08 okt 2020 | Pressmeddelande

Nu är den här, CUPRA Formentor, märkets första helt egenutvecklade modell

Under två veckor kommer CUPRA att presentera sina senaste skapelser, den prestandastinna CUV:en CUPRA Formentor och "King of Leons", CUPRA Leon Sportstourer e-Hybrid, för internationell press i München. CUPRA Formentor marknadslanseras denna månad och först ut är den vassa toppversionen på 310 hk, övriga versioner bland annat två plug-in hybrider följer under 2021.

  • CUPRA Formentor är en vägvinnande mix av det bästa från en prestandabil och en SUV-modell
  • Lanseringsmodellen CUPRA Formentor VZ 2.0 TSI 310 hk DSG 4Drive levererar prestanda på hög nivå
  • Ett generöst utbud av motorer, däribland två plugg-in hybridversioner med hög prestanda
  • CUPRA Formentor bjuder på full uppkoppling och de mest avancerade assistanssystemen

Martorell, Spanien, 8 oktober 2020, Formentor är CUPRAs första helt egenutvecklade modell. Den öppnar vägarna för nya kunder som är på jakt efter exklusivitet, innovation och en intuitiv och dynamisk körupplevelse.

”CUPRA Formentor är ett konkret uttryck för allt som märket står för, och den kommer att spela en viktig roll för att etablera företaget som en betydelsefull aktör på marknaden. Tack vare denna modell, förväntar vi oss att CUPRA kommer att växa internationellt och fördubbla sin försäljningsvolym”,säger Wayne Griffiths, VD för SEAT och CUPRA. ”Tillsammans med CUPRA Leon, kommer CUPRA Formentor också att finnas i två laddhybridversioner vilket visar att eldrift och prestanda går som hand i handske.”

CUPRA Formentor blandar SUV:ens terrängegenskaper med en halvkombis sportiga karaktär och en coupés smidiga siluett. CUPRA Formentor har en stark personlighet och är utmejslad för att framhäva sina olika egenskaper på ett mycket uttrycksfullt sätt. Den ligger närmare vägbanan vilket ger bilen en ännu sportigare look. Den visuella tonvikten på bakpartiet och den accentuerat långsträckta motorhuven, framhäver de dynamiska proportionerna extra kraftfullt.

Den tuffa designen förstärks av de speciella stötfångarna, diffusorn bak och de exklusiva 19"-lättmetallfälgarna bakom vilka de kopparfärgade Brembo-bromsarna skymtar.

Det finns en bred färgpalett att välja från, bl.a. exklusiva, matta lackalternativ Petrol Blue Matt och Magnetic Tech Matt som ger bilen en extra sofistikerad aura.

Med sina generösa mått, står CUPRA Formentor klar att möta dagens krav. 4.450 mm lång, 1.839 mm bred, 1.511 mm hög och med en hjulbas på 2.680 mm erbjuder den sina passagerare gott om plats både för huvud, ben och bagage och visar att den också är en praktisk bil.

Ett brett utbud av drivlinor däribland två plug-in hybrider med hög prestanda, full uppkoppling och de mest avancerade säkerhets- och komfortsystemen tar denna prestandastinna CUV till helt nya höjder.

Formentor är CUPRAs första helt egenutvecklade modell, både design- och konstruktionsmässigt, och också den första 100% CUPRA-modell som kommer att tillverkas vid företagets anläggning i Martorell. CUPRA Formentor marknadslanseras i oktober i den vassa toppversionen med 310 hk. Övriga versioner följer 2021.

Förförsäljningen av CUPRA Formentor har öppnat, det svenska ca-priset för lanseringsmodellen på 310 hk börjar på 459.900 kr.