Nyheter & Media

Rss icon
22 apr 2021 | Pressmeddelande Logotyp Seat

15.000 anställda på SEAT avbryter sitt arbete under en timme för att öka medvetenheten om klimatförändringarna

För att uppmärksamma Earth Day genomförde SEAT S.A. idag #Project1Hour. Ett globalt initiativ som syftar till att öka medvetenheten om klimatförändringarna. Under en timme tog de 15.000 medarbetarna på SEAT en paus i arbetet för att istället ägna sig åt denna fråga och diskutera åtgärder man kan göra för att minska klimatförändringarna.

22 apr 2021 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Säljstart för eldrivna Audi Q4 e-tron på Earth Day

Audi breddar elbilsprogrammet med en förväntad storsäljare och tjänstebilsfavorit. Redan en vecka efter världspremiären går det nu att beställa eldrivna suven Audi Q4 e-tron. Den klimatneutrala produktionen är redan igång i Zwickau och de första kunderna kan räkna med leverans redan i sommar. Inledningsvis förväntas Audi Q4 40 e-tron väcka störst intresse med en räckvidd på upp till 51 mil. Lanseringen av Q4 e-tron sker hos de svenska återförsäljarna i början av juni.

21 apr 2021 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

#Project1Hour: Volkswagen-koncernen med 660 000 medarbetare i den största klimatkampanjen i företagets historia

På Earth Day 2021 kommer alla medarbetare i Volkswagen-koncernen att under arbetstid i en timme diskutera sitt bidrag till minskad klimatpåverkan. "Jag ser fram emot att få många förslag från våra medarbetare runt om i världen för att ytterligare påskynda våra aktiviteter för minskad klimatpåverkan", säger koncernens VD, Herbert Diess.

21 apr 2021 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagens elbil ID.4 utsedd till "Årets bil i världen 2021"

Över 90 motorjournalister från 28 länder har sagt sitt: Volkswagens nya eldrivna SUV ID.4 är ”World Car of the Year 2021”.

20 apr 2021 | Pressmeddelande Logotyp TransportBilar

"Lyxbussen" från Hannover firar 70-årsjubileum

För 70 år sedan presenterades en 8-sitsig minibuss med benämningen "Special Version" på den internationella bilutställningen IAA i Frankfurt. Idag är minibussen internationellt känd som "Samba", eller "Lyxbussen" på svenska. Totalt tillverkades 100.000 fram till 1967, och för att bli ägare till en idag är det inte ovanligt att man får betala ett sjusiffrig belopp.

19 apr 2021 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Toppbetyg för Volkswagens nya elbil ID.4 – fem stjärnor i Euro NCAP

Volkswagens nya elbil ID.4 uppnådde högsta möjliga betyg i Euro NCAP:s krävande säkerhetstester.

19 apr 2021 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagens elbilsoffensiv i Kina tar fart – världspremiär för ID.6

Volkswagen driver på sin elbilsoffensiv i Kina med full fart. Den tredje modellen i ID.-familjen, ID.6, har nu presenterats på bilsalongen i Shanghai.

19 apr 2021 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Audi A6 e-tron concept – nästa e-volution

Audi fortsätter driva på e-volutionen mot elektrisk mobilitet. Under bilmässan i Shanghai premiärvisas Audi A6 e-tron concept, föregångare till en hel familj eldrivna modeller som är planerade för serieproduktion. En helt ny teknisk arkitektur, “Premium Platform Electric,” förkortat till PPE, utgör basen för bilarna. Med start i slutet av 2022 lanseras de första serieproducerade modellerna med PPE-teknik i C- och senare även i B-segmentet. Med den nya plattformen är Audi först med att bygga både högre suvar och lägre sportiga modeller på samma plattform, så som den kommande Audi A6 e-tron.

16 apr 2021 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

GTX – Volkswagens nya beteckning för elbilar med topprestanda och fyrhjulsdrift

Med nya ID.4 GTX presenterar Volkswagen sin första sportiga toppmoderna elbil med fyrhjulsdrift. Världspremiären går av stapeln den 28 april.

16 apr 2021 | Pressmeddelande Logotyp Skoda

Nya ŠKODA ENYAQ iV belönas med fem stjärnor i Euro NCAP

Högsta betyg för nya ŠKODA ENYAQ iV: Den nya helelektriska SUV-modellen har fått den högsta klassificeringen med fem stjärnor i tester utförda av European New Car Assessment Program (Euro NCAP). ENYAQ iV rankas bland de säkraste bilarna som finns på marknaden idag med totalt 86% av de möjliga poängen. Dessutom uppnådde bilen det bästa resultatet någonsin i Euro NCAP-testet för passagerarskydd med hela 94% för vuxna passagerare och 89% för barn. ENYAQ iV belönas inte bara för sin säkerhet utan vann tidigare i veckan även en Red Dot Award för sin produktdesign.

15 apr 2021 | Pressmeddelande Logotyp Seat

Nya SEAT Arona, nu med tuffare look och helt ny interiördesign

Sedan lanseringen 2017 har SEAT Arona sålts i fler än 350.000 exemplar och blivit en av de viktigaste delarna i den spanska biltillverkarens modellutbud. Med uppdaterad design, full uppkoppling och högsta säkerhet är SEAT Arona redo att ta framgångarna ännu längre.

15 apr 2021 | Pressmeddelande Logotyp Seat

Nya SEAT Ibiza, redo att visa upp sin nya stil

SEAT Ibiza, en av hörnpelarna för den spanska biltillverkarens framgångar ända sedan introduktionen 1984. 37 år och fem generationer senare, och med 6 miljoner exemplar sålda, är Ibiza SEATs mest framgångsrika bil någonsin.

15 apr 2021 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Porsche Sverige och TAG Heuer inleder flerårigt varumärkessamarbete.

Långsiktig samverkan med en gemensam passion för precision och prestanda. Klocktillverkaren blir huvudpartner för Skandinaviens ledande racingmästerskap. Samarbetet innefattar även Porsche Sprint Challenge, Porsche Golf Cup och exklusiva lanseringsevent.

14 apr 2021 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Världspremiär för eldrivna Audi Q4 e-tron and Q4 Sportback e-tron

Audi fortsätter elektrifieringsoffensiven med två nya helt eldrivna modeller. Audi Q4 e-tron och Q4 Sportback e-tron lanseras i det snabbväxande segmentet med kompakta suvar och bjuder på generösa innerutrymmen och avancerad digital teknik. Designspråket är vidareutvecklat med kraftfulla och samtidigt aerodynamiska linjer. Audi Q4 e-tron och Q4 Sportback e-tron erbjuds inledningsvis i tre versioner, där toppversionen Q4 50 e-tron quattro har en maxeffekt på 299 hk (220 kW). Bakhjulsdrivna Q4 40 e-tron har en lång räckvidd på upp till 51 mil enligt WLTP-cykeln och kan laddas med upp till 125 kW. Säljstarten för Q4 e-tron sker under april och lanseringen hos de svenska Audi-återförsäljarna i början av sommaren. Priserna startar på ca 475.000 kr för instegsmodellen Q4 35 e-tron.

14 apr 2021 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Porsche inleder samarbete med Race Of Champions.

Ett av världens mest omtalade och stjärnspäckade racingevent inviger en ny era på Pite Havsbad med tävlingsbilar och Official Car från Porsche. Premiärtävlingen på is sker redan kommande vinter.

14 apr 2021 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

CUPRA Formentor vinner Red Dot Award 2021

CUPRA Formentor imponerar med sin uttrycksfulla design i kombination med hög prestanda och mångsidighet i vardagen. Det unga varumärket tar hem den prestigefyllda utmärkelsen ”Red Dot Award 2021”, bara tre år gammal.

13 apr 2021 | Pressmeddelande Logotyp TransportBilar

Multivan - Receptet för en sann allkonstnär inom bilvärlden

Södertälje/Hannover, 13 April 2021 – Genom att addera personbilskomfort och en helt ny nivå av flexibilitet skapades ännu ett ikoniskt varumärke inom "Folkabuss-familjen" när den första Multivan visades upp 1985. Då baserad på T3-generationen av Transporter. Många år och flera generationer senare, är det snart dags för Volkswagen Transportbilar att presentera en helt ny Multivan. En livsstilsprodukt som är sann till sin historia och som samtidigt adderar allt som dagen bilköpare efterfrågar.

12 apr 2021 | Pressmeddelande Logotyp Skoda

Digital världspremiär för nya ŠKODA KODIAQ

Nedräkningen har startat: ŠKODA AUTO presenterar den uppgraderade versionen av sin framgångsrika stora SUV - KODIAQ den 13 april.

08 apr 2021 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Save the date: Världspremiär online för Audi Q4 e-tron

Audi fortsätter elektrifieringsoffensiven och premiärvisar Audi Q4 e-tron. Modellen är märkets första helt eldrivna i kompaktklassen och erbjuder därmed ett attraktivt insteg i ett snabbväxande segment. Världspremiären sker den 14:e april under det digitala evenemanget Celebration of Progress.

07 apr 2021 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

CUPRAs första 100% elbil testas vid -30ºC

Inför världspremiären i maj genomför man de sista tuffa testerna på CUPRAs första 100% elbil CUPRA Born. Bara några kilometer från Polcirkeln, i -30ºC, säkerställer CUPRAs team att all teknik, prestanda, dynamik, bromsprecision och komfort fungerar optimalt.