12 mar 2020 | Pressmeddelande

Säljstart för Nya Audi A3 Sportback

Audi startar försäljningen av nya Audi A3 Sportback som har lansering i slutet av april hos de svenska återförsäljarna. Inledningsvis finns tre TFSI- och TDI-motorer att välja på. Senare under året ökar utbudet med både mildhybrider, laddhybrider och gasdrivna Audi A3 g-tron.

Audi A3 var Audis tredje mest sålda modell under 2019 med 2990 levererade bilar. I sin fjärde generation har designen vässats med nya sportigare linjer och helt ny förarorienterad interiör. Många detaljer har hämtats från de större modellerna som bidrar till premiumkänslan i bilen, både när det gäller infotainment- och förassistanssystem.

Beställbara motoralternativ

Den svenska premiären sker i slutet av april, men redan nu kan de tre första motoralternativen beställas.

 • 35 TFSI 150 hk Proline, 6-växlad manuell: från 277 000 kronor*
 • 30 TDI 116 hk Proline, 6-växlad manuell: från 287 000 kronor*
 • 35 TDI 150 hk, Proline Advanced, S tronic: från 339 500 kronor*

48-volts mildhybrid, laddhybrid och gasdriven g-tron

Under våren tillkommer även 35 TFSI 150 hk S tronic med 48-volts mildhybridteknik och cylinder on demand som sparar upp till 0,4 liter/100 km. Motorprogrammet utökas även med 30 TFSI 110 hk manuell samt gasdrivna g-tron och Audi S3 under sommaren. Senare i år lanseras även laddhybriden TFSI e och 40 TFSI 190 hk S tronic.

Omfattande standardutrustning

Nya Audi A3 Sportback har en riklig standardutrustning med bl.a.

 • 16” aluminiumfälgar, 5-dubbelarmsdesign
 • LED-strålkastare och LED-bakljus
 • Audi drive select
 • Sportsäten med integrerat nackstöd och 4-vägs svankstöd
 • Sportmultifunktionsratt i läder, med växelpaddlar vid S tronic
 • Digital Cockpit 10,25” (12,3" tillval) och MMI Touch display 10,1”
 • Audi connect Safety & Service samt Audi connect
 • Audi smartphone interface och Audi phone box light för induktiv mobilladdning
 • 2-zons klimatanläggning och mittarmstöd fram
 • Audi pre sense front autobroms, farthållare, filhållningsvarning och undanmanöverassistent
 • Parkeringssensorer bak, ljus-/regnsensor och elställbara backspeglar
 • Barnstolsfästen, elmanövrerat barnlås

Skräddarsydd med tillvalsutrusning

Som tillval finns ett stort utbud för den som vill skräddarsy sin bil efter eget behov och smak. Till höjdpunkterna hör digitala Matrix LED-strålkastare med ljussignatur anpassad efter utrustningsversion. I kombination med navigationssystemet kan även en större Audi virtual cockpit beställas och vägvisningen ske med hjälp av Google Earth. I S line-utrusningen erbjuds en sätesklädsel av återvunna PET-flaskor.  För den aktive föraren är adaptiv dämparreglering, som sänker karossen med 10 millimeter, det självklara valet. Utöver standardutrustningen erbjuds även en mängd andra säkerhets- och assistanssystem, så som filbytes- och urstigningsvarnare, korsnings- och parkeringsassistent samt adaptiv körassistent. En annan nyhet är Car2X-tjänster där bilen kommunicerar med sin omgivning. Strax efter lanseringen erbjuds även Audi connect-nyckeln som gör att bilen kan låsas upp och startas via en Android-mobil.

Privatleasing:

35 TFSI 150 hk Proline erbjuds för 2.995 kr/månad i privatleasing** . Som introduktionserbjudande till 30 juni erbjuds uppgraderade Proline Advanced  för 59 kr/månad (grill i titansvart med kromad ram, kantlist i mattsilver på frontspoilern, sidoluftintag med mattsilver inramning, 17”-fälgar, diffusor med ram i mattsilver) samt uppgraderade LED-strålkastare fram och bak.

För mer information: Pressrelease världspremiär

Bränsleförbrukning och CO2-utsläpp enligt WLTP:

 • 35 TFSI Proline, 150 hk 6-växlad 6,1–5,8 l/100km, 138–133 g/km 
 • 30 TDI Proline, 116 hk 6-växlad 4,4–4,3 l/100km, 116–112 g/km
 • 35 TDI Proline advanced, 150 hk S tronic 5,0–4,6 l/100km  131–121 g/km

* Rekommenderat cirkapris: Varje återförsäljare är fri i sin prissättning
** 1000 mil per år/36 månader