01 maj 2016 | Pressmeddelande

Första pallplatsen för året för Sandström – tyngre för Åhlin-Kottulinsky.

En tredjeplacering och en sjätteplats blev facit för Edward Sandström i helgens två stenhårda ADAC GT Masters-race på Sachsenring. Mikaela Åhlin-Kottulinsky hade det tyngre med en 23:e respektive 24:e-placering.

Edward Sandström och förarkollegan Daniel Dobitsch kämpade vilt för lördagens pallplats i ett relativt kaotiskt race. Dobitsch startade P19 men tog flera placeringar direkt, och teamet drog nytta av safety car-situationen när depåfönstret öppnade. Sandström kämpade sig upp till tredje plats och höll undan för en hårt jagande Corvette under racets sista 22 minuter.

-          Hårt arbete lönar sig! Vi är väldigt nöjda med att ta oss från 19:e till tredje plats. Vi hade bra fart i teamets båda bilar i helgen, säger en märkbart nöjd Edward Sandström.

I söndagens race startade Sandström från elfte startruta, höll positionen till förarbytet trots problem med däcktrycket, men Dobitsch gick ut på nya däck och tog sig upp till sjätte plats i mål. Kfz24teile APR Motorsports andra Audi R8 LMS med förarduon Vanthoor/Stoll knep tredjeplatsen.

-          Det här var en grymt roligt racehelg! Vilka fajter, i slutet av dagens race var det sjukt bra racing, det sprutade ju kolfiberdelar överallt. Den som säger att motorsport är tråkigt skulle se det här, hela topp 20 är ju toppförare som fajtas till sista sekunden, säger Sandström.

Kfz24teile APR Motorsport reser direkt till Lausitzring för att finslipa på detaljerna inför nästa tävlingshelg i ADAC GT Masters.

-          Vi är uppe och kämpar i toppen nu, och det krävs mycket arbete för att nå högst upp, säger Sandström.

Mikaela Åhlin-Kottulinsky är mindre nöjd med helgens tävlingar. Tillsammans med förarkollegan Marco Bonanomi i Aust Motorsports Audi R8 LMS slutade hon på 23:e respektive 24:e plats av 32 bilar i helgens race.

-          Vi har lite problem med att få till inställningarna och precis som i premiären fick jag pyspunka i dagens race och tvingades gå in i depå och lägga på ett gammalt däck, då tappar man en del av balansen i bilen. Det var inte riktigt det jag behövde, jag behöver få mer varv i bilen, vänja mig vid trafiken och helt enkelt bli mer varm i kläderna, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Åhlin-Kottulinsky debuterade som första svenska kvinna i ADAC GT Masters i premiären på Oschersleben för några veckor sedan, där hon hade bra fart i bilen.

-          Allt är nytt för mig, vissa av banorna har jag kört på tidigare, men det är mycket nytt att lära sig. Nästa race är på Lausitzring, en bana jag har tävlat på tidigare, och jag hoppas att vi hinner få till några testdagar innan dess. Det är bara att ladda om och ta nya tag som gäller, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Kalender GT Masters 2016
3-5/6            Lausitzring (D)
22-24/7        Red Bull Ring (A)
5-7/8            Nürburgring (D)
19-21/8         Zandvoort (NL)
30/9-2/10      Hockenheim