – Kval Q1
  • 16:45 – Kval Q2

Söndag 5/9

  • 10:50 – Race 1
  • 14:00 – Race 2
  • 16:25 – Race 3