29 maj 2015 | Pressmeddelande

Höga förväntningar på Audi inför DTM på Lausitzring

Efter två segrar för Audi, varav en av Mattias Ekström, och två pole positions i premiären på tyska Hockenheim är förväntningarna höga på Audi inför den andra tävlingshelgen i DTM. –  Vi vill slåss om topplaceringarna på Lausitzring, men vi ska inte underskatta våra motståndare, säger Dieter Gass, Audis DTM-chef.

Premiären på Hockenheim blev en succé för Audi med seger i båda racen i det nya tävlingsformatet med ett race på lördagen och ett på söndagen. Edoardo Mortara, Audi, leder förarmästerskapet före Mattias Ekström, Audi, och de första tre platserna i teammästerskapet innehas av Audi-team. I märkesmästerskapet leder Audi före Mercedes med 106 poäng mot 58. Men Dieter Gass vill inte skruva upp förväntningarna ytterligare inför helgens tävlingar på Lausitzring, 13 mil från Berlin.

 –  Historiskt sett har Mercedes varit starka på Lausitzring, och BMW vill slå tillbaka. Dessutom får vi extra vikt i bilarna, mellan fem och tio kilo, efter segrarna på Hockenheim.

Lausitzring är en 3,478 kilometer lång bana med en blandning av snabba, halvsnabba och långsamma kurvor och en lång start/mål-raka med toppfarter uppemot 240 km/h. En bana som tidigare inte har passat Audi-bilarna så bra. Endast två gånger tidigare, 2005 och 2011, har Audiförare vunnit där. 2005 var det Mattias Ekström gick segrande över mållinjen, efter en hård duell med Gary Paffett i en Mercedes. De två är nu de mest meriterade fortfarande aktiva förarna i årets DTM-föraruppställning.

–  Den gången var Paffett mig i hälarna under hela racet, säger Mattias Ekström.

Tio år senare kan vi hoppas på en repris av den duellen. Notera även en världspremiär under tävlingshelgen på Lausitzring, för första gången någonsin körs ett kvällsrace i DTM.

Följ tävlingarna live via www.dtm.com.

Tidsschema:

30 maj
15.00 Kval 1
18.00 Race 1

31 maj
11.40 Kval 2
14.00 Race 2