30 nov 2021 | Pressmeddelande

ŠKODA ENYAQ iV utsedd till ”Årets familjebil 2021”

Juryn för Tidningen Motorföraren har utsett ”Årets familjebil” där ŠKODA ENYAQ iV vinner den prestigefyllda utmärkelsen. Det är sjätte gången som ŠKODA tar emot utmärkelsen.

Tidningen Motorföraren, som ges ut av MHF (Motorförarnas Helnykterhetsförbund), utser varje år ”Årets familjebil”. Juryn består av nio kunniga motorjournalister som röstar på sin favorit med tydliga motiveringar.

Det juryn fastnade för gällande ŠKODA ENYAQ iV var bland annat rymligheten och de smarta lösningar som ŠKODA erbjuder, men också den höga komforten. ”Enyaq iV är i det här gänget det förnuftigaste valet för barnfamiljen som vill ta steget till en elbil” motiverar juryn.

Kriterierna för Årets familjebil lyder att den ska vara praktisk, säker, ekonomisk, samt ha bra miljöprestanda. Dessutom ska vinnaren börja säljas under året.

– Vi på ŠKODA är otroligt stolta över att få ta emot den här utmärkelsen i ett starkt finalfält. Det känns roligt att ha en så kompetent och rymlig bil som passar en bred målgrupp, särskilt barnfamiljen som numera kan köra fossilfritt. Vi hoppas att fler ska upptäcka fördelarna – framför allt de ekonomiska – med ENYAQ iV framöver, kommenterar Hanna Westrin, pressansvarig på ŠKODA Sverige.

 

Även föregående år, 2020, vann ŠKODA denna utmärkelse men då med modellen Superb iV och totalt har ŠKODA vunnit utmärkelsen sex gånger.