Nyheter & Media

Rss icon
18 sep 2021 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Hetta och sandstormar: Audi RS Q e-tron testad i Marocko inför Dakarrallyt

Inför debuten i det berömda Dakarrallyt i januari 2022, har Audi Sport testat Audi RS Q e-tron i nästan två veckor i Marocko under de mest extrema förhållanden. Stéphane Peterhansel, Carlos Sainz och Mattias Ekström turades om att köra den avancerade prototypen.

17 sep 2021 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Säljstart för nya Taigo – Volkswagens första SUV-coupé

Nya Taigo är en sportig SUV-crossover med coupé-silhuett som för in en ny livsstil och anda i småbilssegmentet. Taigo går nu att beställa på den svenska marknaden.

15 sep 2021 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Simona De Silvestro gästförare i Porsche Carrera Cup Scandinavia.

Premiär i Skandinaviens ledande racingmästerskap för fabriksförare från Porsche Motorsport. Schweiziska racingstjärnan tar med sig erfarenheter från Indycar, Formula E och australiensiska V8 Supercars till Rudskogen.

13 sep 2021 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Nya batterilaboratorier: Volkswagen tar nästa steg mot att utveckla och producera egna battericeller

Volkswagen Group Components öppnade idag ett av de mest moderna laboratorierna för battericellsforskning och utveckling i Europa i Salzgitter. Därmed utökar företaget sin expertis inom batteriteknik ytterligare och tar nästa steg mot att utveckla och producera egna battericeller för e-mobilitet.

13 sep 2021 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagen introducerar Over-the-Air-uppdateringar för alla ID.-modeller

Volkswagen fortsätter sin omställning till att bli en mjukvaruorienterad mobilitetsleverantör. Gratis mjukvaruuppdateringar via nätet görs nu tillgängliga för elbilarna ID.3, ID.4 och ID.4 GTX. Den första uppdateringen ger kundnytta genom optimerad omgivningsigenkänning, mer intuitiv drift av infotainmentsystemet och andra nya funktioner.

08 sep 2021 | Pressmeddelande Logotyp TransportBilar

Volkswagen Transportbilar, Argo AI och MOIA visar självkörande prototyp av ID. BUZZ

Södertälje/Hannover, 8 september 2021 – Klädd i svart-vitt kamouflage och med tak- och karossmonterade radar, kameror och sensorer, rullade en ID. BUZZ AD ljudlöst in under Volkswagen Groups New Auto Night vid bilmässan IAA i München. Elbilen är ett av de första testfordonen för det självkörande system (AD, autonomous driving) som Volkswagen Transportbilar utvecklar tillsammans med Argo AI och som är tänkt att börja användas i kommersiella verksamheter som MOIA från år 2025.

07 sep 2021 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

CUPRA presenterar CUPRA Tavascan Extreme E Concept

Den helelektriska off-road racern tar varumärkets Extreme E-äventyr till nästa nivå och antyder formspråket för den framtida serieproduktionen av CUPRA Tavascan.

07 sep 2021 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

CUPRA går framåt i sin ambition att bli ett helelektriskt varumärke år 2030

Under bilsalongen IAA Mobility i München förhandsinvigdes CUPRA City Garage Munich och CUPRA presenterade då officiellt nya CUPRA UrbanRebel Concept. Den radikala tolkningen av framtidens eldrivna stadsbil blir ett riktmärke för företaget när det gäller elektrifiering, design och teknik.

07 sep 2021 | Pressmeddelande Logotyp Skoda

ŠKODA ENYAQ iV - ÅRETS MILJÖBÄSTA BIL 2021

Måndagen den 6 september tog ŠKODA emot priset ”Årets Miljöbästa Bil” för sin eldrivna modell ENYAQ iV. Priset delades ut av organisationen Gröna Bilister och prisutdelningen hölls i Värmlands vagga Borgvik utanför Grums.

06 sep 2021 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

ID. LIFE: Volkswagen visar upp elbilskoncept för småbilssegmentet

Med sin ”ACCELERATE”-strategi gör Volkswagen morgondagens hållbara mobilitet tillgänglig för ännu fler människor. Redan 2025, två år före den ursprungliga planen, kommer Volkswagen att lansera en ID.-modell för småbilssegmentet. Priset hamnar mellan 20 000 till 25 000 euro. ID. LIFE ger en försmak av hur en bil av den här typen skulle kunna se ut.

06 sep 2021 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

CUPRA Dealer Team - PWR Racing utökar STCC-ledning med tangerat rekord

CUPRA Dealer Team - PWR Racing lämnade STCC TCR Scandinavia-helgen på Anderstorp Motorbana med utökad ledning i såväl förarmästerskapet som teammästerskapet.

03 sep 2021 | Pressmeddelande Logotyp Skoda

Lansering av nya uppdaterade KODIAQ

›Avancerad ŠKODA-teknik och nya terrängfunktioner. ›Den rymliga interiören erbjuder nu mer komfort med hållbara material. ›Full-LED Matrix-strålkastare och ergonomiska säten.

03 sep 2021 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

Världspremiär för CUPRA UrbanRebel Concept: Livestream från IAA i München

Följ världspremiären för CUPRAs mest radikala tolkning av en urban eldriven prestandabil.

02 sep 2021 | Pressmeddelande Logotyp Audi

I första klass mot framtiden

Under bilsalongen IAA 2021 i München visar Audi upp en privatjet för vägarna - Audi grandsphere concept. Liksom i ett förstaklassflyg kombinerar den 5,35 m långa grandsphere lyxkänslan i en privatjet med högsta komfort och en avancerad upplevelse ombord. Självkörande på nivå 4 ger den en helt ny frihet - interiören omvandlas då till en rymlig upplevelsesfär utan ratt, pedaler eller instrument. Framsätena blir en förstaklasslounge med maximalt med utrymme, fri sikt och tillgång till alla funktioner i ett heltäckande digitalt ekosystem.

01 sep 2021 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

Världspremiär för CUPRA UrbanRebel Concept: CUPRAs mest radikala tolkning av en urban elbil

Racing är kärnan i CUPRAs DNA, därför presenterar företaget sin vision av en elektifierad prestandabil för citymiljö i form av en racingbil: CUPRA UrbanRebel Concept.

01 sep 2021 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Audi på väg mot klimatneutral mobilitet

Redan om fyra år startar tillverkningen av den sista nya förbränningsmodellen från Audi. Från 2026 kommer premiummärket enbart släppa helt eldrivna nya modeller på marknaden. Tillverkningen av förbränningsmotorer kommer samtidigt att fasas ut fram till 2033. För att bli ledande leverantör av klimatneutral mobilitet optimerar Audi varje länk i värdekedjan och engagerar sig dessutom i utbyggnaden av förnybar energi. På temat “Hållbarhet” under Audis mediadagar inför bilsalongen IAA, presenterade företaget bland annat sin vision för klimatneutral tillverkning och visade hur hållbarhet implementeras i värdekedjan.

01 sep 2021 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Två elbilar toppade Volkswagens nyregistreringar i augusti – marknadsledare för femte månaden i rad

I augusti tog Volkswagens nya elbilar ID.4 och ID.3 täten bland märkets alla modeller. Sedan ID.4 lanserades i april har den varit Volkswagens mest registrerade bilmodell i fyra av fem månader.

01 sep 2021 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

CUPRA Dealer Team - PWR Racing till nygammal mark på F1-banan Anderstorp

CUPRA Dealer Team - PWR Racing och STCC TCR Scandinavia är tillbaka på tidigare F1-banan Anderstorp Motorbana i helgen, en bana som mästerskapet inte tävlat på sedan 2019.

30 aug 2021 | Pressmeddelande Logotyp Skoda

Stor lansering 2022: Nya ŠKODA FABIA

Den fjärde generationen av ŠKODAs klassiska modell FABIA gör entré på marknaden 2022. Nya FABIA är mer kompetent, rymligare och sportigare än sin föregångare. Ny fräsch design i både interiör och exteriör, fler smarta ”Simply Clever”-funktioner än någonsin tidigare och uppgraderade säkerhetssystem gör FABIA till den perfekta kompaktbilen.