Nyheter & Media

Rss icon
10 jun 2021 | Pressmeddelande Logotyp TransportBilar

Världspremiär för nya Multivan – anpassad för nya tidens mobilitet

Få idag existerande bilmodeller har en kultstatus kring sig. En av dessa är en MPV, sprungen ur den klassiska Folkabussen, och som går under namnet Multivan. När generation 7 nu visas upp för första gången framträder en bil som är trogen sitt arv, men också fullt modern och anpassad till dagens krav inom uppkoppling, komfort, säkerhet, effektivitet och e-mobilitet.

10 jun 2021 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagens kartläggning visar: Stor skillnad i kommunernas elektrifieringstakt

Kommunerna spelar en viktig roll i att driva elektrifieringen framåt, en ny kartläggning från Volkswagen Sverige visar att ansvaret kommunerna tar för omställningen av den svenska bilflottan varierar kraftigt.

09 jun 2021 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Volkswagen-koncernen investerar ytterligare 500 miljoner euro i Northvolt AB

Volkswagen deltar, med ett bidrag på 620 miljoner USD (cirka 500 miljoner euro), i en finansieringsrunda för sin svenska batteripartner Northvolt AB. Medlen ska användas för kapacitetsutbyggnad inom produktion, återvinning samt forskning och utveckling.

07 jun 2021 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagen We Charge utökas med fler laddpunkter i Sverige

Fler laddningsoperatörer kopplas samman med Volkswagens laddningstjänst We Charge. Det finns nu cirka 200 000 publika laddpunkter i Europa att välja bland. Ny partner är Recharge, tidigare Fortum Charge&Drive, som har 239 laddpunkter i Sverige.

07 jun 2021 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

CUPRA Dealer Team – PWR Racing dominerar STCC-premiären

CUPRA Dealer Team-förarna Robert Dahlgren och Mikaela Åhlin-Kottulinsky inledde STCC TCR Scandinavia säsongen på bästa möjliga sätt, tillsammans säkrade förarna fem pallplatser, två segrar, två pole positions och ledningen av såväl förarmästerskapet som teammästerskapet.

03 jun 2021 | Pressmeddelande Logotyp Skoda

ŠKODA ENYAQ iV med CO2-neutral produktion

› ŠKODA AUTO minskar kontinuerligt koldioxidutsläppen vid upphandling av råvaror, fordon och batteriproduktion, transport och återvinning. › TÜV-Certifierade projekt kompenserar för koldioxidutsläpp i produktionen som ännu inte kan undvikas.

03 jun 2021 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Astypalea: Kick-off för omställningen till en smart hållbar ö

Astypalea är på väg att bli en smart och hållbar ö. De första elbilarna, inklusive den första helelektriska polisbilen i Grekland, togs i bruk den 2 juni i närvaro av premiärminister Kyriakos Mitsotakis, Volkswagen-koncernens VD Herbert Diess och Greklands vice utrikesminister Kostas Fragogiannis. De första offentliga och privata laddningspunkterna invigdes också. Evenemanget markerade starten av omställningen till full elektrifiering på Astypalea. Under de närmaste åren ska ön byta till smart hållbar mobilitet och helt modernisera sitt energisystem. Volkswagen och den grekiska regeringen undertecknade ett samförståndsavtal om detta i november förra året.

02 jun 2021 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

CUPRA Dealer Team - PWR Racing inleder jakten på STCC-guldet

I helgen är det säsongspremiär för STCC TCR Scandinavia på Ljungbyheds Motorbana och förutsättningarna ser lovande ut för CUPRA Dealer Team - PWR Racing.

01 jun 2021 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagen svensk marknadsledare även i maj – ID.4 mest registrerade elbilen

Volkswagens leveranser av nya elbilen ID.4 fortsätter i hög takt. I maj registrerades 693 exemplar på den svenska marknaden, vilket gjorde den till den mest registrerade elbilen för andra månaden i rad. Volkswagen behöll dessutom positionen som total marknadsledare. Det är första gången i modern tid som Volkswagen är svensk marknadsledare två månader i rad.

01 jun 2021 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Porsche Carrera Cup Scandinavia får SM-status.

Beslut från Svenska Bilsportförbundet – Porsche Carrera Cup Scandinavia tilldelas officiell status som Svenska Mästerskapen för GT-bilar från och med 2022.

31 maj 2021 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Audi med "Dream Team" till Dakarrallyt.

Audi är första biltillverkare att slåss om totalseger med elektrifierad drivlina i världskända Dakarrallyt och startar därmed en revolution i ökenrallyt. Audi Sport har lyckats rekrytera tre välmeriterade förarteam för det ambitiösa projektet. Mattias Ekström/Emil Bergkvist, Stéphane Peterhansel/Eduardo Boulanger och Carlos Sainz/Lucas Cruz ingår i Audi´s ”Dream Team”.

27 maj 2021 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagen tar nästa steg med elbilarna ID.3 och ID.4

Efter en framgångsrik lansering av förkonfigurerade versioner ger Volkswagen nu kunden en större möjlighet att specificera sin nya elbil efter egna önskemål på utrustning.

27 maj 2021 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

CUPRA och PDL formar framtidens padelstjärnor

Med lanseringen av CUPRA Stockholm Junior Academy genomför CUPRA Stockholm och PDL Frihamnen en unik satsning i Sverige som ska ta potentiella ungdomar med stort driv och passion för padel till den absoluta topparenan både nationellt och internationellt.

25 maj 2021 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

CUPRA Born inleder en ny era

CUPRA Born är den okonventionella utmanaren som med avancerad drivlina, uttalad sportighet och ett CO2-neutralt koncept, bjuder på vass elektrifierad prestanda.

24 maj 2021 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Audi satsar på pilotkoncept för snabbladdning

Audi fortsätter ställa om företaget mot hållbar premiummobilitet och planerar för en bred elbilsoffensiv med över 20 helt eldrivna modeller till 2025. Nyckeln till framgång i omställningen är tillgången på laddinfrastruktur. Audi jobbar nu på ett koncept för snabbladdning vid tillfälliga behov och hög efterfrågan. Under andra halvåret kommer ett pilotprojekt sjösättas och testas i praktiken för att utvärdera en möjlig utrullning.

21 maj 2021 | Pressmeddelande Logotyp TransportBilar

Multivan som eHybrid - en av många nyheter.

Volkswagen Transportbilar skriver ett nytt kapitel i den 35-åriga framgångsrika historien kring modellen Multivan. Med en Multivan som är ny från grunden tillkommer flera efterlängtade nyheter. Att den kommer erbjudas som eHybrid direkt vid marknadsintroduktionen kring årsskiftet är positiva nyheter, inte minst för svenska marknaden där laddhybrider är starkt efterfrågade.

19 maj 2021 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

CUPRA Born bjuder in till en okonventionell världspremiär

Nedräkningen har börjat, CUPRAs första helelektriska modell, CUPRA Born, har digital världspremiär på tisdag den 25 maj.

18 maj 2021 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Volkswagen Group Sveriges dieselbilar godkänns för HVO100

Med start senare i år så kommer Volkswagen-koncernens fyrcylindriga Euro6-dieselbilar att godkännas för det förnybara bränslet HVO100.

12 maj 2021 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Nya Volkswagen Tiguan Allspace officiell

Volkswagens populära SUV Tiguan Allspace har fått en omfattande uppdatering med ny teknik, såsom nya assistans- och infotainmentsystem.