02 mar 2021 | Pressmeddelande

Folkabussen som stod modell för första leksaksbilen från PLAYMOBIL

Hannover/Södertälje, 1 mars 2021 – För första gången någonsin finns den klassiska folkabussen nu tillgänglig som leksak från PLAYMOBIL (skala 1:18). Tack vare att man kunde använda en riktig 1962 års folkabuss från Volkswagen Transportbilars samling av ”oldtimers” i Hannover som modell, är känslan för detaljer omfattande i denna miniatyr.

PLAYMOBIL ger den kort och gott namnet: Volkswagen T1 Camping Bus. Gamla som unga fans kommer att älska denna ”Playmo Folkabuss”. Det senaste på leksaksmarknaden är en detaljrik campervan i beigegrått och rött som den tyska leksakstillverkaren tagit fram i samarbete med Volkswagen Transportbilar. Modellen är baserad på ett riktigt fordon ”Henrik the Red”, en T1:a från 1962 som finns i Volkswagen Transportbilars samling av gamla modeller. I leksaksbilen kan man fälla säten och skåpen går att öppna. Det finns till och med mat och annan campingutrustning i bilen. Öppnar man motorluckan i bak så visar sig den klassiska 4-cylindriga boxermotorn.

Fansen har redan reagerat positivt på folkabussen från PLAYMOBIL. På olika community’s sprids bilder och videos där man delar sin entusiasm och kommenterar livligt.

Om man vill att leken ska övergå till verklighet så kan man faktiskt låta den drömmen gå i uppfyllelse. Volkswagen Transportbilars Oldtimers går att hyra av Volkswagen i Hannover. Man erbjuder ett brett utbud av nästan samtliga generationer av Volkswagens klassiska buss till alla som vill sätta sig bakom ratten och uppleva känslan av att köra en ikonisk modell.

För att hyra klassiska folkabussar, se mer information här:
www.volkswagen-nutzfahrzeuge-oldtimer.de

 

Jämförelse storlek:

T1 Camping Bus

Original

PLAYMOBIL

Längd

428 cm

25 cm

Bredd

175 cm

11 cm

Höjd (med takräcke)

220 cm

13 cm