06 maj 2016 | Pressmeddelande

Sandström tävlar på Brands Hatch i helgen

Andra tävlingshelgen för året i Blancpain Sprint Series går på klassisk mark när Brands Hatch i Storbritannien står som värd. Edward Sandström och Romain Monti kör Sainteloc Racings Audi R8 LMS med startnummer 25. –  Det är en sjukt häftig bana, en av de bästa jag har varit på, säger Sandström.

Förarduon Edward Sandström och Romain Monti i Sainteloc Racing är ny för säsongen, precis som nya Audi R8 LMS. Sandström vill inte sätta för höga mål tidigt under säsongen.

        Romain är en duktig förare, bra grundmaterial, men det gäller att skynda långsamt. Nu arbetar vi för att ta oss upp till topp tio, när vi har nått dit kan vi sätta nya mål, säger han.

Säsongen i Blancpain Sprint Series kunde ha börjat bättre. Sandström blev avknuffad och tvingades parkera i premiärens Main Race på italienska Misano för några veckor sedan, och det blev en 26:e plats i Qualifying Race.Tävlingsformatet består av kval i tre omgångar under lördagen, Q1, Q2 och Q3, och dubbla race på söndagen. Det första kallas Qualifying Race och det andra Main Race. Racen är en timme långa, och depåstopp med förarbyte görs efter halva tiden.

        Det ska bli väldigt kul att tävla på Brands Hatch, banan är lång, kuperad och helt enkelt skithäftig, med klassiska kurvor som Paddock Hill och Druids. Jag körde här 2001 i en Radical, men sedan dess har jag inte tävlat här. Men jag tänker ladda fullt och sikta så högt det går, säger Sandström.

Följ helgens tävlingar på www.blancpain-gt-series.com, med livesändning och livetiming

Tidsschema Blancpain Sprint Series, Brands Hatch
Lördag 7 maj: 17:00 Kval,
Söndag 8 maj: 12:05 Qualifying Race, 16:20 Main Race