Om oss

Volkswagen Group Sverige (VGS)

Volkswagen Group Sverige AB, med huvudkontor i Södertälje, är Sveriges största bilimportör och marknadsför bilar av märkena Volkswagen Personbilar, Audi, SEAT/CUPRA, SKODA, Porsche och Volkswagen Transportbilar.

Enligt definitiva helårssiffror jan-dec 2022 från Mobility Sweden var totalmarknaden i Sverige 288 087 nya personbilar, varav elbilar 95 035 (33 %) respektive laddhybrider 66 614 (23,1 %).

Under 2022 registrerade Volkswagen Group Sverige AB och dess märken totalt 75 936 bilar, varav 67 709 personbilar och 8 227 lätta transportbilar. Marknadsandelen uppgick till 23,5 procent av den svenska personbilsmarknaden och 23,8 procent av marknaden för lätta transportbilar. VGS registrerade under januari-december 2022 29 536 laddbara personbilar, varav 24 204 var helt eldrivna. VGS andel av totalmarknaden för eldrivna personbilar var 25,2 %.

Volkswagen Group Sverige AB är ett helägt dotterbolag till Europas största biltillverkare Volkswagen AG, som sålde 8,3 miljoner bilar på världsmarknaderna under 2022.

Tillsammans med våra omkring 200 auktoriserade återförsäljare och servicepartners marknadsför vi varumärkena i Sverige och säkerställer leverans och efterlevnad av tillverkarnas kvalitetskrav och garantier. Vi har ett utbildningscentrum för mekaniker/tekniker som servar våra märken, och vi bedriver ett ständigt förbättringsarbete för att kvalitetssäkra våra verkstäder.

  • Volkswagen Financial Services är vårt systerbolag och erbjuder genom Volkswagen-gruppens återförsäljare en rad förmånliga finansieringsalternativ som billån, millån, prislån och leasing för konsument och företag.
  • Volkswagen Parts Logistics är vårt centrallager i Nykvarn som lagrar och levererar reservdelar, tillbehör, verktyg, reklam- och trycksaker till fordon av våra märken i Sverige, Norge och Finland.
  • Europcar är vårt dotterbolag och har över 160 utlämningsställen och ca 6 000 bilar i Sverige.
  • Scania är vårt systerbolag och en del av TRATON GROUP. Scania är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. 
  • Din Bil Sverige är återförsäljarkedjan som representerar varumärkena Volkswagen Personbilar, Audi, SEAT, SKODA, Volkswagen Transportbilar och Porsche på de svenska storstadsmarknaderna. 

Volkswagen Group Sverige är medlem i Mobility Sweden – den svenska branschorganisationen för tillverkare och importörer av personbilar, lastbilar och bussar.

Kontakta oss

Växel: 08-553 865 00
Kundservice: 08-120 810 40

Besök & budadress:
Hantverksvägen 9, Södertälje
Fakturaadress:
Volkswagen Group Sverige,
FE 15, 838 80 Frösön
Godsadress:
Volkswagen Group Sverige, Gesällvägen 4, 151 65 Södertälje

Kontakt via e-post

Hitta till oss

Vårt huvudkontor finns i Södertälje och vårt lager i Nykvarn. Här kan du hitta till oss eller våra försäljningsställen, verkstäder och hyrbilsanläggningar.

Hitta till oss via karta

Läs mer om

Här kan du läsa mer om våra ägare, syster- och dotterbolag:

Volkswagen AG

Europcar

Volkswagen Financial Services

Scania

DinBil