Pressmeddelanden

Rss icon
Filtera:
21 mar 2019 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Porsche presenterar Cayenne Coupé

21 mar 2019 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Volkswagen bildar European Battery Union med svenska Northvolt

Det nya konsortiet ska ledas av Volkswagen-koncernen och den svenska batteritillverkaren Northvolt. EBU:s gemensamma forskningsverksamhet kommer att täcka hela värdekedjan vid batteritillverkning – från råmaterial och cellteknik till återvinning.

15 mar 2019 | Pressmeddelande Logotyp Skoda

ŠKODA öppnar starkt för året - satsar stort inför framtiden

ŠKODA visar upp starka siffror för början av år 2019 med en marknadsandel på 5,70% jämfört med 5,4% samma period föregående år. Samtidigt presenterar företaget en stor framtidssatsning inom eMobility och lanserar i år flertalet nya modeller. Däribland nya laddhybriden SUPERB PHEV som blir första steget mot en elektrifierad framtid.

15 mar 2019 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Porsche kompletterar utbudet av stöldskyddsutrustning. Aktiv spårsändare blir standard i alla bilmodeller.

Uppgraderat stöldskydd ger minskad stöldrisk och ökad trygghet. Introduceras parallellt med nya Porsche 911.

13 mar 2019 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Volkswagen-koncernens varumärken levererade en solid utveckling

Volkswagen-koncernen fick under det gångna året 2018 nytta av sin breda positionering och en fortsatt god utveckling både för sina varumärken och finansiella tjänster.

13 mar 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagen-koncernen planerar för 22 miljoner elbilar på tio år

Närmare 70 nya eldrivna bilmodeller planeras under de kommande tio åren – istället för tidigare 50. Som ett resultat kommer antalet fordon som bygger på koncernens elbilsplattformar öka från 15 miljoner till 22 miljoner under nästa årtionde.

11 mar 2019 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Porsche Sverige inleder flerårigt samarbete med Gelleråsen Arena.

Omfattande arena-branding och ett aktivitetsprogram med trackdays och stora motorsportevenemang på en av Sveriges mest klassiska och älskade racerbanor.

08 mar 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagens powerbank för elbilar visas upp i Genève

Vid bilsalongen i Genève, som pågår fram till den 17 mars, visar Volkswagen Group Components upp en designstudie av en mobil snabbladdningsstation. Med en kompakt design kan denna "powerbank" installeras var som helst där efterfrågan finns eller där laddningsmöjligheter för elbilar saknas.

07 mar 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Fortsatt rallysatsning med Veiby

Rallysatsningen fortsätter att växa för Volkswagen Dealerteam BAUHAUS. Nu är det klart att VM-ledaren i WRC 2, Ole Christian Veiby, tävlar vidare med det Arvika-baserade teamet. Efter succén i Rally Sweden blir det fortsatt samarbete i VM-rallyt på Korsika i slutet av mars.

05 mar 2019 | Pressmeddelande Logotyp Seat

Elbilsoffensiv från SEAT i Genève

Redo för framtiden

05 mar 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Fyra världspremiärer för Volkswagen i Genève

Vid den 89:e upplagan av den internationella bilsalongen i Genève (5-17 mars) presenterar Volkswagen inte mindre än fyra världspremiärer. Dessa fyra höjdpunkter på salongen kretsar främst kring eldrift och prestanda.

05 mar 2019 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Porsche möter våren i Genève med tre nyheter

En bästsäljare, en ikon och en körmaskin. Porsche möter våren i Genève och lanserar tre nya sportmodeller på Genèves bilsalong, den 89:e i ordningen. Höjdpunkten är nya 911 Cabriolet. - Med varje ny generation av 911 står vi inför utmaningen att försiktigt förbättra vår ikoniska modell och ändå hela tiden leva upp till framtidens krav, säger Oliver Blume, styrelseordförande i Porsche AG.

05 mar 2019 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Världspremiär för Audi Q4 e-tron concept – förhandsvisning av kommande elbil från Audi

För nästan ett år sedan presenterades Audis första elbil på bilmässan i Geneve. Audi e-tron var då fortfarande maskerad. I år bjuder märket med de fyra ringarna på förhandsvisning av flera kommande elbilar. Audi Q4 e-tron concept är en ny kompakt SUV som mäter 4,59 meter och visar tydligt släktskap med Audi e-tron.

04 mar 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Världspremiär för eldrivna Volkswagen ID. BUGGY

Vid bilsalongen i Genève, 5-17 mars, är det premiärvisning av konceptbilen ID. BUGGY: en utsläppsfri hightech-bil för sommaren, stranden, stan – utseendemässigt och tekniskt sett en ny sida av Volkswagens elbilsplattform ”MEB”.

04 mar 2019 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Volkswagen-koncernen öppnar MEB-plattformen för tredje part

Volkswagen-koncernen öppnar sin e-mobilitetsplattform, MEB, för andra tillverkare. Syftet är att uppnå en betydande minskning av kostnaden för e-mobilitet genom att maximera spridningen av MEB-plattformen och fortsatt möjliggöra stor tillgänglighet för individuell mobilitet i framtiden.

01 mar 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Duellseger för Kristoffersson i Sandviken

Sandvikens Motorshow blev första tävlingen efter Rally Sweden för Johan Kristoffersson och sin vana trogen tog Volkswagen Dealerteam BAUHAUS-stjärnan hand om segerchecken efter finalvinst mot regerande svenske mästaren Martin Berglund.

01 mar 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

I begränsad upplaga: nya Volkswagen Passat Sportscombi R-Line Edition

Uppdaterade Passat har världspremiär på Genèvesalongen, 5-17 mars. Det firar Volkswagen med en exklusiv och sportig limited edition-version: nya Passat Sportscombi R-Line Edition med fyrhjulsdrift och vassaste motorn.