11 nov 2019 | Pressmeddelande

Världspremiär för nya ŠKODA OCTAVIA

Världspremiären av nya ŠKODA OCTAVIA äger rum i Prag under kvällen den 11 november. ŠKODA har släppt två exklusiva designskisser som ger en första skymt av interiörkonceptet i fjärde generationen. Bästsäljaren har fått ny design och invändigt en helt ny look med bland annat en instrumentpanel i flera nivåer och en stor display i mitten. Följ världspremiären ikväll live.

De skisser som ŠKODA nu släppt, visar den nydesignade instrumentpanelen som består av flera lager vars linjer och färger är en avspegling av den karakteristiska ŠKODA-grillen. I mitten finns en stor, fristående display. Designen får instrumentpanelen att se extra bred ut vilket förstärker känslan av rymd i kupén. Och det med rätta – den fjärde generationen av ŠKODAs populäraste modell någonsin bjuder på ännu mer utrymme ombord än sin föregångare.

I det nya interiörkonceptet ingår också en tvåekrad ratt med knappar och scrollhjul som förenklar för föraren och förbättrar ergonomin. På den eleganta och välordnade mittkonsolen sitter en liten växelväljare som ersätter den traditionella växelspaken. Här används istället shift-by-wire-teknik som elektroniskt förmedlar önskat växelläge till DSG-växellådan.

Världspremiären av den nya ŠKODA OCTAVIA äger rum i Prag ikväll. För alla som inte deltar i evenemanget kommer 30-minuterspresentationen att sändas live online.

Datum: Måndag 11 november kl 19:00

ŠKODA Storyboard: http://www.skoda-storyboard.com
YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=VFHgFfeYZQ8
Twitter: https://twitter.com/skodaautonews
Facebook: https://www.facebook.com/skoda/