21 apr 2023 | Pressmeddelande

CUPRA Tavascan, drömmen blir verklighet

CUPRA presenterar märkets första helt eldrivna SUV-coupé och andra elbil efter CUPRA Born. Den nya modellen matchar elektrifiering och prestanda på ett perfekt sätt, den kraftfullaste versionen är försedd med fyrhjulsdrift, dubbla elmotorer och ger en effekt på 340 hk (250 kW).

  • CUPRA Tavascan bär märkets nya, uttrycksfulla och progressiva designspråk som kommer att leva vidare i varumärkets framtida elbilar

  • CUPRA Tavascan levererar en känslomässig körupplevelse, med valbar adaptiv chassireglering, Sport DCC, och progressiv styrning

  • CUPRA Tavascan, som konstruerats och utvecklats i Barcelona, kommer att tillverkas vid Volkswagen-koncernens fabrik i Anhui, Kina, ett toppmodernt innovationsnav för e-mobilitet

Berlin/Martorell, Spanien, 21 april 2023, CUPRA Tavascan är hjältemodellen som tar utmanarmärket in i en ny era, den härrör i rakt nedstigande led från konceptbilen Tavascan som avtäcktes på motormässan i Frankfurt 2019, där den presenterades som ”varumärkets dröm” och bär på en banbrytande och unik vision om en helt elektrifierad framtid till marknaden.

CUPRA Tavascan tar företagets elektrifieringsresa i en ny riktning med en exponentiell impuls som går ut på att skapa emotionella elbilar som bryter mot konventionella regler och levererar för en ny generation bilälskare.

CUPRA Tavascan är en helt eldriven SUV-coupé som förenar attraktion med omedelbar prestanda. SUV-coupén förkroppsligar CUPRAs elektrifierade vision och förblir samtidigt trogen konceptbilen från 2019.

"Varumärkets elektrifieringsresa är dess ostoppbara impuls, något som är kärnan i allt vi gör. År 2030 går CUPRA mot att bli ett helt elektrifierat varumärke. Det lanseras förnuftiga elbilar på marknaden idag så det räcker. Det är inte vad CUPRA handlar om", säger Wayne Griffiths, VD för CUPRA. "2019 hade vi en vision om att återuppfinna elektrifieringen: med CUPRA Tavascan ville vi visa världen att det inte bara är en elbil som följer förändringen, utan en elbil som skapar den. Den gången var det kanske bara en dröm. Nu med CUPRA Tavascan blir vår dröm verklighet.”

För CUPRA är Tavascan är ett stort steg på vägen mot elektrifieringen av bilmärket. Det här är ett tillskott till märkets allt mer elektrifierade modellutbud, med både elbilen CUPRA Born och laddhybriderna CUPRA Leon, CUPRA Leon Sportstourer och CUPRA Formentor. 2025 går CUPRA in i en ny era med nya elektrifierade modeller, CUPRA Terramar, CUPRA UrbanRebel, och det nuvarande modellutbudet förnyas.                         

CUPRA Tavascan, som konstruerats och utvecklats i Barcelona, kommer att tillverkas vid Volkswagen-koncernens fabrik i Anhui, Kina, ett toppmodernt innovationsnav för e-mobilitet och kommer att lanseras 2024, med ett årsmål på över 70 000 sålda bilar.

Nedan hittar du CUPRA Tavascan presskit på svenska. Samt en länk till pressmaterial från världspremiären av CUPRA Tavascan som hölls i Tempelhof, Berlin, där CUPRA också passade på att avslöjade flera spännande framtida innovationer.