28 nov 2023 | Pressmeddelande

Škodas helelektriska framtid lyser på eCarExpo Göteborg

Škoda kommer att delta när Europas största elbilsmässa intar Göteborg den 1–3 december. Under evenemanget kommer Škoda presentera flera versioner av sin flaggskeppsmodell Enyaq för modellår 2024, som har fått förbättrad räckvidd, snabbare laddning och högre motoreffekt. Dessutom ges en exklusiv förhandsvisning av Škodas helelektriska framtid genom en designstudie i lera av den kompakt-SUV som preliminärt kallats för ”Small”. Den förväntas ha en prislapp på cirka 25 000 euro och planeras att lanseras 2025.

Enyaq har genomgått en omfattande uppgradering, med bland annat ökad motoreffekt, snabbare laddning, längre räckvidd och en mjukvaruuppdateringen för ett nytt användargränssnitt i infotainmentsystemet. Utöver de tekniska uppdateringarna visas också Enyaq Solid Edition. Ett unikt erbjudande som utmärker sig genom att vara generöst utrustad som standard, till ett konkurrenskraftigt pris direkt på skoda.se.

Modellen kommer att finnas på plats i flera utföranden i Škodas monter på eCarExpo Göteborg. Besökarna får möjlighet att se Enyaq i det extra lyxiga L&K-utförandet för första gången, samt även sportiga RS i både klassisk och coupé-version. Under mässan kommer Škoda också att erbjuda provkörningar.

Škoda presenterade sin helelektriska framtid tidigare i år där fyra nya modeller kommer att lanseras fram till 2026. Satsningen på elektrifiering introducerades genom konceptbilen Vision 7S som hade Sverigepremiär på eCarExpo Stockholm tidigare i år, och avslöjade det nya designkonceptet ”Modern Solid” och Škodas inriktning på robusta, rymliga och helt elektriska SUV:ar med ett ärligt och tidlöst designspråk.

Den modell i satsningen som preliminärt kallats ”Small” kommer att visas upp på eCarExpo Göteborg i formen av en designstudie i verklig storlek – skala 1:1. Denna kompakt-SUV förväntas bli cirka 4,1 meter lång med ett pris på omkring 25 000 euro och planeras att lanseras under 2025. Designstudien av ”Small” är skulpterad i flera lager av solid lera och väger 1.640 kg. Besökarna ges en unik försmak på den kommande modellens storlek och exteriöra design.

Först ut i helelektriska satsningen är Elroq, som i likhet med Enyaq utgår från MEB-plattformen, men med kortare överhäng fram och bak för en smidig, lättkörd bil med hög komfort. Lanseringen planeras till hösten 2024. Därefter kommer ”Small” (2025) följt av ytterligare intressanta modeller som den stora sjusitsiga el-SUV:en ”Space” (2026), baserad på konceptbilen Vision 7S.

ECarExpo Göteborg arrangeras 1–3 december 2023 på Svenska Mässan och Škoda närvarar under hela evenemanget.