26 apr 2022 | Pressmeddelande

Nya Amarok visar upp sig - Karaktärsfull och högteknologisk pickup från Volkswagen Transportbilar

Södertälje/Hannover 26 april 2022 – I år kommer Volkswagen Transportbilar presentera en helt ny generation av sin bästsäljande pickup Amarok. Med ännu vassare köregenskaper, både på och utanför de asfalterade vägarna, och med det senaste inom assistanssystem. Nya Amarok är utvecklad och designad i Tyskland och Australien, och kommer att byggas i Sydafrika. Siktet är inställt på att försvara sin premiumposition inom pickupens B-segment.

Nya Amarok fortsätter sin tradition med en design som signalerar kraft och kvalitet. Denna image förstärks av den nya högkvalitativa interiören där digital instrumentering möter paneler i läderlook och breda sköna säten som kan fås med 10-vägs elektrisk justering. Det finns också möjlighet att få bilen utrustad med ett premium ljudsystem, IQ.Light LED-matrix strålkastare, 21 tums fälgar och upp till 30 olika assistanssystem, varav 20 är helt nya för Amarok.

Än så länge döljs Amaroks design, men till sommaren kommer det gå att se den utan kamouflage. ”För nya generationen så har vi signifikant modifierad den arketypiska designen hos Amarok. Den är nu otvetydigt mer karaktärsfull och ännu mer imponerande”, säger Albert-Johann Kirzinger, chefsdesigner på Volkswagen Transportbilar, när han summerar resultatet.

535 centimeter lång (+10) och ett axelavstånd på 327 centimeter (+17,5), ger inte bara mer utrymme för passagerare och last. De kortare överhängen fram och bak har en positiv inverkan vid offroadkörning, precis som det rejält förbättrade vadningsdjupet. Nya Amarok får också lasta mer (upp till 1,2 ton) och fler drivlinor kommer klara av att dra släp på upp till 3,5 ton.

I Sverige kommer Amarok att erbjudas i tre olika utrustningsversioner med en fyr- eller sexcylindrig (V6) motor med fyrhjulsdrift. Förväntad säljstart i slutet på året och marknadsintroduktion under första halvåret 2023.

Volkswagen Transportbilar har sålt över 830 000 Amarok i Europa, Sydamerika, Sydafrika och Oceanien sedan introduktionen 2010. I Sverige var Amarok den bäst säljande pickupen från 2013 fram till sista produktionsåret 2020. Styrkorna från Amarok, med kraftfull V6-motor, hög lastkapacitet, god komfort och autentisk offroad-design, har alla utvecklats och förstärkts i den nya generationen.