03 dec 2013 | Pressmeddelande

Ny anläggning stärker Volkswagen i Storstockholm

Volkswagen får en helt ny återförsäljare och stärker sin närvaro i den expansiva Storstockholms-regionen. Det blir resultatet när Aftén Bil öppnar i Åkersberga mot slutet av 2014.

Med start i början av det kommande året påbörjas ett byggprojekt av en helt ny Volkswagen-anläggning. Det sker i Åkersberga strax norr om Stockholm. Den nya anläggningen – som blir 3600 kvadratmeter stor och omfattar både försäljning och service – kommer att ligga strax vid infarten mot Åkersbergas tätort, sett från Stockholm. Man kommer även att arbeta med begagnatförsäljning enligt Volkswagens koncept Das Welt Auto.

Bakom anläggningen står Johan Aftén som har en lång erfarenhet av bilbranschen och som tidigare arbetat med flera olika bilmärken. Nu kommer man dock att koncentrera sig 100 procent på Volkswagen Personbilar och Transportbilar.

-       Vi har redan idag ett återförsäljarnät med mycket god täckning i Sverige. I och med de försäljningsframgångar vi haft känns det bra att kunna öppna den nya anläggningen i Åkersberga och därmed stärka vår ställning i Storstockholm ytterligare, säger Jan Bergh, chef för återförsäljarutveckling hos Volkswagen Sverige.

Vid årsskiftet 2013/2014 kommer Volkswagen att ha 88 återförsäljare i Sverige. 2014 öppnar nya Volkswagen Smista i södra Stockholm och tillsammans med Aftén Bil i Åkersberga ökar det totala antalet därmed till 90.

Den nya anläggningen i Åkersberga kommer att byggas helt enligt Volkswagens senaste modulärkoncept och är miljöanpassad med bland annat solceller på taket.