Pressmeddelanden

Rss icon
Filtera:
23 sep 2020 | Pressmeddelande Logotyp Seat

Wayne Griffiths utsedd till VD för SEAT

Wayne Griffiths är utsedd till ny VD för SEAT och tillträder rollen från 1 oktober. Med stor erfarenhet inom bilbranschen och Volkswagen koncernen kliver bilhandlarsonen in och leder företaget med de två väldefinierade varumärkena, SEAT och CUPRA. SEATs styrelseordförande, tillika VD för Volkswagen Group, Herbert Diess har stort förtroende för Griffiths och spår fortsatta framgångar för företaget med den nya VD:n vid rodret.

18 sep 2020 | Pressmeddelande Logotyp TransportBilar

Nu finns Caddy, Transporter och Crafter som elbilar


För att kraftigt minska utsläppen från vägtrafiken krävs elektrifiering. Därför rullar nu Volkswagen Transportbilar ut en komplett serie av eldrivna transportbilar med modellerna ABT e-Caddy, ABT e-Transporter och e-Crafter.


16 sep 2020 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Säljstart för biogasdrivna Audi A3 Sportback g-tron

Audi utökar med ännu en klimatsmart modell – nya A3 Sportback g-tron. Tack vare att Sverige har en biogasandel på hela 95 procent kan den nya modellen köras både ekonomiskt och med låga utsläpp. Gasdrivna bilar får bonus, har låg skatt och nedsatt förmånsvärde tack vare sina goda klimatprestanda. Med gasdrift är räckvidden upp till 44 mil enligt WLTP och bilen kan tankas vid någon av de ca 200 tankstationerna som finns fördelade mellan Trelleborg och Umeå. Försäljningen startar under september till ett capris från 331700 kr.

16 sep 2020 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Volkswagen AG fullföljer framgångsrikt Independent Compliance Monitorship enligt avtalet med amerikanska myndigheter

Volkswagen AG har uppfyllt sitt åtagande enligt ett s.k. ”Plea Agreement” med US Department of Justice (DOJ) att utforma och genomföra ett efterlevnadsprogram som ska förhindra och upptäcka överträdelser av bedrägeribekämpnings- och miljölagar. Certifieringen omfattar Volkswagen AG och dess dotterbolag. Volkswagen har uppdaterat och stärkt sina strukturer, processer och system i många av företagets verksamhetsområden. Övervakningsprogrammet (the Monitorship), inleddes 2017 och har nu avslutas.

16 sep 2020 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

CUPRA inviger sitt första CUPRA Garage i Europa och avslöjar sitt deltagande med ABT i Extreme E

Under invigningen av Europas första CUPRA Garage avslöjade CUPRA att man går in som första bilmärke tillsammans med ABT i Extreme E-serien. En offroad racingserie med fem lopp som genomförs i extrema miljöer med ett unikt fokus på elektrifiering, hållbarhet och jämlikhet. Startskottet går i början av 2021 och svenska mästaren Mattias Ekström blir en av förarna.

14 sep 2020 | Pressmeddelande Logotyp Seat

SEAT boostar framgångssagan med uppgraderade Ateca 2020

När SEAT Ateca lanserades 2016, en rymlig, praktisk och mångsidig SUV med unik stil, tillförde modellen en ny dimension till sitt segment. Modellen kom snabbt att bli en stark spelare på den redan mycket konkurrensutsatta marknaden. Under 2019 såldes nästan 100 000 enheter och sedan introduktionen har mer än 300 000 enheter sålts. Nu fortsätter framgångssagan med uppgraderade SEAT Ateca 2020.

10 sep 2020 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Mer utrymme, mer Golf – världspremiär för nya Volkswagen Golf Sportscombi och Golf Alltrack

Den kompakta kombin Golf Sportscombi är nu ännu rymligare, mer innovativ och mer digital än någonsin tidigare. Nya Golf Alltrack med 4MOTION fyrhjulsdrift och offroad-look debuterar också.

02 sep 2020 | Pressmeddelande Logotyp TransportBilar

Världspremiär: Nya Caddy California med minikök, panoramaglastak och fristående tältlösning

Hannover/Södertälje 2 september 2020 – Volkswagen Transportbilar visar nu upp den nya Caddy California för första gången. Omarbetad och nydesignad från grunden med sin bas i den helt nya Caddy generation 5. Till och med namnet är nytt och det säger egentligen allt. När Caddy Beach nu blir Caddy California så ansluter den till Volkswagen Transportbilars framgångsrika familj av Campers. Det numret större syskonet California har byggts av fabriken sedan generation T3 och är idag vid sin generation T6.1 världens mest framgångsrika campingbil genom tiderna. 2019 lanserade Volkswagen Transportbilar dessutom den ännu större Grand California, baserad på Crafter. Från nu finns det alltså tre modeller som bär det klassiska California-namnet vilket innebär att det finns en California för varje plånbok, resa och äventyr.

01 sep 2020 | Pressmeddelande Logotyp Skoda

Världspremiär för ŠKODA ENYAQ iV - första bilderna och preliminära priser

ŠKODA ENYAQ iV är äntligen här! Denna helt eldrivna SUV är den tjeckiska biltillverkarens första produktionsmodell som är baserad på Volkswagen-koncernens elbilsplattform MEB med en räckvidd upp till 510 km* (WLTP). Nu är standardutrustningen och preliminära priser klara för den svenska marknaden. I samband med världspremiären i Prag den 1 september visas även specialversionen Founders Edition.

01 sep 2020 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagen svensk marknadsledare i augusti

Färsk statistik från BIL Sweden visar att Volkswagen registrerade flest nya personbilar av alla märken på den svenska marknaden under augusti.

01 sep 2020 | Pressmeddelande Logotyp Seat

Guillermo Fadda, SEATs nya försäljningsdirektör för Europa

Fadda har varit en del av Volkswagen-koncernen sedan 1995 och senast i rollen som försäljnings- och marknadsdirektör på Volkswagen Group Argentina. Fadda kommer att leda SEATs europeiska försäljningsavdelning, i en nyskapad position för att öka företagets tillväxt i regionen

01 sep 2020 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Första Volkswagen ID.3 nu på väg till svenska kunder

Nu börjar de första beställda exemplaren av Volkswagens nya elbil ID.3 rulla ut i svenska hamnar. I såväl Halmstad som Södertälje har under de senaste dagarna cirka 500 bilar lastats av båtarna som kommit från Tyskland.

31 aug 2020 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

Dubbelseger och mästerskapsledning

PWR Racing och regerande mästaren Robert Dahlgren startade årets andra STCC-deltävling trea i mästerskapet och lämnar nu Skellefteå i mästerskapsledning. Dahlgren inledde lördagen med två raka pole positions och två heatsegrar i sin CUPRA Leon Competición.

28 aug 2020 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Porsche Carrera Cup Scandinavia: Norske supertalangen är gästförare på Anderstorp!

Red Bull Junior Team-föraren Dennis Hauger byter F3 mot Carrera Cup för en helg. ”Mr. Future” utmanar den skandinaviska Porsche-eliten på Grand Prix-banan Scandinavian Raceway.

27 aug 2020 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

CUPRA Leon Competición fortsätter jakten på SM-guld

Regerande mästaren och CUPRA-föraren Robert Dahlgren tävlar på hemmaplan i helgen. Alla i teamet är laddade och Mikaela Åhlin-Kottulinsky är redo för pallplats i sin CUPRA Leon Competición.

27 aug 2020 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Rekord i räckvidd för Volkswagen ID.3 – gjorde resan från Zwickau till Schweiz på en laddning

Nya Volkswagen ID.3 har satt sitt första rekord i räckvidd. Elbilen kördes 531 kilometer från tyska Zwickau till Schaffhausen i Schweiz på en enda laddning. Officiellt har modellen en räckvidd på upp till 420 kilometer (WLTP). Detta toppades med över 100 kilometer – en ökning med 26 procent.

26 aug 2020 | Pressmeddelande Logotyp TransportBilar

Helmut Löb är ny Sverigechef för Volkswagen Transportbilar

Det sker ett byte av positioner mellan Sverige och Tyskland när Helmut Löb nu kliver in som ny Sverigechef för Volkswagen Transportbilar. Löb kommer närmast från en roll som regionchef på huvudkontoret i Hannover och efterträder Hans Turemark. Turemark flyttar till Tyskland och tar över Löbs tidigare tjänst som regionchef på Europanivå.

25 aug 2020 | Pressmeddelande Logotyp Skoda

Världspremiär av nya ŠKODA ENYAQ iV den 1 september 2020

Presentationen av ŠKODAs första elektriska SUV kommer sändas live från Prag den 1 september kl 19.00. Förutom intervjuer med experter kommer ENYAQ iV att presenteras i ett helt nytt virtuellt showroom, vilket möjliggör att alla kan delta live. Individuellt styrbara 360-graders kameror kommer att skapa en känsla av att fysiskt vara i arenan.