Pressmeddelanden

Rss icon
Filtera:
23 nov 2022 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Audi i nytt reklambyråsamarbete med Acne

Audi Sverige har efter en byråupphandling valt Acne som ny reklambyrå med start 2023. Märket med de fyra ringarna lämnar därmed TBWA vid årsskiftet efter fem års samarbete.

17 nov 2022 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Terrängsportbil med vinnargener - nya Porsche 911 Dakar

Porsche firar en extraordinär världspremiär på Los Angeles Auto Show: nya Porsche 911 Dakar är lika bekväm i terräng som på motorvägar. Den exklusiva modellen, med en begränsad upplaga på endast 2 500 exemplar, visar inte bara de närmast gränslösa möjligheterna med konceptet Porsche 911, utan påminner även om Porsches första totalseger i 1984 års Paris-Dakar Rally. Den historiska segern är också en milsten på grund av införandet av fyrhjulsdrift för första gången i Porsche 911. Det är också anledningen till att nya 911 Dakar erbjuds med tillvalet Rally Design Package, som en erinran om den ikoniska vinnarbilen

15 nov 2022 | Pressmeddelande Logotyp Skoda

Škoda utökar RS-familjen – säljstart för ENYAQ RS iV

› Två motorer, 220 kW* systemeffekt och fyrhjulsdrift säkerställer dynamisk körning › Enastående aerodynamik i kombination med hög energieffektivitet ger en räckvidd på över 500km (WLTP) › Sportig design med signifikanta RS-detaljer

14 nov 2022 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

En halv miljon ID.-bilar har levererats – Volkswagen når milstolpe ett år tidigare än planerat

Sedan de första exemplaren av ID.3 överlämnades till kunder i oktober 2020 har Volkswagen levererat 500 000 exemplar av modeller inom eldrivna ID.-familjen över hela världen, varav 23 000 i Sverige.

09 nov 2022 | Pressmeddelande Logotyp TransportBilar

Nya innovativa assistanssystem i ID. Buzz

Med ett kort tryck på blinkerspaken kan bilen göra ett assisterat filbyte på motorvägen. Den kan använda sig av insamlad svärmdata och lära sig återupprepa en parkeringsmanöver – Volkswagen ID. Buzz introduceras med nya intelligenta förarhjälpsystem som kan göra körningen ännu bekvämare och samtidigt öka säkerheten. Detta ligger i linje med Volkswagens åtagande att göra den senaste tekniken tillgänglig för många bilförare.

09 nov 2022 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Nya Audi Q8 e-tron: Förbättrad effektivitet, längre räckvidd och förfinad design

Audi e-tron var starten på premiumtillverkarens omställning mot elbilar när den lanserade 2018. Sedan dess har modellen satt standard i segmentet för eldrivna SUV:ar i lyxklassen. Nya Audi Q8 e-tron bygger vidare på framgångarna för elbilspionjären. Efterträdaren bjuder på optimerat drivkoncept, förbättrad aerodynamik, högre laddningsprestanda, större batterikapacitet och längre räckvidd. Audi Q8 e-tron SUV har en räckvidd på upp till ca 58 mil och Audi Q8 Sportback e-tron upp till 60 mil enligt WLTP.

08 nov 2022 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Porsche blir Official Car för Race Of Champions 2023

Porsche fortsätter samarbetet med ett av världens mest omtalade och stjärnspäckade racingevent – Race Of Champions. Laddhybrid-versioner av Porsche Cayenne blir Official Car under tävlingarna vid Pite Havsbad 28–29 januari 2023.

08 nov 2022 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Porsche växer i Stockholm – Din Bil Gruppen etablerar nytt Porsche Center i Nacka

Porsche Sverige fortsätter säkerställa utbyggnad av det svenska återförsäljarnätverket. En av Sveriges ledande aktörer inom bilhandel har valts ut för att etablera Porsche Center Nacka.

03 nov 2022 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Volkswagen AG har som mål att ha klimatneutrala datacenter 2027

Idag tillkännagav Volkswagen AG sin avsikt att göra koncernens datacenterverksamhet koldioxidneutral till 2027. För att uppnå detta mål har koncernen utökat sin datakapacitet vid Green Mountain, en norsk operatör av CO₂-neutrala datacenter. Med denna expansion kommer en fjärdedel av Volkswagens globala datacenterverksamhet att drivas koldioxidneutralt. Detta motsvarar en årlig CO₂-besparing på 10 000 ton.

02 nov 2022 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

ABT CUPRA XE bekräftar Klara Andersson till finalen i Extreme E

ABT CUPRA XE siktar på att avsluta andra säsongen av Extreme E på topp när teamförarna Nasser Al-Attiyah och Klara Andersson ännu en gång ställer upp tillsammans för den sista omgången i serien, Energy X Prix.

02 nov 2022 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Nya Porsche 718 Style Edition

01 nov 2022 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagen ID.4 behåller positionen som den populäraste elbilen

Eldrivna suven ID.4 fortsätter att toppa listan över de mest nyregistrerade elbilarna i Sverige hittills i år. Det visar färsk statistik för oktober.

28 okt 2022 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Volkswagen-koncernens rörelseresultat ökar och återhämtningen i Kina accelererar

Volkswagen-koncernen rapporterade ett stabilt resultat för tredje kvartalet i en tuff global miljö. De totala fordonsleveranserna till kunderna ökade under Q3, och det totala rörelseresultatet ökade från 2,6 miljarder euro under ett leveransbegränsat kvartal 3 2021 till 4,3 miljarder euro. Koncernens finansiella resultat under Q3 visar hur åtgärder för att stärka leveranskedjorna framgångsrikt har bidragit till att mildra ett utmanande globalt landskap.

28 okt 2022 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagen håller sig på rätt spår i en utmanande miljö

Trots en fortsatt ansträngd situation kring komponentförsörjning rapporterar märket Volkswagen ett högre rörelseresultat, en högre omsättning och ökade leveranser för årets första nio månader.

27 okt 2022 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Volkswagen fokuserar på utveckling av självkörande bilar

Volkswagen fokuserar sina utvecklingsaktiviteter för autonom och högautomatiserad körning. Inom området autonom körning som tjänst (MaaS/TaaS) konsoliderar koncernen sina utvecklingssamarbeten. Volkswagen kommer inte längre att investera i Argo AI. Inom individuell mobilitet fortsätter Cariad att driva utvecklingen av högautomatiserad och autonom körning tillsammans med Bosch och i framtiden även i Kina med Horizon Robotics.

27 okt 2022 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Porsche Carrera Cup Scandinavia tävlar på Le Mans!

Skandinaviens ledande racingmästerskap genomför ett unikt motorsportsamarbete med Porsche Carrera Cup France. En supertävling på klassisk motorsportmark som lockar ett startfält med över 70 bilar och värmer upp publiken inför 100-årsfirandet av världens mest prestigefyllda långlopp.

26 okt 2022 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Audi väljer Sauber som strategisk partner för Formel 1

Nästa viktiga milstolpe på vägen mot FIA Formel 1-världsmästerskapet är klar. Audi har valt Sauber som strategisk partner för projektet och planerar att förvärva en andel i Sauber Group. Samarbetet innebär att det schweiziska racingteamet kommer att tävla som ett fabriksteam för Audi från 2026 med drivlinan som Audi utvecklar för motorsportens kungaklass.

25 okt 2022 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Ken Block och Audi S1 Hoonitron elektrifierar Las Vegas

När den amerikanske driftingartisten Ken Block i dag släpper sin efterlängtade Electrikhana-video, kommer Audi S1 Hoonitron vara en av huvudaktörerna. Den helt eldrivna prototypen har designats med inspiration från en Audi-ikon och utvecklats vid Audi Sport i Neckarsulm. Se videon här: YouTube.com/thehoonigans

25 okt 2022 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagen We Charge utökas med fler laddpunkter i Sverige – nu med Vattenfall InCharge

Ännu en stor laddningsoperatör kopplas samman med Volkswagens laddningstjänst We Charge. Ny partner är Vattenfall InCharge som erbjuder 4 600 laddpunkter i Sverige. Totalt finns det nu över 360 000 publika laddpunkter i Europa att välja bland inom We Charge.

21 okt 2022 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Audi förlänger sponsorskapet av alpina världscupen

Audi och internationella skidförbundet FIS har förlängt sitt mångåriga partnerskap i ytterligare fyra år, till säsongen 2025/2026. Det offentliggjordes i samband med säsongspremiären för den alpina världscupen i österrikiska Sölden i helgen.