22 apr 2022 | Pressmeddelande

Tre svenska förare i säsongspremiären av Porsche Mobil 1 Supercup.

Fragus Motorsport, ett av de främsta teamen i Porsche Carrera Cup Scandinavia, inleder en satsning på Porsches internationella entypsmästerskap. Hampus Ericsson, Edvin Hellsten och Pontus Fredricsson kommer till start på Imola-banan 23–24 april.

Karlskogabaserade Fragus Motorsport är sedan länge ett av de främsta teamen i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Inför säsongspremiären av Porsche Mobil 1 Supercup på Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari i Imola 23–24 april tillkännager teamet att man inleder en internationell satsning vid sidan om engagemanget för Carrera Cup.

– Efter många säsonger i den absoluta toppen av Skandinaviens ledande racingmästerskap är Porsche Mobil 1 Supercup det naturliga steget, säger Robin Hansson, Fragus Motorsport. 2022 har vi ett bra utgångsläge med tre hungriga vinnare i teamet som kommer att dra nytta av den här chansen att mäta sig mot världseliten.

Satsningen omfattar ordinarie svenska förare i Fragus Motorsport som alla tillhör toppskiktet av Porsche Carrera Cup Scandinavia. Hampus Ericsson och Edvin Hellsten – tvåa och trea i fjolårets mästerskap – samt Pontus Fredricsson, som är högaktuell efter vinterns seger i Porsche ROC Challenge. Samtliga tre förare är eller har dessutom varit medlemmar i PCCS Driver Development Programme.

Fragus Motorsport tävlar i Porsche Mobil 1 Supercup med status som ”Guest Starting Team”, vilket öppnar dörren för fler inhopp senare under året.

– Vi ser fram emot en första lärorik tävlingshelg på Imola och har redan ställt in siktet på ytterligare några race under årets säsong som kan ligga till grund för en seriös utvärdering, fortsätter Hansson. Vår ambition är en full satsning på Supercupen under 2023.

Porsche Mobil 1 Supercup är sportbilstillverkarens internationella entypsmästerskap som körs på samma banor som Formel 1, de mest utmanande tävlingsarenorna i Europa, under åtta av årets Grand Prix-helger. Racingserien använder den senaste generationen av Porsche 911 GT3 Cup. Samma tävlingsbil som debuterar i Porsche Carrera Cup Scandinavia senare i vår.

– Det här är en fantastisk möjlighet, säger Raine Wermelin, Direktör, Porsche Sverige. Ett av toppteamen från Porsche Carrera Cup Scandinavia och tre av mästerskapets starkaste förare får chansen att visa upp sig på den internationella racingsscenen. Det är ett fint betyg på arbetet med vårt förarutvecklingsprogram och på förarkvaliteten inom svensk racing.