30 sep 2010 | Pressmeddelande

SEAT-optimism inför STCC-finalen

När STCC hade ett officiellt test på Mantorp förra veckan var SEAT-föraren Roger Eriksson näst snabbast och även teamkamraten Dick Sahlén gjorde bra ifrån sig. Testet var så positivt att Roger Eriksson sticker ut hakan rejält inför STCC-finalen på samma bana. – Jag kör för seger i första racet, säger han.

Roger Eriksson har lyft sig ordentligt efter den tröga inledningen på säsongen och han har visat bra form de senaste tävlingarna.
Nu återstår bara en tävlingshelg och då vill han ha den finaste pokalen med sig hem till Dalarna.
– Får vi till en repris på testdagen kan det bli riktigt kul på lördag, säger han.
Eriksson har ingen pallplats i år men nu är det dags, säger han.
Visst är det en hög målsättning men den är realistisk. Jag är inne i en positiv trend och den ska jag fortsätta. Nu när det final blir de som slåss om mästerskapet försiktiga och det gynnar mig, säger han.

Även Dick Sahlén sjuder av optimism inför finalen.
Jag har en bra känsla, är bra förberedd och testdagen gick bra. Allting ser positivt ut och jag ser fram emot helgen, säger han.
Sahléns poängskörd har varit mager de senaste tävlingarna men han har ändå visat att han är snabb i racen. Senast på Knutstorp tog han poäng, trots att han blev påkörd med skadad bil som följd.
– Även om det gått tungt har jag tagit poäng i alla race och det är jag nöjd med. Men nu är det dags och gasa igen. Det är final med mycket folk på plats, det känns som om det bara kan gå bra, säger han.
Teamchefen Tobias Johansson kan snart göra bokslut på sitt första tävlingsår med SEAT.
– Vi har haft ett superår, bilarna har gått som klockor och det är bara att hoppas att trenden fortsätter.
Mattias Ekström Junior Team har så här långt tre pallplatser, alla genom Dick Sahlén. Han har tagit en seger, en andra- och en tredjeplats.
– En pallplats till hade varit fint och jag tror vi har goda möjligheter att nå det målet. Testet gick riktigt bra, vi provade en del nya grejer och det funkade precis som vi ville, säger Tobias Johansson.

Tidsschema finalen lördag 2 oktober:
9.00   Test
10.20 Kval 1
10.45 Kval 2
13.30 Race 1
15.30 Race 2