05 jul 2022 | Pressmeddelande

250 ŠKODA-bilar ser till att Tour de France rullar

Tour de France 2022 är den 109:de upplagan och det 19:e året i rad där ŠKODA är huvudsponsor och bilpartner till världens största cykellopp. Den stora nyheten i år är att vi äntligen får ett Tour de France för damer, samt att loppet startade i Skandinavien med tre etapper i Danmark.

Tour de France är ett av världens högst rankade och tuffaste cykeltävlingar och också en av världens största tävlingar över lag. Men utan servicebilarna, den oberoende supporten och andra bilar i karavanen skulle Tour de France upplevas som ett oorganiserat kaos, både för cyklisterna och för åskådarna. Vetskapen om att det finns någon som supportar dig som cyklist är en viktig trygghet när du har över 3000 kilometer utmanande terräng framför dig. Därför tillhandahåller ŠKODA 250 stycken bilar som tillsammans färdas mer än 2,8 miljoner kilometer under tävlingens tre veckor för att stödja organisationen, teamen och gästerna.

Bilflottan inkluderar elbilen ŠKODA ENYAQ iV som Christian Prudhomme, tävlingsdirektören, använder som ledningscentral under majoriteten av etapperna. Förutom ENYAQ iV används även OCTAVIA iV och SUPERB iV plug-in hybrid. 

Vid sidan av bilflottan designar ŠKODA även förstapriset, den berömda “Crystal Trophy” för tolfte året i rad samt sponsrar den gröna poängtröjan sen 2015. ŠKODA AUTO arrangerar också ett Hospitality Program där gäster erbjuds en oförglömlig upplevelse av Touren. 

Cyklingen är en del av ŠKODAs historiska arv och en del av företagets DNA. Grundarna Václav Laurin och Václav Klement startade nämligen i en cykelverkstad december 1895. Från egen cykeltillverkning till motorcyklar och så småningom även de bilar vi numera förknippar med ŠKODA.