Nyheter & Media

Rss icon
26 maj 2022 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

PWR Racing satsar på unga talangen Axel Bengtsson som gör STCC-debut 2022

CUPRA Dealer Team – PWR Racing fortsätter att satsa på unga talanger och skriver kontrakt med den 21-åriga junioren Axel Bengtsson, som tillsammans med regerande mästaren Robert Dahlgren kommer köra teamets två CUPRA Leon Competición i STCC TCR Scandinavia 2022.

25 maj 2022 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagen samlar kraft med ”Obi-Wan Kenobi” för lanseringen av nya ID. Buzz

Volkswagen ger sitt varumärke en ännu starkare emotionell laddning och sin globala elektrifieringsstrategi ett ytterligare lyft. Märket lanserar nu en kampanj för den nya ikoniska eldrivna ID. Buzz genom ett unikt samarbete med ”Obi-Wan Kenobi”. Den helt nya Star Wars-serien kommer att visas på Disney+ från och med den 27 maj 2022.

25 maj 2022 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Audi bidrar till hållbar mobilitet under World Economic Forum i Davos

I samband med toppmötet World Economic Forum som pågår i Davos säkerställer Audi att deltagarna transporteras hållbart i den schweiziska alpbyn. Audi finns på plats med en helt eldriven bilflotta och dessutom mobila laddningsstationer som är uppbyggda av återvunna batterier. I en förlängning satsar Audi dessutom på snabbladdningsstationer i stadsmiljö och att skapa en hållbar leveranskedja för batterier.

24 maj 2022 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagens globala produktionsnätverk för elbilar växer – ID.4 tillverkas nu även i Emden

Volkswagen fortsätter att ställa om sina fabriker till elektrisk mobilitet och utökar sitt globala produktionsnätverk för elbilar genom att starta tillverkningen av helt eldrivna ID.4 i Emden. Det är den andra tyska elbilsfabriken efter Zwickau och den fjärde totalt tillsammans med de kinesiska fabrikerna i Anting och Foshan.

23 maj 2022 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

CUPRA återvänder till Terramar för att avslöja sina planer inför en ny era

Den 7 juni 2022 presenterar CUPRA sina offensiva framtidsplaner med bland annat flera nya elektrifierade modeller.

19 maj 2022 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Euro NCAP: Volkswagen ID.5 får högsta betyg i test av förarassistanssystem

I mars fick ID.5 högsta möjliga betyg, 5 stjärnor, i Euro NCAP:s krävande säkerhetstest. Nu får den nya elbilen från Volkswagen även högsta betyg i det särskilda testet av förarassistanssystem.

18 maj 2022 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Ny undersökning visar: Elbilsförare missnöjda med tillgången till snabbladdning vid långresor

Volkswagen har frågat förare av ID.-modeller om den publika laddinfrastrukturen i Sverige. Undersökningen visar bland annat att varannan elbilsförare låter elbilen stå vid långresa på grund av problem att ladda längs vägen.

17 maj 2022 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

STCC-mästaren är tillbaka: Robert Dahlgren förlänger med CUPRA Dealer Team – PWR Racing

Den mest segerrike STCC-föraren någonsin, Robert Dahlgren, tar åter plats bakom ratten på CUPRA Leon Competición.

12 maj 2022 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Koncernchefen Herbert Diess på årsstämman: ”Volkswagen har levererat – ekonomiskt och strategiskt”

Volkswagen-koncernen gör stora framsteg med sin omställning till en hållbar och helt digitaliserad mobilitetsleverantör, trots en utmanande omvärld. Sammanfattning från årsstämman i bolaget.

11 maj 2022 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Säsongspremiär i Porsche Carrera Cup Scandinavia – nu startar jakten på SM-guldet!

Skandinaviens ledande racingmästerskap rivstartar säsongen med flera spännande nyheter. Serien har fått SM-status, ett ännu starkare startfält och en helt ny generation av tävlingsbilen Porsche 911 GT3 Cup. Porsche-entusiaster som älskar racing kan dessutom se fram emot Sportscar Together Day vid samtliga svenska tävlingshelger.

05 maj 2022 | Pressmeddelande Logotyp Seat

Volkswagen-koncernen och SEAT S.A. investerar 10 miljarder euro för att elektrifiera Spanien

Volkswagen-koncernen planerar att bygga en battericellsfabrik i Sagunto, Valencia, på en yta av 200 hektar med en årlig produktionskapacitet på 40 GWh. Battericellsproduktionen kommer att skapa mer än 3 000 arbetstillfällen och blir den tredje av sex gigafabriker som koncernen planerar att bygga i Europa.

04 maj 2022 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Volkswagen-koncernen stärker expansionen på de globala tillväxtmarknaderna efter ett starkt resultat för första kvartalet

Volkswagen-koncernen uppvisade ett starkt finansiellt resultat under första kvartalet, med en omsättning på 62,7 miljarder euro, trots en utmanande global miljö.

04 maj 2022 | Pressmeddelande Logotyp Audi

OVÄNTAT SAMARBETE MELLAN AUDI OCH MYRQVIST

Inför sommaren presenterar Audi och det svenska skomärket Myrqvist en nyhet för alla sanna bilentusiaster och flanörer. I ett gemensamt designsamarbete har de båda märkena tagit fram en sko med klassiska referenser, en s.k. driving shoe.

28 apr 2022 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

CUPRA Born gör laddningen enklare och bekvämare

Med funktionen Plug&Charge kan CUPRA Born identifiera sig via en krypterad standard och automatiskt starta laddningen. Varken mobiltelefon eller RFID-kort är längre nödvändigt för att ladda. Funktionen kommer att finnas tillgänglig från mitten av 2022.

27 apr 2022 | Pressmeddelande Logotyp TransportBilar

Från konceptbil till produktionsfärdig ID. Buzz – Följ med på resan när den elektriska folkabussen från Volkswagen blev till

Södertälje/Hannover, 27 april 2022 – Från konceptbilen Buzz 2017, fram till den serietillverkade ID. Buzz och ID. Buzz Cargo, ligger fem års hårt arbete från utvecklingsteamet hos Volkswagen Transportbilar och Volkswagen Personbilar. I en ny dokumentär från Volkswagen kan man följa hur konstruktörerna lyckades överföra grundprincipen hos den legendariska T1 folkabussen till en helt eldriven minibuss och skåpbil som tillfredsställer alla moderna krav på säkerhet, åkkomfort och vardagsflexibilitet.

26 apr 2022 | Pressmeddelande Logotyp TransportBilar

Nya Amarok visar upp sig - Karaktärsfull och högteknologisk pickup från Volkswagen Transportbilar

Södertälje/Hannover 26 april 2022 – I år kommer Volkswagen Transportbilar presentera en helt ny generation av sin bästsäljande pickup Amarok. Med ännu vassare köregenskaper, både på och utanför de asfalterade vägarna, och med det senaste inom assistanssystem. Nya Amarok är utvecklad och designad i Tyskland och Australien, och kommer att byggas i Sydafrika. Siktet är inställt på att försvara sin premiumposition inom pickupens B-segment.

26 apr 2022 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Kvalitetsoffensiv: Volkswagen gör laddningen enklare och bekvämare

Volymmärkena Volkswagen, SEAT/CUPRA och ŠKODA erbjuder enkla taxor för allmän laddning, vilket gör att kunderna kan ladda till fasta kilowatt-timpriser över hela laddningsnätet. Elbilsförare kan nu använda mer än 310 000 laddningspunkter runt om i Europa, inklusive runt 10 000 snabbladdare på över 3 000 platser.

26 apr 2022 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagen på eCarExpo: Sverigepremiär för ID.5 och ID. Buzz Cargo

I år lanserar Volkswagen nya medlemmar i den helt eldrivna ID.-familjen. På elbilsmässan eCarExpo i Stockholm visas ID.5 och ID. Buzz Cargo för första gången upp för den svenska publiken.

22 apr 2022 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Tre svenska förare i säsongspremiären av Porsche Mobil 1 Supercup.

Fragus Motorsport, ett av de främsta teamen i Porsche Carrera Cup Scandinavia, inleder en satsning på Porsches internationella entypsmästerskap. Hampus Ericsson, Edvin Hellsten och Pontus Fredricsson kommer till start på Imola-banan 23–24 april.