13 sep 2022 | Pressmeddelande

CUPRA fortsätter utmana den traditionella bilbranschen – öppnar två nya CUPRA Garage på två dagar

Den progressiva planen för den svenska marknaden ligger i linje med CUPRAs globala expansion. Denna vecka är det Möller Bil i Uppsala och Toveks i Stora Höga, Stenungsund som inviger sina första CUPRA Garage.

  • Det nya utmanarmärket CUPRA fortsätter rulla ut sitt banbrytande showroomskoncept och öppnar två nya CUPRA Garage inom loppet av två dagar
  • CUPRA Garage erbjuder bilhallsbesökaren en helt ny upplevelse, långt från den traditionella bilhallen, med fokus på design, upplevelse och varumärke
  • Efter succén med helelektriska bilmodellen CUPRA Born fortsätter den elektriska produktoffensiven med CUPRA Tavascan och CUPRA UrbanRebel

CUPRAs framgångssaga fortsätter med en global expansion i hög takt, så även på den svenska marknaden. Ett av Europas första CUPRA Garage invigdes under 2020 i Halmstad med MotorHalland och under nästa vecka är det dags igen för inte mindre än två nya CUPRA Garage. Möller Bil i Uppsala är först ut med invigning den 14 september och redan dagen efter öppnar Toveks Bil dörrarna i Stora Höga, Stenungsund.

I oktober är det sedan dags för Möller Bil att öppna sitt andra CUPRA Garage i Eskilstuna och i snabb takt planeras sedan flera invigningar till slutet av 2023, då beräknas 35 st nya CUPRA Garage stå färdiga från Luleå i norr till Malmö i söder.

’’Vi tillsammans med våra starka återförsäljare är väldigt glada att utrullningen av våra nya CUPRA Garage har kommit igång. Och detta är bara början! Många fler är planerade på strategiska platser runt om i landet. CUPRA är definitivt inget traditionellt bilmärke och det kommer man få uppleva i våra CUPRA Garage.’’, säger Rasul Alhakim, Network Manager på CUPRA Sverige.

Sverige är idag en av de ledande marknaderna för elbilar i Europa och därmed en viktig marknad för CUPRA. Över 1 000 exemplar av den 100% eldrivna modellen CUPRA Born har redan levererats i Sverige sedan lanseringen hösten 2021, och försäljningstakten har ökat successivt under året. Även Formentor som lanserades under slutet av 2020 fortsätter att hitta nya kunder i oförminskad takt. Ca 900 kundsålda bilar har det blivit hittills under 2022, det betyder en ökad försäljning på svenska marknaden med hela 150%.

”Våra återförsäljare är den viktigaste faktorn till CUPRAs framgångsrika etablering på den svenska marknaden. Utan deras ambitiösa och hårda arbete ihop med våra attraktiva, elektrifierade produkter hade vi inte haft möjligheten att genomföra vår intensiva expansion.”, säger Per Brinkenberg, märkeschef på CUPRA Sverige och fortsätter ”En expansion som är nödvändig för att möta den ökade efterfrågan och tillgängligheten på vår marknad.”

CUPRA Garage är varumärkets nya showroomkoncept där man frångår den traditionella, statiska bilhallen till ett upplevelsecentrum med fokus på design, upplevelse och varumärke. Besökarna får en unik upplevelse i en avslappnad loungemiljö som erbjuder en behaglig atmosfär långt bort från den konventionella bilhallen.

"Det blir fantastiskt att få inviga vårt CUPRA Garage i Uppsala, detta är det första av fyra planerade i Möller Bil. Design, färger och koncept i nya CUPRA Garage showroom särskiljer sig från de andra märkena, och vi har fått mycket positiv feedback från kunderna om att de upplever det som både inbjudande och spännande. Vi har en stark tro på CUPRA i framtiden och den satsning märket gör! Vårt nästa CUPRA Garage inviger vi är redan om en månad i Eskilstuna”, säger Stein Ivan Solbakken, VD för Möller Bil Sweden.

Inför öppnandet den 15 september säger Johan Nolgren, VD för Toveks Personbilar. ”Det känns kul att äntligen få inviga vårt CUPRA Garage i Stora Höga, Stenungsund. Detta blir den första (men inte den sista) Toveks-anläggningen som visar upp det nya CUPRA konceptet. Konceptet ligger i framkant vad gäller design och utformning, väl värt ett besök. Vi är glada och stolta över att vara med på resan som CUPRA gör, där elbilen CUPRA Born visar vägen - därför fanns det ingen tvekan från oss att investera i varumärket.

CUPRA elektrifierad prestanda

Förra året lanserades CUPRA Born och blev startskottet för CUPRAs elektriska offensiv. Born har skördat stora framgångar på svenska marknaden och nominerades 2022 till en av sju finalister i utmärkelsen European Car of the Year. Detta var andra året i rad som CUPRA blev nominerad, efter Formentors nominering 2021.

CUPRAs elbilsoffensiv fortsätter med lanseringen av CUPRA Tavascan 2024 följt av elbilen för citymiljö, CUPRA UrbanRebel under 2025.