29 jan 2024 | Pressmeddelande

Sverigepremiär för helt nya Škoda Kodiaq iV på eCarExpo Stockholm 2–4 februari

Škoda är återigen på plats när Europas största elbilsmässa intar Friends Arena i Stockholm 2–4 februari. Under mässan premiärvisar Škoda nya generationen Kodiaq som för första gången lanseras som laddhybrid med en elektrisk räckvidd på 100 km (WLTP). Förutom en första titt på nya Kodiaq iV kommer Škoda även visa upp flera versioner av uppdaterade Enyaq i modellår 2024 – däribland lyxiga L&K-utförandet.

Den nya och efterlängtade generationen Škoda Kodiaq, gör sin Sverigedebut under eCarExpo på Friends Arena den 2–4 februari. Efter världspremiären i Berlin förra hösten, är det nu dags för den svenska publiken att få uppleva Kodiaq iV, en innovativ laddhybrid med elektrisk räckvidd på upp till 100 kilometer enligt WLTP.

Bilen kombinerar ett kraftfullt 25,7 kWh-batteri med en effektiv 1,5 TSI-motor, vilket resulterar i en total systemeffekt på 110 kW (204 hk). Dessutom erbjuder den förutom vanlig AC-laddning på 11 kW även möjligheten till DC-snabbladdning upp till 50 kW. Nya Kodiaq är inte bara en milstolpe för grön teknologi, utan också ett föredöme i design och innovation.

En annan spännande nyhet som rör nya Kodiaq i stort är de nya innovativa klimatkontrollsreglagen Škoda Smart Dials. Designade för att ge förare och främre passagerare en förbättrad och mer intuitiv kontrollupplevelse. Dessa tre roterande reglage har en unik yta som gör dem lätta att känna igen och använda utan att behöva titta bort från vägen.

Varje reglage har en 32 millimeters display i mitten som visar den aktuella funktionen som justeras. Det mellersta reglaget går även att hålla in för att växla mellan upp till fyra olika funktioner, som sedan styrs genom att vrida på reglaget.

Nya Kodiaq ger även en försmak på Škodas uppdaterade designspråk Modern Solid – med ett mer robust och kraftfullt uttryck trots en förbättrad aerodynamik. Säljstart är preliminärt satt till slutet av första kvartalet i år och förväntas lanseras i Sverige under försommaren senare i vår.

På plats i Friends Arena kommer även uppdaterade Enyaq att visas upp. Den nya årsmodellen 2024 har uppgraderats med bland annat ökad motoreffekt, snabbare laddning, längre räckvidd och en mjukvaruuppdateringen för ett nytt användargränssnitt i infotainmentsystemet. Samtidigt erbjuds uppdaterade Enyaq till ett enhetligt pris i hela Sverige. Detta genom Enyaqs Solid Edition-utförande i den nya affärsmodellen där återförsäljarna är agenter och förmedlar kundens köp.

Enyaq kommer att finnas på plats i flera utföranden i Škodas monter på eCarExpo Stockholm. Besökarna får möjlighet att se modellen i det extra lyxiga L&K-utförandet, samt även sportiga RS i både klassisk och coupé-version. Under mässan kommer Škoda också att erbjuda provkörningar av Enyaq på inomhusprovbanan i Friends Arena.

Škoda satsar stort på en helelektrisk framtid med flera modeller på gång. Konceptbilen Vision 7S med Škodas nya designkoncept Modern Solid var startskottet för den elektriska visionen som översatts till flera kommande helelektriska modeller. Först ut i satsning är Elroq, som tar avstamp i MEB-plattformen men med kortare överhäng fram och bak för en smidig, lättkörd bil med hög komfort. Premiären är satt till hösten 2024. Därefter kommer preliminärt namngivna ”Small” (2025) följt av ytterligare intressanta modeller som den stora sjusitsiga el-SUV:en ”Space” (2026), baserad på konceptbilen Vision 7S.

ECarExpo Stockholm arrangeras 2–4 februari 2024 på Friends Arena och Škoda närvarar under hela evenemanget. Läs mer om eCarExpo och köp dina biljetter HÄR.