Nyheter & Media

Rss icon
15 sep 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Kristoffersson plockade placeringar

Johan Kristoffersson nådde inte riktigt fram till pallplatserna vid WTCR i Ningbo, Kina. I stökiga race lyckades han ändå ta sig fram och plocka poäng. Resultatraden 8-13-10 var bra utdelning sett till omständigheterna.

13 sep 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Premiär för nya Volkswagen e-up! – nu med längre räckvidd och lägre pris

På bilsalongen i Frankfurt, 10-22 september, premiärvisar Volkswagen den senaste versionen av eldrivna e-up!. Den smidiga bilen är idealisk i staden och att pendla med. 70 % högre batterikapacitet ger nu en räckvidd upp till 260 km. Med e-up! gör Volkswagen också e-mobiliteten överkomlig för fler. Grundpriset i Sverige startar på 273 600 kronor, före klimatbonus, vilket är ett lägre grundpris jämfört med föregångaren.

12 sep 2019 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Mads Østberg gästförare i Porsche Carrera Cup Scandinavia på Rudskogen!

Porsche Sverige spetsar startfältet i Skandinaviens ledande racingserie. Norsk rallystjärna kör mästerskapets gästbil under tävlingshelgen i Rakkestad 13 och 14 september.

10 sep 2019 | Pressmeddelande Logotyp TransportBilar

Ny varumärkesprofil för Volkswagen Transportbilar

Ny design av logotyp och nytt koncept kring kommunikation och marknadsföring ger Volkswagen Transportbilar en mer digital, hållbar och framtidsinriktad varumärkesprofil.

10 sep 2019 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Premiär på Frankfurtsalongen: Audi AI:TRAIL quattro – framtidens offroadbil

Audi ställer ut en hel kvartett visionära konceptbilar på Frankfurtsalongen. Helt ny är eldrivna Audi AI:TRAIL quattro som är ett offroad-koncept för hållbar mobilitet bortom asfalten. De övriga konceptbilarna är eldrivna Audi Aicon, AI:ME och AI:RACE .

10 sep 2019 | Pressmeddelande Logotyp Finans

Fleet Support blir vänföretag med Håll Sverige Rent.

Fleet Support, en del av Volkswagen Financial Services, har valt att bli vänföretag till Håll Sverige Rent som en naturlig fortsättning på konceptet Green Fleet, med fokus på att hjälpa företag i omställningen till en grönare vagnpark.

10 sep 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Kristoffersson inspirerad efter långt uppehåll

Efter drygt två månaders tävlingsuppehåll rullar WTCR-serien vidare igen, nu på Ningbo International Speedpark i Kina. Johan Kristoffersson är förväntansfull inför den långa resan i österled.

09 sep 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Världspremiär för Volkswagens nya elbil ID.3 – starten på en ny era

Tillsammans med sina kunder tar Volkswagen klivet in i en era av miljöanpassad mobilitet när nu ID.3 premiärvisas på årets bilsalong i Frankfurt, 10-22 september. ID.3 är den första modellen som baseras på Volkswagens nya MEB-plattform för elbilar. Den är koldioxidneutral, fullt uppkopplad och imponerar med den fantastiska kördynamik som eldriften gör möjlig.

09 sep 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagen presenterar ny varumärkesdesign med ny logotype

Nu har ridån gått upp för ”New Volkswagen”: Kvällen före den första pressdagen på bilsalongen i Frankfurt, presenterade Volkswagen sin nya logotype och varumärkesdesign. Världspremiären markerar starten på en ny era för Volkswagen och ackompanjeras av att även helt eldrivna modellen ID.3 premiärvisas.

09 sep 2019 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

Så designar man en elbil

Konceptbil från CUPRA

09 sep 2019 | Pressmeddelande Logotyp Skoda

Här är nya modellerna ŠKODA visar upp på IAA i Frankfurt

Under årets bilsalong i Frankfurt introduceras ŠKODAs första elektrifierade fordon - ŠKODA SUPERB iV och ŠKODA CITIGOe iV. Kompaktbilen SCALA och nya SUVen KAMIQ premiärvisas med miljöeffektiv gasdrift samt spännande MONTE CARLO-utförande.

08 sep 2019 | Pressmeddelande Logotyp Seat

SEAT och CUPRA når nya rekord i Sverige

07 sep 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Johan gick på attack i tuff slutstrid

Johan Kristoffersson gjorde en stabil insats i East Sweden Rally. Han utkämpade en tuff sekundstrid med Patrik Flodin, som gick segrande ur den kampen och därmed också säkrade SM-guldet i R5-klassen.

06 sep 2019 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Två världspremiärer och en rad nya Audi-modeller på Frankfurtsalongen

Två världspremiärer och en rad nya Audi-modeller visas publikt för första gången på Frankfurtsalongen den 10-22 september. Under presskonferensen den 10:e september sker avtäckningen av konceptbilen Audi AI:TRAIL som är en vision av en framtida helt eldriven offroad-bil. Den andra modellen som premiärvisas är Audi RS 7 Sportback, med vilken Audi Sport GmbH expanderar portföljen av högprestandabilar. Audi premiärvisar även den nykonfigurerade eldrivna racingbilen e-tron FE06 som kommer att tävla i Formel E med start i november.

06 sep 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagen och Northvolt bildar samriskbolag för batteriproduktion

Volkswagen AG och Northvolt AB har ingått ett 50/50 samriskbolag för att bygga en fabrik i Tyskland för litiumjonbatterier. Byggandet av produktionsanläggningen planeras starta år 2020 i Salzgitter i delstaten Niedersachsen. Produktionsstarten planeras till slutet av 2023 eller början av 2024. Den inledande årliga produktionskapaciteten ska vara 16 GWh.

04 sep 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Fler än 30 000 förbokningar av Volkswagens nya elbil ID.3 1st Edition − stort intresse i Sverige

Strax före det att bilsalongen i Frankfurt öppnar sina portar har Volkswagen redan fått fler än 30 000 förbokningar av den nya elbilen ID.3. De flesta av förbokarna bor i Tyskland, Norge, Nederländerna, Sverige och Storbritannien.