Pressmeddelanden

Rss icon
Filtera:
11 okt 2021 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

Mikaela Åhlin-Kottulinsky säkrar historiskt STCC-silver

Mikaela Åhlin-Kottulinsky skrev in sig i historieböckerna som första kvinnliga förare på medaljplats i STCC TCR Scandinavia efter årets andra seger under finalhelgen på Ring Knutstorp i Skåne.

07 okt 2021 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

CUPRA Dealer Team – PWR Racing fortsätter medaljjakten på Ring Knutstorp

CUPRA Dealer Team - PWR Racing säkrade såväl STCC-förartiteln med Robert Dahlgren som teamtiteln efter Mikaela Åhlin-Kottulinskys seger i sista tävlingen på Mantorp förra helgen. Men medaljakten är inte över när det hektiska schemat för teamet fortsätter under STCC-finalen på Ring Knutstorp den 8-9 oktober.

06 okt 2021 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

En gång elbil, alltid elbil – Volkswagen ID.4-kunder i undersökning om sitt bilägande

Volkswagen Sverige har genomfört en kundundersökning bland ägare till nya ID.4 – en modell som toppar listan av Sveriges mest registrerade elbilar under detta år. 99 procent säger att de ser elbil som ett alternativ även i framtiden.

05 okt 2021 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Johan Kristoffersson och Volkswagen – en framgångssaga

Det är en minst sagt lyckosam kombination. Oavsett vilken motorsport det handlar om, så slutar det oftast med seger. Tre VM-guld i rallycross är kronorna på verket, men det finns mer på meritlistan. Det är dags för en summering av den harmoniska relationen mellan Johan Kristoffersson och Volkswagen.

04 okt 2021 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

Robert Dahlgren, CUPRA Dealer Team - PWR Racing dubbla STCC-mästare

Robert Dahlgren kröntes STCC-mästare, CUPRA Dealer Team - PWR Racing teammästare samtidigt som Mikaela Åhlin-Kottulinsky tog sin första seger för året i en rekordhelg på Mantorp Park.

30 sep 2021 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

STCC-titeljakten fortsätter i årets näst sista tävling på Mantorp Park

Helgens deltävling på Mantorp Park blir den första under STCC-säsongen 2021 som öppnar upp för publik, biljettförsäljningen är i full gång och förväntningarna är höga på både förare och tävlingsbilar. För CUPRA Dealer Team - PWR Racing ser det lovande ut.

30 sep 2021 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Felix Rosenqvist gästförare i finalen av Porsche Carrera Cup Scandinavia!

Racingstjärnan ansluter till Skandinaviens ledande racingmästerskap direkt från Indycar-avslutningen i Long Beach. Värnamo-föraren kommer till start i en specialdesignad ”art car” med design signerad F1-föraren Stefan ”Lill-Lövis” Johansson.

29 sep 2021 | Pressmeddelande Logotyp TransportBilar

Nya Multivan från 423.900 kr - Idag startar försäljningen.

Södertälje 29 september 2021 – Nu tar Volkswagen Transportbilar en av sina ikoniska modeller och bygger den från grunden som en en personbil och laddar den med alla de senaste tekniska innovationerna från Volkswagen-koncernen. Helt nya Multivan kommer som laddhybrid från början och har säljstart idag ute hos Sveriges återförsäljare. Med ett attraktivt pris och oslagbara praktiska funktioner tillför nya Multivan något ganska unikt på marknaden för landets alla barnfamiljer, företagare och äventyrare. En modern folkabuss för en ny generation.

28 sep 2021 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

CUPRA inleder en ny era med produktionstarten av sin första 100% eldrivna bil, CUPRA Born.

Nu kickar CUPRA igång produktionen av CUPRA Born. Varumärkets första helt eldrivna modell tillverkas i Zwickau-fabriken, Europas största elbilsfabrik, och blir den första modellen att produceras enligt ett CO²-neutralt koncept.

23 sep 2021 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

E.ON och Volkswagen lanserar flexibel snabbladdare med batterilagring

Den första snabbladdaren från E.ON och Volkswagen Group Components invigdes den 22 september i Essen, Tyskland. Den flexibla snabbladdaren kräver inga anläggningsarbeten eller justeringar av nätanslutningen och kan ladda två elfordon samtidigt med 150 kW. Detta innebär att utbyggnaden av ett tätt offentligt nätverk med snabbladdningsstationer kan bli verklighet mycket snabbare än vad som tidigare beräknats, vilket är avgörande för e-mobilitetens utveckling och framgång.

18 sep 2021 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Hetta och sandstormar: Audi RS Q e-tron testad i Marocko inför Dakarrallyt

Inför debuten i det berömda Dakarrallyt i januari 2022, har Audi Sport testat Audi RS Q e-tron i nästan två veckor i Marocko under de mest extrema förhållanden. Stéphane Peterhansel, Carlos Sainz och Mattias Ekström turades om att köra den avancerade prototypen.

17 sep 2021 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Säljstart för nya Taigo – Volkswagens första SUV-coupé

Nya Taigo är en sportig SUV-crossover med coupé-silhuett som för in en ny livsstil och anda i småbilssegmentet. Taigo går nu att beställa på den svenska marknaden.

15 sep 2021 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Simona De Silvestro gästförare i Porsche Carrera Cup Scandinavia.

Premiär i Skandinaviens ledande racingmästerskap för fabriksförare från Porsche Motorsport. Schweiziska racingstjärnan tar med sig erfarenheter från Indycar, Formula E och australiensiska V8 Supercars till Rudskogen.

13 sep 2021 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Nya batterilaboratorier: Volkswagen tar nästa steg mot att utveckla och producera egna battericeller

Volkswagen Group Components öppnade idag ett av de mest moderna laboratorierna för battericellsforskning och utveckling i Europa i Salzgitter. Därmed utökar företaget sin expertis inom batteriteknik ytterligare och tar nästa steg mot att utveckla och producera egna battericeller för e-mobilitet.

13 sep 2021 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagen introducerar Over-the-Air-uppdateringar för alla ID.-modeller

Volkswagen fortsätter sin omställning till att bli en mjukvaruorienterad mobilitetsleverantör. Gratis mjukvaruuppdateringar via nätet görs nu tillgängliga för elbilarna ID.3, ID.4 och ID.4 GTX. Den första uppdateringen ger kundnytta genom optimerad omgivningsigenkänning, mer intuitiv drift av infotainmentsystemet och andra nya funktioner.

08 sep 2021 | Pressmeddelande Logotyp TransportBilar

Volkswagen Transportbilar, Argo AI och MOIA visar självkörande prototyp av ID. BUZZ

Södertälje/Hannover, 8 september 2021 – Klädd i svart-vitt kamouflage och med tak- och karossmonterade radar, kameror och sensorer, rullade en ID. BUZZ AD ljudlöst in under Volkswagen Groups New Auto Night vid bilmässan IAA i München. Elbilen är ett av de första testfordonen för det självkörande system (AD, autonomous driving) som Volkswagen Transportbilar utvecklar tillsammans med Argo AI och som är tänkt att börja användas i kommersiella verksamheter som MOIA från år 2025.

07 sep 2021 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

CUPRA presenterar CUPRA Tavascan Extreme E Concept

Den helelektriska off-road racern tar varumärkets Extreme E-äventyr till nästa nivå och antyder formspråket för den framtida serieproduktionen av CUPRA Tavascan.

07 sep 2021 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

CUPRA går framåt i sin ambition att bli ett helelektriskt varumärke år 2030

Under bilsalongen IAA Mobility i München förhandsinvigdes CUPRA City Garage Munich och CUPRA presenterade då officiellt nya CUPRA UrbanRebel Concept. Den radikala tolkningen av framtidens eldrivna stadsbil blir ett riktmärke för företaget när det gäller elektrifiering, design och teknik.

07 sep 2021 | Pressmeddelande Logotyp Skoda

ŠKODA ENYAQ iV - ÅRETS MILJÖBÄSTA BIL 2021

Måndagen den 6 september tog ŠKODA emot priset ”Årets Miljöbästa Bil” för sin eldrivna modell ENYAQ iV. Priset delades ut av organisationen Gröna Bilister och prisutdelningen hölls i Värmlands vagga Borgvik utanför Grums.

06 sep 2021 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

ID. LIFE: Volkswagen visar upp elbilskoncept för småbilssegmentet

Med sin ”ACCELERATE”-strategi gör Volkswagen morgondagens hållbara mobilitet tillgänglig för ännu fler människor. Redan 2025, två år före den ursprungliga planen, kommer Volkswagen att lansera en ID.-modell för småbilssegmentet. Priset hamnar mellan 20 000 till 25 000 euro. ID. LIFE ger en försmak av hur en bil av den här typen skulle kunna se ut.