15 apr 2021 | Pressmeddelande

Nya SEAT Arona, nu med tuffare look och helt ny interiördesign

Sedan lanseringen 2017 har SEAT Arona sålts i fler än 350.000 exemplar och blivit en av de viktigaste delarna i den spanska biltillverkarens modellutbud. Med uppdaterad design, full uppkoppling och högsta säkerhet är SEAT Arona redo att ta framgångarna ännu längre.

  • Kompaktsuvens exteriör har fått en rejäl ansiktslyftning, med mer uttalad offroad-karaktär och ännu robustare och säkrare utstrålning
  • Interiördesignen i nya SEAT Arona har genomgått en ren revolution som svarat för ett modernt, digitalt formspråk med nydesignade, belysta luftinsläpp och fristående infotainmentsystem med större display
  • SEAT CONNECT, röstassistenten ”Hola, hola” och trådlös tillgång till CarPlay och Android Auto
  • Nya assistanssystem (som Trailer Assist) och uppgraderingar av tidigare system (t.ex. Side Assist) gör nya Arona ännu tryggare och intuitiv att köra
  • Det finns flera drivlinor att välja mellan, TSI-bensinmotorer och TGI-motorer som kan drivas med svensk Biogas

Martorell, Spanien, 15 april 2021, Sedan lanseringen 2017 har SEAT Arona varit en stor succé. Bilen har sålts i fler än 350.000 exemplar och blivit en viktig del i den spanska biltillverkarens modellutbud. Nu är SEAT Arona redo att ta framgångarna ännu längre.

En ny, mer kraftfull, robust, tillförlitlig och säker attityd och look är dock bara början. Invändigt har kompaktsuven genomgått en verklig revolution. Dessutom bjuder nya SEAT Arona på assistanssystem och uppkoppling på ny nivå.

”Genom att vara den näst mest sålda modellen ifjol , har SEAT Arona blivit en verklig hörnsten i vårt utbud”, säger Wayne Griffiths, VD för SEAT och CUPRA. ”Uppgraderingen och uppdateringen av Arona förbättrar den ytterligare och gör modellen till ett ännu mer komplett val samtidigt som den också fått en uppfräschad design”.

I en värld som blir allt mer digitaliserad, står SEAT Arona redo att låta kunderna leva sitt uppkopplade liv även i bilen, på ett fullt ut intuitivt sätt och med massor av nya funktioner. Till detta ska läggas den revolutionerande interiördesignen med sitt vidareutvecklade formspråk, som tar kvalitetskänslan till nya höjder.

Här har SEAT även använt ljusteknik och allra senaste infotainmentdisplaysystemen för att skapa stämning ombord och ge bilen en ännu starkare personlighet.

Det finns flera olika drivlinor med bensin- (TSI) och gas- (TGI) motorer med en effekt på 90 - 150 hk till nya SEAT Arona.

Och med en hel rad nya assistanssystem som gör denna kompaktsuv ännu tryggare och bekvämare att köra, står SEAT Arona redo för vilka utmaningar den än ställs inför.

SEAT Arona, som är konstruerad och designad vid SEATs högkvarter i Martorell (Barcelona), börjar tillverkas tredje kvartalet i år.