15 apr 2021 | Pressmeddelande

Nya SEAT Ibiza, redo att visa upp sin nya stil

SEAT Ibiza, en av hörnpelarna för den spanska biltillverkarens framgångar ända sedan introduktionen 1984. 37 år och fem generationer senare, och med 6 miljoner exemplar sålda, är Ibiza SEATs mest framgångsrika bil någonsin.

  • Exteriören på SEAT Ibiza har uppdaterats rejält, 100% LED-strålkastare är nu standard och modellnamnet sitter elegant inpräglat i karossen
  • SEAT har gett sin ikoniska modell Ibiza en revolutionerande ny interiör som kännetecknas av ett modernt, digitalt formspråk med bl.a. nydesignade, belysta luftinsläpp och infotainmentsystem med större display
  • Uppkopplingen i nya SEAT Ibiza har uppdaterats med SEAT CONNECT, röstassistenten ”Hola, hola” och trådlös tillgång till CarPlay och Android Auto
  • Den kompakta bilen utrustas med nya assistanssystem, t.ex. Travel Assist och Side Assist, som gör nya Ibiza ännu tryggare och intuitiv att köra
  • SEAT Ibiza erbjuder flera drivlinor, TSI-bensinmotorer och TGI-motorer som kan drivas med svensk Biogas

Martorell, Spanien, 15 april 2021, SEAT uppdaterar populära Ibiza med en snygg look, en revolutionerande ny interiör och med uppkoppling och assistanssystem på ny nivå.

SEAT Ibiza har varit en av hörnpelarna för den spanska biltillverkarens framgångar ända sedan introduktionen 1984. 37 år och fem generationer senare, och med 6 miljoner exemplar sålda, är Ibiza SEATs mest framgångsrika bil någonsin. Den uppdaterade femte generationen av modellen är en fortsättning på detta vinnande koncept för att vara en ledande modell i sitt segment.

”SEAT Ibiza är en ikon i bilbranschen och en av hörnpelarna för vårt märke”, säger Wayne Griffiths, VD för SEAT och CUPRA. ”De fräscha uppgraderingarna av exteriören, den rent revolutionerande interiören och de nya nivåerna både när det gäller uppkopplingen och säkerheten innebär att Ibiza har det som krävs för att fortsätta sin framgångssaga.”

Världen blir allt mer digitaliserad, och genom att nu ha fått en ännu mer intuitiv och funktionell interiör av ännu högre kvalitet, står SEAT Ibiza väl förberedd för denna utveckling. Bakom denna förvandling ligger ett förbättrat designspråk, full uppkoppling och nya, eleganta material.

Lägg till detta en belysningsteknik som ger kupén en verkligt behaglig atmosfär och de senaste infotainmentdisplaysystemen som tillsammans med det uppdaterade fräscha designspråket ger bilens personlighet och känsla en ny dimension.

Det finns flera olika drivlinor med bensin- (TSI) och gas- (TGI) motorer med en effekt på 80 - 150 hk till nya SEAT Arona. Alla motorerna kan kopplas till manuell växellåda eller DSG-växellåda (med dubbla kopplingar).

En hel rad nya assistanssystem ser dessutom till att SEAT Ibiza alltid är lika trygg och avkopplande att köra.

SEAT Ibiza, som är konstruerad och designad vid SEATs högkvarter i Martorell (Barcelona), börjar tillverkas tredje kvartalet i år.