31 aug 2020 | Pressmeddelande

Dubbelseger och mästerskapsledning

PWR Racing och regerande mästaren Robert Dahlgren startade årets andra STCC-deltävling trea i mästerskapet och lämnar nu Skellefteå i mästerskapsledning. Dahlgren inledde lördagen med två raka pole positions och två heatsegrar i sin CUPRA Leon Competición.

Södertälje, 31-08-2020, I sin CUPRA Leon Competición bjöd Dahlgren på en uppvisning i lördagens två kvalpass och slutade Q2 knappa sekunden före tvåan. 

”Inte nog med att det är min hemmabana, den passar också både mig och vår tävlingsbil riktigt bra. Mitt snabbaste varv i Q2 var nära nog perfekt, en fantastisk känsla både i körning och bil. Att sedan kunna konvertera två pole positions till två heatsegrar och mästerskapsledning. Det blir inte mycket bättre än så.” säger Robert Dahlgren.

Tävlingshelgen, som denna deltävling kördes komprimerad under en dag, startade tidigt på lördagsmorgonen med två fria träningar och fortsatte sedan non stop till det tredje och sista heatet tog målflagg i den norrländska skymningen.

”Det har varit en hektisk deltävling arbetsmässigt för hela teamet och alla har gjort ett fantastiskt jobb denna helg. Vi har tagit stora kliv framåt sedan premiären i Karlskoga. Att prestera såna här resultat direkt, med en helt ny bil, är ett väldigt styrkebesked. Hatten av till alla inblandade.” säger Daniel Haglöf, VD på PWR Racing.

Mikaela Åhlin-Kottulinsky hade det kämpigare på drygt fyra kilometer långa Skellefteå Drive Center Arena. Hon kämpade sig ändå vidare från Q1 till Q2 som åttonde bil och lyfte sig sedan till P5 i det andra kvalpasset. Peter "Poker" Wallenberg satt trettonde tid i Q1 och missade därmed avancemang till Q2.

”Det har varit en motig helg för mig här i Skellefteå. Vi är inte där vi vill vara resultatmässigt, men Robban visar vilken potential nya CUPRAn har och det är positivt! Vi jobbar vidare inför Mantorp och ser till att komma tillbaka starkare med nummer 19.” säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

I helgens två inledande heat tog Dahlgren tillvara på den starka kvalprestationen och ledde racen från start till mål. Han tog därmed över mästerskapsledningen fem race in i årets säsong. Mikaela Åhlin-Kottulinsky startade P8 och P5 och korsade mållinjen som P8 och P10 efter ett tufft andra heat med påkörning bakifrån och tappade placeringar i inledningen av racet.

Helgens avslutande heat var av slaget man snabbt vill glömma. Både Mikaela och Dahlgren fick bryta redan under första varvet. Mikaela efter ytterligare en kraftig kontakt som resulterade i trasig bil och slutet på racet. Dahlgren däremot, som varit säkerheten själv under hela helgen, föll här på eget grepp. En missbedömd bromspunkt resulterade i krasch med en av konkurrenterna och skador som gjorde att det inte gick att köra vidare. Händelsen resulterade också i att Dahlgren ådrog sig fem platsers nedflyttning i det första racet nästa deltävling på Mantorp Park.

”Helgen tog verkligen en kraftig vändning i det sista heatet. Jag vill be om ursäkt både till teamet och Oliver som blev ett oskyldigt offer för mitt misstag. Jag bad om ursäkt till Oliver efter racet och är glad att han verkar okej. Vi får sikta om inför nästa tävlingshelg.” säger Robert Dahlgren.