Pressmeddelanden

Rss icon
Filtera:
12 maj 2021 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Nya Volkswagen Tiguan Allspace officiell

Volkswagens populära SUV Tiguan Allspace har fått en omfattande uppdatering med ny teknik, såsom nya assistans- och infotainmentsystem.

07 maj 2021 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Säljstart för nya Volkswagen ID.4 GTX – en förväntad Sverige-favorit

Volkswagens elsuv ID.4 blev nyligen utsedd till "Årets bil i världen 2021". I april hamnade den högst upp på listan över Sveriges mest registrerade bilmodeller. Nu öppnar Volkswagen orderboken för den nya versionen ID.4 GTX med fyrhjulsdrift och högre prestanda.

06 maj 2021 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Starkt första kvartal för Volkswagen-koncernen

Den positiva affärsutvecklingen i Volkswagen-koncernen under andra halvåret 2020 fortsatte under första kvartalet i år. Detta resulterade i stark ekonomisk utveckling med betydande förbättringar jämfört med den svagare jämförelseperioden föregående år, som påverkades av pandemin. Framgångsrik hantering av COVID-19-pandemin och bristen på halvledare, tillsammans med återhämtning på marknaderna, var nyckeln till denna positiva utveckling.

06 maj 2021 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Säljstart för fyrhjulsdrivna Audi Q4 50 e-tron quattro

Fyrhjulsdrift är en självklarhet i Audi-världen. Audi e-tron och Audi e-tron GT har redan visat på fördelarna med det blixtsnabba elektriska quattrosystemet. Nu kan även de första kunderna lägga en order på den fyrhjulsdrivna prestandaversionen Audi Q4 50 e-tron quattro och se fram emot leverans redan i sommar. Dubbla elmotorer ger extra grepp och 299 hk** bidrar med kraft och prestanda. Räckvidden är upp till 48 mil enligt WLTP tack vare det större batteriet på 77 hk netto. Audi släpper samtidigt specialmodellen Edition One med exklusiv design och svartlackerade ringar.

04 maj 2021 | Pressmeddelande Logotyp Seat

Säljstart i Sverige för 100% elektriska SEAT MÓ e-Scooter 125

SEAT MÓs första helt elektriska motorcykel levererar maximal bekvämlighet, dynamisk körning och noll utsläpp. Nu är den beställningsbar på svenska marknaden med ett pris från 74 900 kronor.

04 maj 2021 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Säsongspremiär för Skandinaviens ledande racingmästerskap.

Porsche Carrera Cup Scandinavia inleder året med en historisk rekordjakt, en intressant titelfight och gästförare i världsklass. 2021 adderas även en ny supportklass till racehelgerna med Porsche.

03 maj 2021 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagen marknadsledare i april – nya elbilen ID.4 Sveriges mest sålda bil

För andra gången i svensk bilhistoria toppar en elbil registreringsstatistiken under en enskild månad. Även denna gång är det en Volkswagen som toppar listan: ID.4. Den nya elbilen bidrog starkt till att Volkswagen dessutom blev största bilmärke på svensk bilmarknad i april.

29 apr 2021 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Comeback för Audi i Le Mans

Audi återvänder till Le Mans och långloppsracing med en elektrifierad tävlingsbil till säsongen 2023. En efterträdare till den framgångsrika Audi R18 håller redan på att ta form.

29 apr 2021 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Way to Zero: Volkswagen presenterar färdplan för klimatneutral mobilitet

Vid märkets första ”Way to Zero Convention” presenterar Volkswagen idag sina planer för att minska koldioxidutsläppen från företaget och dess produkter. Volkswagen strävar efter att vara nettokoldioxidneutralt senast år 2050.

28 apr 2021 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Världspremiär för Volkswagens nya elbil ID.4 GTX – sportigt flaggskepp med fyrhjulsdrift

Vid torsdagens digitala världspremiär från flygplatsen Tempelhof i Berlin presenterade Volkswagen sin första helt eldrivna bil med fyrhjulsdrift och topprestanda: ID.4 GTX med dubbla elmotorer. Bokstäverna GT har länge stått för körglädje. Nu bygger X bron för framtidens rörlighet.

28 apr 2021 | Pressmeddelande Logotyp TransportBilar

Multivan – Smarta nya funktioner ger extra utrymme och maximal flexibilitet

Snart avtäcks en ny Multivan i sin helhet för allmänheten. Redan nu avslöjas fler detaljer, bland annat kring ett nytt flexibelt säteskoncept, som här presenteras tillsammans med andra fakta om den nya modellen.

27 apr 2021 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Digital världspremiär för nya Volkswagen ID.4 GTX

Onsdagen den 28 april, klockan 17:00, är det världspremiär för Volkswagens nya fyrhjulsdrivna elbil ID.4 GTX. Det digitala eventet sänds live.

22 apr 2021 | Pressmeddelande Logotyp Seat

15.000 anställda på SEAT avbryter sitt arbete under en timme för att öka medvetenheten om klimatförändringarna

För att uppmärksamma Earth Day genomförde SEAT S.A. idag #Project1Hour. Ett globalt initiativ som syftar till att öka medvetenheten om klimatförändringarna. Under en timme tog de 15.000 medarbetarna på SEAT en paus i arbetet för att istället ägna sig åt denna fråga och diskutera åtgärder man kan göra för att minska klimatförändringarna.

22 apr 2021 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Säljstart för eldrivna Audi Q4 e-tron på Earth Day

Audi breddar elbilsprogrammet med en förväntad storsäljare och tjänstebilsfavorit. Redan en vecka efter världspremiären går det nu att beställa eldrivna suven Audi Q4 e-tron. Den klimatneutrala produktionen är redan igång i Zwickau och de första kunderna kan räkna med leverans redan i sommar. Inledningsvis förväntas Audi Q4 40 e-tron väcka störst intresse med en räckvidd på upp till 51 mil. Lanseringen av Q4 e-tron sker hos de svenska återförsäljarna i början av juni.

21 apr 2021 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

#Project1Hour: Volkswagen-koncernen med 660 000 medarbetare i den största klimatkampanjen i företagets historia

På Earth Day 2021 kommer alla medarbetare i Volkswagen-koncernen att under arbetstid i en timme diskutera sitt bidrag till minskad klimatpåverkan. "Jag ser fram emot att få många förslag från våra medarbetare runt om i världen för att ytterligare påskynda våra aktiviteter för minskad klimatpåverkan", säger koncernens VD, Herbert Diess.

21 apr 2021 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagens elbil ID.4 utsedd till "Årets bil i världen 2021"

Över 90 motorjournalister från 28 länder har sagt sitt: Volkswagens nya eldrivna SUV ID.4 är ”World Car of the Year 2021”.

20 apr 2021 | Pressmeddelande Logotyp TransportBilar

"Lyxbussen" från Hannover firar 70-årsjubileum

För 70 år sedan presenterades en 8-sitsig minibuss med benämningen "Special Version" på den internationella bilutställningen IAA i Frankfurt. Idag är minibussen internationellt känd som "Samba", eller "Lyxbussen" på svenska. Totalt tillverkades 100.000 fram till 1967, och för att bli ägare till en idag är det inte ovanligt att man får betala ett sjusiffrig belopp.

19 apr 2021 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Toppbetyg för Volkswagens nya elbil ID.4 – fem stjärnor i Euro NCAP

Volkswagens nya elbil ID.4 uppnådde högsta möjliga betyg i Euro NCAP:s krävande säkerhetstester.

19 apr 2021 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagens elbilsoffensiv i Kina tar fart – världspremiär för ID.6

Volkswagen driver på sin elbilsoffensiv i Kina med full fart. Den tredje modellen i ID.-familjen, ID.6, har nu presenterats på bilsalongen i Shanghai.

19 apr 2021 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Audi A6 e-tron concept – nästa e-volution

Audi fortsätter driva på e-volutionen mot elektrisk mobilitet. Under bilmässan i Shanghai premiärvisas Audi A6 e-tron concept, föregångare till en hel familj eldrivna modeller som är planerade för serieproduktion. En helt ny teknisk arkitektur, “Premium Platform Electric,” förkortat till PPE, utgör basen för bilarna. Med start i slutet av 2022 lanseras de första serieproducerade modellerna med PPE-teknik i C- och senare även i B-segmentet. Med den nya plattformen är Audi först med att bygga både högre suvar och lägre sportiga modeller på samma plattform, så som den kommande Audi A6 e-tron.