Pressmeddelanden

Rss icon
Filtera:
20 jan 2022 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Volkswagen och Bosch vill industrialisera tillverkningsprocesser för battericeller

Volkswagen-koncernen och Bosch-koncernen har undertecknat ett samförståndsavtal för att utforska etableringen av en europeisk leverantör av utrustning för battericellstillverkning. De två företagen planerar att leverera integrerade batteriproduktionssystem samt support för upprampning och underhåll för battericells- och systemtillverkare.

19 jan 2022 | Pressmeddelande Logotyp Skoda

Säljstart av nya ŠKODA FABIA

I dag, den 19 januari, startar försäljningen av den fjärde generationen ŠKODA FABIA. Nya FABIA är mer kompetent, rymligare och sportigare än den föregående generationen och lanseras i Sverige under mars.

18 jan 2022 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Porsche Design firar 50-årsjubileum

14 jan 2022 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Audi RS Q e-tron i mål i Dakarrallyt. Framgångsrik start på en ny elektrifierad era.

Audis mest komplexa tävlingsbil någonsin klarade elddopet i Dakarrallyt. Alla tre Audi RS Q e-tron bemästrade världens tuffaste terrängrally vid debuten i Saudiarabien. Totalt kördes ca 2400 mil i öken – nästan tre gånger så långt som de 870 mil som hann testköras innan rallyt. Mattias Ekström/Emil Bergkvist slutade på en niondeplats i Jeddah och blev Audis bästa förarteam i en krävande upplaga av ökenklassikern. Med införandet av elektrifiering har Audi inlett en ny era inom terrängrally.

14 jan 2022 | Pressmeddelande Logotyp TransportBilar

Nya Amarok gör sig redo

Södertälje/Hannover 14 januari 2022 – Nu närmar sig tidpunkten då Volkswagen Transportbilar kan visa upp helt nya Amarok för omvärlden. Till sommaren är det dags för världspremiär av denna historiskt omtyckta modell. Med tydlig och självsäker Volkswagen-design, både exteriört och interiört, siktar Amarok fortsatt in sig på premiumsegmentet av pickuper. Effektiva V6 TDI-motorer och en uppsjö av ny teknik säkerställer komfort, kraft och lastkapacitet, både på och utanför de asfalterade vägarna.

13 jan 2022 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Volkswagen-koncernen på rätt väg med NEW AUTO: leveranserna av elbilar fördubblades 2021

Omställningen fortsätter. Koncernen klart marknadsledande inom elbilar i Europa. Brist på halvledare ledde till en liten minskning av de globala leveranserna på 4,5 procent. Volkswagen Group Sverige registrerade under januari-december 2021 totalt 76 557 bilar, varav 17 354 helt eldrivna bilar, en andel på 22,7 %.

12 jan 2022 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Audi ökar takten i omställningen med ett starkt 2021 för helt eldrivna bilar

Trots den globala bristen på halvledare håller Audi ett högt tempo på vägen mot hållbar premiummobilitet. Under 2021 ökade leveranserna av helt eldrivna bilar med hela 57,5 procent jämfört med året innan. Audi mer än fördubblade dessutom sin produktportfölj med elbilar under det gångna året. Trots den utmanande situationen levererade Audi nästan samma totalvolym som året innan. 2021 registrerades 1.680.512 bilar, vilket var 0,7% färre än 2020. I USA överträffades fjolårsresultatet med 5 procent.

12 jan 2022 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagen fördubblade de globala leveranserna av elbilar under 2021

Förra året levererade Volkswagen fler elbilar över hela världen än någonsin tidigare. Mer än 369 000 laddbara bilar (+73 procent jämfört med 2020), inklusive cirka 106 000 laddhybrider (+33 procent) och 263 000 helt eldrivna bilar (+97 procent), överlämnades till kunder under 2021. Volkswagen fördubblade därmed leveranserna av elbilar jämfört med föregående år.

09 jan 2022 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Halvtid i Dakarrallyt: Audi RS Q e-tron visar sin styrka. Mattias Ekström och Emil Bergkvist bästa Audi-team.

Sex pallplatser efter de första sju dagarna, tillförlitlig elektrisk drivlina och konkurrenskraftiga redan i debuten i världens tuffaste rally. Redan under den första halvan av Dakarrallyt har Audi markerat sin närvaro med elektrifierade RS Q e-tron. Det svenska teamet med Mattias Ekström och Emil Bergkvist är efter halvtid det bästa Audi-teamet med en 14:e plats av närmare hundra startande i bilklassen.

03 jan 2022 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagen ID.4 – Sveriges populäraste elbil 2021

För andra året i rad är det en Volkswagen som toppar statistiken över nyregistrerade elbilar. ID.4 blev dessutom den mest registrerade Volkswagen-modellen under 2021.

30 dec 2021 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Klart för start i Dakarrallyt: Audi RS Q e-tron inleder en ny era

Den 1-14 januari gör Audi debut i Dakarrallyt med nya Audi RS Q e-tron. Med namnkunniga team som Mattias Ekström/Emil Bergkvist, Stéphane Peterhansel/Edouard Boulanger samt Carlos Sainz/Lucas Cruz är märket redo för en ny utmanade satsning. För Audi, som introducerat quattro, TFSI, ultra, e-tron och många andra innovativa tekniker inom motorsporten, är starten i ökenrallyt början på en ny era.

22 dec 2021 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

CUPRA erbjuder en elektrifierad upplevelse i Tänndalen

Med start i december 2021 inleder CUPRA och Tänndalen samarbete och erbjuder därmed elektrifierad körglädje som en del av upplevelserna i den idylliska fjällvärlden.

21 dec 2021 | Pressmeddelande Logotyp Skoda

ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV: Mästare i aerodynamik

Världspremiären för nya ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV äger rum den 31 januari i Prag. En ny video ger en försmak av den aerodynamiskt optimerade modellens design.

20 dec 2021 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

CUPRA fortsätter samarbetet med World Padel Tour ytterligare tre år

CUPRA är starkt engagerade i Padel, den snabbast expanderade sporten i Europa, och är sedan 2019 officiell internationell sponsor och premiumsponsor för alla tävlingar i World Padel Tour. Nu stärker varumärket ytterligare sitt engagemang i sporten genom att förlänga samarbetet tre år till.

17 dec 2021 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Världspremiär för Audi charging hub - ett unikt snabbladdningskoncept för städer

I takt med att antalet eldrivna bilar ökar, ökar även kraven på laddinfrastruktur. Audi öppnar nu sitt första laddningscenter i Nürnberg med ett koncept som är unikt i sitt slag. Den 23 december är det premiär för Audi charging hub. Den moderna snabbladdningsstationen med bokningsbara platser riktar sig bl.a. till elbilsägare som inte har möjlighet att ladda hemma. Dessutom är Audi charging hub tänkt att avlasta vid framtida efterfrågetoppar vid laddning i stadsmiljö. Ett loungeområde ger dessutom en förstklassig laddningsupplevelse.

17 dec 2021 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Audi ökar investeringarna i e-mobilitet

Audi har fördubblat antalet elbilar i modellprogrammet i år. Med världspremiären för Audi e-tron GT i början av året och Audi Q4 e-tron i våras, präglades 2021 av färdplanen mot e-mobilitet. Med investeringsplanen för de kommande fem åren accelererar Audi företagets omställning mot uppkopplad och hållbar premiummobilitet. Framförallt ökas investeringarna i framtida bilprojekt till totalt cirka 37 miljarder euro. Premiumtillverkaren öronmärker därav cirka 18 miljarder euro enbart för elektrifiering och hybridisering och understryker därmed sitt åtagande för e-mobilitet.

17 dec 2021 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Porsche kickstartar vinterns stora motorsportfestival.

Race Of Champions Snow + Ice på Pite Havsbad inleds med ett nytt specialevent. Idag presenteras ett stjärnspäckat startfält som kämpar om mästartiteln i Porsche Race Of Champions Snow + Ice Challenge.

16 dec 2021 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

CUPRA bekräftar sitt deltagande i Extreme E 2022 och stärker därmed sitt engagemang för elektrifiering och hållbarhet

ABT CUPRA XE-teamet fortsätter kämpa för en tävlingsseger när de ger sig in i Jurassic X Prix: den sista omgången i det första Extreme E mästerskapet.