Nyheter & Media

Rss icon
15 jul 2019 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Ford – Volkswagen utökar sitt globala samarbete inom autonom körning, elektrifiering och kundservice

Volkswagen och Ford investerar gemensamt i Argo AI, ett företag som utvecklar fordonsplattformar för autonom körning, med ett värde på mer än 7 miljarder USD. Detta möjliggör för båda biltillverkarna att självständigt integrera Argo AI:s självkörningssystem i sina egna fordon, vilket ger betydande globala skalfördelar

15 jul 2019 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Audi Sport firar 25 år med Audi RS

För 25 år sedan lanserades Audi RS 2 Avant - den första RS-modellen från Audi. Konceptet med prestandabilar för vardagsbruk med gener från motorsporten har varit framgångsrikt. Audi Sport GmbH, tidigare quattro GmbH, har fram till nu lanserat 25 RS-modeller. Under 2019 presenteras ytterligare sex nyheter, varav två helt nya RS-modeller.

07 jul 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Marginaler på fel sida men Johan plockade poäng

Det var tät racing i WTCR-deltävlingen i Portugal under helgen. Johan Kristoffersson hamnade lite fel i kampen om hundradelar och tusendelar, men lyckades ändå plocka poäng i alla tre racen med resultatraden 7-14-11.

07 jul 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Ännu en folkfest i Höljes

För Sondre Evjen slutade rallycrosshelgen i Höljes med en fjärdeplats i semifinalen. Den svenska EM- och VM-tävlingen bjöd som vanligt på bästa tänkbara underhållning och även om det inte blev nytt publikrekord så bekräftade 48 350 åskådare folkfesten i norra Värmland.

04 jul 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Formtoppad Kristoffersson till Portugal

Med en seger på Nürburgring i bagaget åker Johan Kristoffersson till Vila Real i Portugal för den sjätte deltävlingen i WTCR. Kristoffersson och hans team Sébastien Loeb Racing har visat klart stigande form de två senaste tävlingshelgerna.

03 jul 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Höljes-helg med minnen och förhoppningar

Det är dags för The Magic Weekend. Rallycrosshelgen i Höljes har de två senaste åren dominerats av Johan Kristoffersson, men regerande mästaren kommer inte till start. Istället ska Sondre Evjen göra jobbet för Tommy Kristofferssons team, Volkswagen Dealerteam BAUHAUS.

03 jul 2019 | Pressmeddelande Logotyp Skoda

ŠKODA presenterar SCALA G-TEC

ŠKODA är på plats med sitt nuvarande gasbilserbjudande OCTAVIA G-TEC i Almedalen där hållbarhet och miljö står på agendan. Samtidigt aviserar företaget en ny kommande gasdriven modell - ŠKODA SCALA G-TEC. En version av den nya kompaktmodellen med tre CNG-tankar som möjliggör en räckvidd på cirka 410 kilometer. Fordonsgas är ett bra alternativ och med biogas reduceras utsläppen av CO2 med 90%.

02 jul 2019 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Återförsäljaren Din Bil lanserar privatleasing online med digital signering och hemleverans

Som första aktör erbjuder nu Din Bil via återförsäljarens hemsida en helt digital beställnings- och köpprocess där kunden kan sköta hela bilköpet online. Volkswagen Stockholm och SEAT Stockholm är först ut.

01 jul 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Nya Volkswagen Passat GTE går nu att förboka

Volkswagen Sverige öppnar nu möjligheten för kunder att förboka nya versionen av den populära laddhybriden Passat GTE. Räckvidden på el har utökats med 40 procent och med god marginal klassas nya Passat GTE som klimatbonusbil i Sverige. Det preliminära priset är från 448 500 kronor för sedanmodellen och från 458 500 kronor för Sportscombi.

01 jul 2019 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

CUPRA bryter mark med nytt huvudkontor 2020

Märkets nya hemvist invigs officiellt under första kvartalet nästa år

28 jun 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Johan vann värmländsk duell - andra SM-guldet

Johan Kristoffersson tog sitt andra SM-guld i rally när han vann sprinttävlingen i Malmö efter en stenhård duell mot WRC-meriterade Pontus Tidemand. Kristoffersson vann båda finalheaten och totalt med 0,6 sekunders marginal.

28 jun 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagen WeShare med 100 procent elbilar är nu lanserat i Berlin

Volkswagen ger sig in på den växande bilpoolsmarknaden. Den 27 juni lanserade Volkswagen ”WeShare” i Berlin. Med 1 500 e-Golf erbjuder man Berlinborna en helt eldriven bilpoolslösning. Dessutom går samtliga bilar på grön el.

28 jun 2019 | Pressmeddelande Logotyp TransportBilar

Almedalen: Volkswagen Transportbilar visar framtidens transportlösningar

Volkswagen Transportbilar visar upp MOIA, e-Crafter och Cargo e-bike i Visby under Almedalsveckan. Tre spännande lösningar för framtidens klimatvänliga transporter.

28 jun 2019 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Pressinbjudan − sju seminarier i Almedalen med hållbarhetsfrågor i fokus

Sveriges ledande bilorganisation, Volkswagen Group Sverige AB, arrangerar sju seminarier under Almedalsveckan. Flera namnkunniga företrädare för politik och näringsliv deltar. De flesta av seminarierna har hållbarhetsfrågor i fokus.

27 jun 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagens omtalade elbil ID. Crozz till Almedalen

ID. Crozz är den fyrhjulsdrivna medlemmen i Volkswagens nya elbilsfamilj. Nu visas konceptbilen för första gången upp i Sverige, när den gästar politikerveckan i Almedalen den 1-5 juli.

26 jun 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Kristoffersson jagar sitt andra sprintguld

Johan Kristoffersson beger sig till Malmö för att på fredag försöka ta sitt andra SM-guld i rallysprint. Volkswagen Dealerteam BAUHAUS-föraren står inför en intressant duell med framför allt Pontus Tidemand.

26 jun 2019 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Ny upplaga av Audi Q7 – lyft till nästa nivå

Audi Q7 får en ordentlig uppdatering – både visuellt och tekniskt. Den stora familjesuven får Q-familjens nya design med ännu sportigare egenskaper och högre komfort. Digital förarmiljö, bränslebesparande mildhybridteknik och HD Matrix LED-strålkastare med laserljus är några av nyheterna. Nya Audi Q7 har säljstart i augusti och lanseras i oktober hos de svenska Audi-återförsäljarna.

25 jun 2019 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Säljstart för nya Audi A4 – mest omfattande faceliften någonsin

Nya Audi A4 har släppts med svenska priser och kan nu beställas hos återförsäljarna. Faceliften är mer omfattande än någonsin med helt nya linjer, digital interiör och ännu högre utrustningsnivå. Flera motoralternativ har elektrifierats med mildhybridteknik (MHEV) som ökar komforten och sänker förbrukningen.