Pressmeddelanden

Rss icon
Filtera:
28 nov 2023 | Pressmeddelande Logotyp TransportBilar

Årets Pickup utsedd - En ”trippel” för nya Volkswagen Amarok

Pickup Award från International Van of the Year (IVotY) går till Amarok från Volkswagen Transportbilar. För tredje gången, efter vinster både 2011 och 2017, tilldelades nya Amarok ”International Pick-up Award” (IPUA) 2023. IPUA-juryn på 20 personer var imponerade av nya Amarok under testkörningarna i och runt Aten.

28 nov 2023 | Pressmeddelande Logotyp Skoda

Škodas helelektriska framtid lyser på eCarExpo Göteborg

Škoda kommer att delta när Europas största elbilsmässa intar Göteborg den 1–3 december. Under evenemanget kommer Škoda presentera flera versioner av sin flaggskeppsmodell Enyaq för modellår 2024, som har fått förbättrad räckvidd, snabbare laddning och högre motoreffekt. Dessutom ges en exklusiv förhandsvisning av Škodas helelektriska framtid genom en designstudie i lera av den kompakt-SUV som preliminärt kallats för ”Small”. Den förväntas ha en prislapp på cirka 25 000 euro och planeras att lanseras 2025.

28 nov 2023 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Ett samarbete mitt i prick – Volkswagen blir partner till Svenska Skidskytteförbundet

Inför årets säsong har Volkswagen i Sverige och Svenska Skidskytteförbundet tecknat ett avtal om samarbete. Volkswagen blir officiell bilpartner till det framgångsrika landslaget och kommer att förse Skidskytteförbundet med bilar.

24 nov 2023 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Mer digital, mer lyxig och mer effektiv - nya Panamera

Porsche lanserar nu den tredje generationen av den sportiga lyxsedanen Panamera. Den uppdaterade modellen kännetecknas av ett ökat utbud digitala funktioner, en modern och uttrycksfull design och en större spännvidd mellan sportiga köregenskaper och körkomfort. Kraftfulla laddhybrider och ett nytt chassisystem understryker sportbilstillverkarens anspråk på att erbjuda den mest dynamiska sedanmodellen i segmentet.

20 nov 2023 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Säljstart för helt nya Volkswagen Passat

Den helt nyutvecklade nionde generationen av Passat kan nu beställas i Sverige. Först ut är mildhybridversionen. Ny aerodynamisk design, nya högklassiga material och nya högeffektiva drivlinor kännetecknar den nya generationen som lanseras under det första kvartalet 2024.

16 nov 2023 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagen elektrifierar Vatikanstatens fordonsflotta

Volkswagen stödjer Vatikanstaten i dess omställning till hållbar mobilitet. I början av 2024 kommer nästan 40 helt eldrivna bilar från ID.-familjen (ID.3, ID.4 och ID.5) att levereras. Bilarna ingår i Vatikanstatens strategi för minskade koldioxidutsläpp, som syftar till att göra fordonsflottan klimatneutral senast år 2030.

13 nov 2023 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Helt nya Volkswagen Tiguan öppen för beställning

Volkswagen har nu öppnat orderboken för helt nya Tiguan, den tredje generationen av den populära SUV:en. Först ut är mildhybriden 1,5 eTSI med 150 hk. Längre fram kommer även en version med 4MOTION fyrhjulsdrift och två nya laddhybridversioner med en räckvidd på upp till 100 km på el att erbjudas. Nya Tiguan lanseras under första kvartalet 2024.

08 nov 2023 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Audi startar tillverkningen av elmotorer till Audi Q6 e-tron i Győr

I ungerska Győr inleds ett nytt kapitel när Audi börjar tillverka elmotorerna till Premium Platform Electric (PPE). Audi Q6 e-tron är den första modellen som kommer att använda sig av de nyutvecklade elmotorerna. I slutet av året planeras även för produktionsstarten av Audi Q6 e-tron Ingolstadt, där modellen blir den första elbilen som tillverkas vid huvudkontoret. Inför produktionsstarten har Audi även etablerat en egen batterimonteringsanläggning i Ingolstadt.

06 nov 2023 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Säljstart för nya Volkswagen T-Cross

Nya T-Cross är nu prissatt och beställningsbar. Den populära bilen har fått uppdaterad design, förbättrad grundutrustning, nya tekniska funktioner och en nydesignad interiör av hög kvalitet.

03 nov 2023 | Pressmeddelande Logotyp Skoda

Nu är helt nya Škoda Superb här – längre räckvidd som laddhybrid och med ökad komfort

Den fjärde generationen Škoda Superb bygger vidare på föregångarnas styrkor och erbjuder en än mer sofistikerade design, med mer utrymme, högre komfort och toppmodern teknik. I den nya generationen utökas även räckvidden till 100 km (WLTP) för den som väljer nya Superb som laddhybrid. Nya Superb får även de väl mottagna och innovativa Škoda Smart Dials – programmerbart klimatkontrollsreglage som kan anpassas till förarens favoritfunktioner. Dessutom kan nya Superb fås med senaste generationen LED Matrix-strålkastare och flera nya avancerade assistans- och säkerhetssystem.

01 nov 2023 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Ultimat möte mellan elektrifierade prototyper från Audi Sport

Ett möte mellan giganter och pionjärer inom motorsporten: Niofaldige Le Mans-vinnaren Tom Kristensen mötte upp med de tre förarna i Audis Dakar-team för att uppleva föregångarna som banade vägen för elektrifierade drivlinor. 2012 var Audi en av pionjärerna som började med elektrifiering inom racing med Audi R18 e-tron quattro i Le Mans. Därefter följde Formel E-bilen e-tron FE07 och Dakarrally-prototypen RS Q e-tron. Nyligen samlades pionjärerna tillsammans med de två konceptbilarna e-tron Vision Gran Turismo och S1 e-tron quattro Hoonitron under en dag för "e-tron on track".

01 nov 2023 | Pressmeddelande Logotyp Skoda

Škoda Enyaq 2024: Längre räckvidd, snabbare laddning och i Solid Edition-utförande

Škoda Enyaq får flera förbättringar när årsmodell 2024 lanseras. Det handlar bland annat om ökad räckvidd, snabbare laddning och ett helt nytt gränssnitt i infotainmentsystemet. Förutom optimerad prestanda och funktionalitet erbjuds Enyaq i ett nytt utförande: Solid Edition, med central prissättning på alla utrustningsnivåer.

01 nov 2023 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Volkswagen Group Sverige utvidgar sin agentmodell

Volkswagen Group Sverige utvidgar nu sin nya affärsmodell med agentförsäljning till att gälla ännu fler märken. Med start 1 november går även Volkswagen Personbilar, Audi och Skoda och dess återförsäljare in i en agentmodell för elbilar.

01 nov 2023 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Ännu en stark månad för Audi

Audi fortsätter leverera bilar och ökar marknadsandelarna på den svenska bilmarknaden. Under oktober var det all time high med 7,0 procents marknadsandel och 1 753 levererade bilar, en ökning med 23 procent jämfört med föregående år. Även årets ackumulerade siffror visar på avancemang för märket med de fyra ringarna. Under de tio första månaderna ökade leveranserna med 39 procent jämfört med 2022. Eldrivna Q4 e-tron har ökat med hela 96 procent under året och toppar försäljningen i Audi-programmet.

31 okt 2023 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Beröm från ADAC: Volkswagen ID.3 övertygar i uthållighetstest efter 10 000 mil

Europas största bilägarorganisation, tyska ADAC, ger elbilen ID.3 en positiv testrapport. Ingenjörerna på test- och teknikcentret i Landsberg am Lech har redan kört mer än 10 000 mil. Det viktigaste resultatet är att högvoltsbatteriet fortfarande har en nettokapacitet på 93 procent.

31 okt 2023 | Pressmeddelande Logotyp Skoda

Nu är Škodas dokumentärserie om Sveriges längsta cykellopp på grusväg här!

Škoda har en lång historia av att sponsra cykling, och på den svenska marknaden har man sedan tio år tillbaka förverkligat utvalda cyklisters drömmar och mål inom sporten. I år firades tioårsjubileumet genom att ta sig an det oprövade äventyret Unmapping Sweden – ett mentalt och fysiskt kraftprov genom hela Sverige, på grusvägar.

30 okt 2023 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Solid utveckling under de första nio månaderna för Audi-koncernen.

Audi-koncernen följer upp ett starkt första halvår och rapporterar ökade leveranser även efter nio månader. Mellan januari och september levererade märkesgruppen Progressive cirka 1 405 000 bilar av märkena Audi, Lamborghini och Bentley – 16 procent fler än under samma period föregående år. Ökningen var särskilt stark i USA och Europa. Försäljningsintäkterna ökade med 13 procent till 50,4 miljarder euro under de första nio månaderna, medan rörelseresultatet uppgick till 4,6 miljarder euro. Rörelsemarginalen på 9,1 procent låg inom målintervallet. Återigen visade märket med de fyra ringarna sin styrka i helt eldrivna modeller. Över 123 000 levererade bilar, en ökning med 60 procent, är ett bevis på framgången med elektrifieringsstrategin.

30 okt 2023 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Första bilderna och nytt namn: Volkswagen ger en förhandstitt på kommande ID.7 Tourer

Volkswagen visar nu de första bilderna på den kamouflerade kombiversionen av den helt eldrivna toppmodellen ID.7. Samtidigt presenteras det nya namnet: ID.7 Tourer.

26 okt 2023 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Volkswagen-koncernen levererar ett stabilt niomånadersresultat i en utmanande miljö; produktionsstörningar och högre produktkostnader påverkar tredje kvartalet

Volkswagen-koncernen uppnådde starka leveranser och ökade försäljningsintäkter under de första nio månaderna av räkenskapsåret 2023. Leveranserna ökade med 11 procent på årsbasis till 6,7 miljoner bilar (3:e kvartalet 2023: 2,3 miljoner bilar; +7,0 procent).

25 okt 2023 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagens legendariska GTI-träff flyttar till Wolfsburg

Under mottot ”Coming Home – Reloaded” blir Wolfsburg den nya hemvisten för alla GTI-entusiaster. Volkswagens legendariska GTI-träff äger rum där nästa sommar, den 26-28 juli 2024. Förutom presentationer av bilar, scenshower och klubbträffar kommer det att finnas många andra aktiviteter och överraskningar för GTI-entusiasterna.