01 sep 2023 | Pressmeddelande

Audi på bilsalongen IAA i München: Världspremiär för interiören i Q6 e-tron

Nedräkningen för Audis första elbil baserad på den nya PPE-plattformen (Premium Platform Electric) har påbörjats. Under Volkswagen-koncernens Media Night den 3:e september avtäcker Audi den revolutionerande förarmiljön och interiören i Q6 e-tron. Under mediadagen på IAA Mobility i München den 4:e september, kommer journalister att få ytterligare en möjlighet att lära känna interiören i den kommande Q6 e-tron serien.

Under Group Media Night visar Marc Lichte, chef för Audi Design, hur det senaste i Audis design-DNA, interiören i Audi Q6 e-tron, sätter människorna i centrum av bilen. Digitaliseringen är mer närvarande och samtidigt ett estetiskt designelement. Det nya konceptet är nästa steg i Audis transformation till uppkopplad premiumleverantör av elmobilitet.  Med den nya E3-elektronikarkitekturen i Audi Q6 e-tron integreras bilen sömlöst i kundens digitala ekosystem genom att erbjuda en ständigt uppdaterad och personlig infotainmentupplevelse.

Även under pressdagen den 4:e september kan journalister besöka mässcentret i Riem för att uppleva interiören i Audi Q6 e-tron, som visas upp i en kamouflerad förproduktionsmodell.  I Volkswagen-koncernens monter kommer utställningen dessutom ge en inblick i den tekniska plattformen för framtidens e-mobilitet hos Audi, inklusive en PPE-drivlina.  Oliver Blume, chef för VW-koncernen, och företagsledningen – i Audis fall nya VD:n Gernot Döllner och Hildegard Wortmann, Försäljnings- och Marknadsdirektör – kommer att presentera strategier och teknik för vägen mot en elektrisk framtid på koncernens presskonferens den 4 september kl. 09:10.

Från den 5 september kommer Audis publika utställlning på Wittelsbacherplatz i centrala München fokusera på märkets omfattande elbilsflotta. Där kommer Audi även att visa olika exempel på hur materialkretslopp kan implementeras i serieproduktion som en del av en cirkulär ekonomi. Besökarna kommer också att kunna titta närmare på eldrivna Audi activesphere concept – en 4-dörrars crossover-coupé för en aktiv livsstil. Paneldiskussioner om ämnen som hållbarhet och design, laddning och aerodynamik, digitalisering och prestanda samt provkörningar med eldrivna Audi-bilar är fler prov på de fyra ringarnas närvaro på IAA.