01 sep 2020 | Pressmeddelande

Volkswagen svensk marknadsledare i augusti

Färsk statistik från BIL Sweden visar att Volkswagen registrerade flest nya personbilar av alla märken på den svenska marknaden under augusti.

Under månaden registrerades totalt 25 522 nya personbilar i Sverige. Av dessa var 3 736 bilar en ny Volkswagen. Det gjorde Volkswagen till marknadsledare i augusti med en marknadsandel på 14,6 procent. Modellen Golf registrerades i 1 160 exemplar och var den näst mest registrerade modellen.

Hittills i år, januari-augusti, har Volkswagen registrerat 24 390 bilar. Det är en minskning med 12,4 procent, men eftersom totalmarknaden har minskat med 21,3 procent har Volkswagens marknadsandel ökat till 14,0 procent (januari-augusti 2019: 12,6 procent). På topplistan återfinns Golf på en fjärde plats med 6 182 bilar, Passat på sjunde med 5 786 bilar och Tiguan på åttonde med 4 132 bilar.

För Volkswagen blir det i höst extra fokus på den nya elbilsfamiljen. I dagarna kom de 500 första exemplaren av elbilen ID.3 till Sverige. Den kommer i slutet av året att följas av den eldrivna SUV:en ID.4.

– Nu inleds vår stora elbilssatsning på allvar. I september levererar vi våra första ID.3 till förväntansfulla kunder och innan året är slut hoppas vi även kunna leverera en ansenlig mängd av ID.4, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.

I höst kommer Volkswagen dessutom att erbjuda nya laddhybridversioner av Golf, Arteon, Arteon Shooting Brake, Tiguan och Touareg.