02 nov 2022 | Pressmeddelande

Nya Porsche 718 Style Edition

Fräscha färger och harmoniska kontraster kännetecknar nya Porsche 718 Boxster Style Edition och 718 Cayman Style Edition. De båda mittmotormodellerna har alltid stått för en perfekt kombination av körglädje och praktisk användarvänlighet. Med Style Edition presenterar Porsche nu en exklusiv variant för kunder som uppskattar spektakulär design. Det är särskilt tydligt i valet av färgen Ruby Star Neo, en modern tolkning av Ruby Star-lackeringen på den legendariska Porsche 911 Carrera RS av 964-generationen.

Exklusiva detaljer särskiljer modellerna

Även om Porsches kunder väljer en annan färg till sin Style Edition-modell än Ruby Star Neo, särskiljer sig de nya varianterna tydligt från övriga 718-modeller. Till exempel har de nya modellerna svarta högglanslackerade 20-tums 718 Spyder-fälgar och navkåpor med  Porsche-vapnet i färg. Style Edition-modellerna känns också igen på avgassystemets svarta ändrör och på att namnet ”Porsche” är skrivet med silverfärgad text baktill.

På Porsche 718 Boxster Style Edition är namnet ”Boxster” präglat på suffletten ovanför sidorutorna. Kunderna kan välja mellan två Style Edition kontrastpaket utan extra kostnad, ett i svart och det andra i vitt. Båda inkluderar dekorränder, stripes, på den främre bagagerumsluckan och namnet “Porsche” på sidorna, liksom svart respektive vit högglanslack på fälgarna och på modellbeteckningarna baktill.

Inuti har Style Edition-modellerna ett läderpaket, svart med kontrastsömmar i Crayon, belysta instegslister i rostfritt stål och Porsches vapensköld präglat på nackstöden.

Utökad standardutrustning

718 Boxster och Cayman Style Edition är exceptionellt välutrustade. I standardutrustningen ingår BiXenon-strålkastare, LED-varselljus, ParkAssist fram och bak inklusive backkamera, Apple® CarPlay, farthållare, automatiskt avbländbara inre och yttre backspeglar inklusive regnsensor, eluppvärmd läderratt med multifunktion, eluppvärmda säten, tvåzons klimatanläggning, golvmattor med kontrastsömmar i Crayon samt Power Steering Plus. Båda modellerna kan uppgraderas ytterligare med ett stort utbud av tillval.

Sexväxlad manuell växellåda som standard

När det gäller motorer och chassi skiljer sig inte Style Edition-modellerna från varandra. Båda baseras på basmodellerna av 718 Cayman och 718 Boxster med en 300 hk tvåliters boxermotor bakom sätena. Den turboladdade fyrcylindriga motorn har ett vridmoment på 380 Nm och med den manuella sexväxlade lådan gör Style Edition-modellerna 0 – 100 km/tim på 5,1 sekunder (4,7 sekunder med den sjuväxlade PDK-lådan som är tillval). Båda modellerna har en toppfart på 275 km/tim, oavsett vilken växellåda som valts.

Porsche 718 Cayman Style Edition och Porsche 718 Boxster Style Edition kan beställas från och med nu och kostar i Sverige från 700 000 kr (Cayman) och 720 000 kr (Boxster).

Mer information samt film-och fotomaterial finns i Porsche Newsroom: newsroom.porsche.com

718 Cayman Style Edition: Bränsleförbrukning vid blandad körning: 9,7 – 8,9 l/100 km; CO2-utsläpp vid blandad körning: 219 – 202 g/km.
718 Boxster Style Edition: Bränsleförbrukning vid blandad körning: 9,7 – 9,0 l/100 km; CO2-utsläpp vid blandad körning: 220 – 203 g/km. 

Värdena för förbrukning och CO2 är fastställda med hjälp av mätmetoden WLTP. Dessa värden är inte jämförbara med de värden som erhölls med den tidigare NEDC-mätmetoden.