17 maj 2009 | Pressmeddelande

Audi dominerade säsongspremiären av DTM

Audi fick en lysande start på årets säsong genom att ta de fyra översta platserna i resultatlistan då premiären av DTM-mästerskapet avgjordes på Hockenheim under söndagen.

Mattias Ekström startade från pole position och ledde nästan hela loppet igenom. Svensken råkade dessvärre ut för en punktering på näst sista varvet vilket gjorde att han slutade sjua istället för överst på pallen. Vann gjorde istället dansken Tom Kristensen, följd av titelförsvararen, tysken Timo Scheider och Oliver Jarvis från Storbrittanien. Segraren Tom Kristensen uttryckte sin empati för märkeskollegan efter tävlingen. - Mattias förtjänade verkligen segern i det här loppet och jag förstår precis hur han känner sig just nu eftersom jag förlorade en tävling på ungefär samma sätt under 2006, sade Tom Kristensen. Audis motorsportchef, Dr. Wolfgang Ullrich var väldigt nöjd med helgens insats. - Som vi sett tidigare år har Audi A4 DTM visat sig vara väldigt snabb på Hockenheim och tillsammans med en otrolig laginsats är vi svårslagna. Nästa tävling i DTM-mästerskapet avgörs på EuroSpeedway om två veckor. Tills dess kommer teamen ABT Sportsline och Phoenix Racing ställa upp i ett 24-timmarslopp på Nürburgring med fyra Audi R8 LMS. Mattias Ekström, Mike Rockenfeller och Timo Scheider är några av DTM-förarna som kommer finnas på startgriden.