05 apr 2024 | Pressmeddelande

Nya generationen Škoda Kodiaq äntligen beställningsbar – svenska priser officiella

Familjefavoriten Škoda Kodiaq täcktes av i Berlin så sent som i höstas förra året. Idag, 5 april, är den nya generationen av populära Škoda-SUV:en äntligen beställningsbar. Den största förändringen för modellen, utöver ny interiör och exteriör design, är den nya drivlinan som innebär att Kodiaq för första gången erbjuds som laddhybrid, och det med en räckvidd på upp till 100 kilometer (WLTP).

Nya Kodiaq kommer erbjudas med tre effektiva och kraftfulla drivlinor. Den stora nyheten är dock den, för Kodiaq nya, drivlinan. Kodiaq iV, det vill säga laddhybriden, har ett batteri med kapacitet på 25,7 kWh, klarar DC-laddning med maximal effekt på 50 kW och levererar upp till 100 kilometers räckvidd på el enligt WLTP-cykeln. Laddhybriden får en total effekt på 150 kW/204 hk. Nya Kodiaq kommer också att erbjudas med en uppdaterad kraftfull 2.0 dieselmotor med effekt på 142 kW/193 hk och fyrhjulsdrift som standard samt med en 1.5 mild-hybrid bensinmotor med 110 kW/150 hk.

Interiört präglas nya Kodiaq bland annat av nya smartare reglage, en mer välorganiserad mittkonsol och nya interiörval. Škoda Smart Dials är de nya programmerbara klimatkontrollsreglagen som dessutom har en inbyggd 32 millimeters skärm. De kan, förutom att styra temperaturen i bilen, även programmeras för att styra de funktioner som är viktiga för respektive förare, exempelvis volymen till infotainmentsystemet eller bilens uppträdande på vägen. Som tidigare generation går nya Kodiaq att fås som både femsitsig respektive sjusitsig med en tredje sätesrad. Kodiaq iV kommer endast att erbjudas som femsitsig. 

Nya Kodiaq erbjuds med den uppdaterade strukturen för utrustningsnivåer och interiöra val (Design Selections). Initialt kommer nya Kodiaq att erbjudas med utrustningsnivån Selection men kommer senare i år att kompletteras av Sportline, som bjuder på flera sportiga element och inslag. Selection erbjuds från 408 500 kr, priser för Sportline blir officiella senare i år. Fullständiga produktspecifikationer för respektive nivå finns på skoda.se.

Modellöversikt
Motor
Drivlina
Effekt
Utrustningsnivå
Fram-/fyrhjulsdrift
Pris
Bensin/Mildhybrid
1.5 TSI mHEV
110 kW / 150 hk
Selection
Framhjulsdrift
408 500 kr
Diesel
2.0 TDI
142 kW / 193 hk
Selection
Fyrhjulsdrift
476 800 kr
Laddhybrid/Bensin
1.5 TSI iV
150 kW / 204 hk
Selection
Framhjulsdrift
530 700 kr


Säljstart

Nya Kodiaq har säljstart idag, 5 april, för diesel- och bensindrivna versionerna. Laddhybriden (Kodiaq iV) kommer preliminärt att öppnas för försäljning från slutet av vecka 15 med ett pris från 530 700 kr (Selection).