Pressmeddelanden

Rss icon
Filtera:
24 jan 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Teamet redo för SM-premiär

Bergslagsrallyt inleder under helgen SM-säsongen och gör det med ett intressant startfält, inte minst dubble rallycrossvärldsmästaren Johan Kristoffersson i en Polo GTI R5. Volkswagen Dealerteam BAUHAUS har de senaste veckorna jobbat febrilt för att skapa optimala förutsättningar inför premiären.

22 jan 2019 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Audi kör eldrivet under World Economic Forum i Davos

Under World Economic Forum i Davos ser Audi till att deltagarna transporteras på ett hållbart sätt. Med en flotta på 50 helt eldrivna Audi e-tron bidrar märket med fossilfria transporter laddade med grön el. Audi visar även upp ett användningsområde för förbrukade elbilsbatterier genom sina mobila snabbladdningsstationer.

22 jan 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Spännande utmaning − ambitiös satsning på rally

Efter två framgångsrika säsonger i STCC växlar Volkswagen Dealerteam BAUHAUS fokus och gör en ambitiös satsning på rally med Johan Kristoffersson, Ole Christian Veiby och Oliver Solberg som förare.

21 jan 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagen siktar på elbilsrekord på Nürburgring med ID. R

Volkswagens satsning på elektrisk mobilitet fortsätter i hög hastighet, både i produktionsbilar och på racingbanan. Efter rekordet i backtävlingen Pikes Peak med eldrivna sportbilen ID. R, har Volkswagen nu siktet inställt på ett annat rekord till sommaren: varvrekordet för elbilar på Nürburgring-Nordslingan, som anses vara en av de tuffaste racingbanorna i världen.

18 jan 2019 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Porsche Carrera Cup Scandinavia lanserar omfattande förarutvecklingsprogram.

Driver Development Programme för skandinaviska förartalanger med sikte på internationell racingkarriär. Stjärnspäckat team av coacher ska forma nästa generation toppförare.

16 jan 2019 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Volkswagen AG och Ford Motor Company ingår en global allians

Volkswagen AG och Ford Motor Company presenterar de första formella avtalen i en bred allians som positionerar företagen för att öka konkurrenskraften och ge ökad service till kunder i en tid då branschen genomgår snabba förändringar.

14 jan 2019 | Pressmeddelande Logotyp Skoda

Veronica Nilsson ny press- och sponsoransvarig ŠKODA

ŠKODA Sverige får ny press- och sponsoransvarig från och med 9 januari 2019. Veronica Nilsson efterträder Erik Gustafsson som slutade tidigare under våren 2018.

13 jan 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Kristoffersson dansade fram i Finnskogsvalsen

Johan Kristoffersson utnyttjade sitt deltagande i Finnskogsvalsen på bästa sätt. Volkswagen Dealer Team BAUHAUS-föraren var snabb på sträckorna och skaffade mycket värdefull erfarenhet i uppladdningen inför Rally Sweden.

11 jan 2019 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Nytt leveransrekord för Volkswagen-koncernen 2018

Med 10,83 miljoner fordon levererade världen över, 0,9 procent mer än 2017, satte Volkswagen-koncernen nytt rekord. Marknaderna i Sydamerika, Europa, USA och Kina ökade både leveranserna och i vissa fall även koncernens marknadsandelar. En framgångsrik produktoffensiv från koncernens varumärken kunde mer än kompensera riskerna i enskilda regioner, som den allmänna ekonomiska osäkerheten i Kina och de negativa effekterna av WLTP-övergången i Europa.

11 jan 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Nytt rekord för Volkswagen – levererade fler bilar än någonsin tidigare

2018 blev det mest framgångsrika året i märket Volkswagens historia. Totalt 6,24 miljoner personbilar levererades till kunder över hela världen, en ökning med 0,2 procent jämfört med året innan.

10 jan 2019 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Audi levererade 1.812.500 bilar under 2018

Audi levererade ca 1.812.500 bilar totalt under 2018, vilket var 3,5 procent färre än året innan. I Europa sjönk försäljningen med 13,6 procent, där generationsskiften av A1, A6, A7 och Q3 innebar att en tredjedel av volymen ställdes om, utöver anpassningen till den nya WLTP-körcykeln. I Kina befäste Audi positionen som det mest framgångsrika premiummärket för 30:e året i rad. I Nordamerika levererades 275.000 bilar, med nästan oförändrad volym jämfört med 2017 (-0.9%).

10 jan 2019 | Pressmeddelande Logotyp Seat

SEAT fortsätter växa trots stora omställningar för bilmarknaden

Försäljningsrekord för SEAT under 2018

09 jan 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagen bildar nytt företag inom grön el och laddningslösningar

Volkswagen-koncernen utökar sin satsning på e-mobilitet genom det nya företaget Elli (Electric life). Företaget kopplar samman energi och rörlighet genom att erbjuda kunder grön el och smart laddning.

09 jan 2019 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Möt våren i nya Porsche 911 Cabriolet

07 jan 2019 | Pressmeddelande Logotyp Audi

CES 2019: Audi gör bilen till VR-plattform

Audi definierar begreppet ”in-car entertainment” på nytt vid Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas. Med VR-glasögon kommer passagerarna i baksätet att få en ännu mer verklighetsnära upplevelse när de ser på film eller spelar under resan. Premiummärket visar upp en teknik som i realtid anpassar det virtuella innehållet till bilens rörelser. Om bilen svänger till höger gör t.ex. rymdskeppet samma sak. Via dotterbolaget Audi Electronics Venture GmbH har Audi varit med och grundat startupföretaget holoride GmbH, som planerar att kommersialisera det nya underhållningsformatet via en öppen plattform som blir tillgänglig för andra biltillverkare och utvecklare.

04 jan 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Spänningsfylld världspremiär: Volkswagen visar mobil laddningsstation för elbilar

Så här i början av det nya året bjuder Volkswagen på en förhandstitt på sin kommande mobila laddningsstation för eldrivna fordon. Den behöver ingen extern elförsörjning och kan sättas upp där den behövs – till exempel på en parkeringsplats i stan eller på ett företag, eller fungera som en temporär laddningsstation vid större evenemang.

02 jan 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagen etta när svensken själv väljer bil

2018 blev ännu ett bra år för Volkswagen på den svenska marknaden. Bilmärket blev nummer ett bland svenska privatköpare – och Passat GTE blev den mest sålda laddbara bilen.

29 dec 2018 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Perfekt rallypremiär för Kristoffersson

Johan Kristoffersson fick en flygande start på rallysäsongen när han körde hem Romjulsrally i trakterna av Elverum. I sin nya Volkswagen Polo GTI R5 var han en dryg minut före totaltvåan.

23 dec 2018 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Lovande testdagar för Kristoffersson

I en idyllisk vintermiljö i norska Geilo har Johan Kristoffersson för första gången fått testa sin nya Volkswagen Polo R5 under två intensiva dagar. Förberedelserna inför Rally Sweden är därmed i full gång.