22 jan 2020 | Pressmeddelande

Nu öppnar förbokningen av ŠKODA A-SUVe

Den 24 januari öppnar förbokningen av ŠKODAs A-SUVe, märkets första helt eldrivna familjebil med en räckvidd på upp till 500 km, byggd på koncernens gemensamma MEB-plattform. Säljstart sker i mitten på maj och den första bilen förväntas levereras till kund under första kvartalet 2021.

Under 2019 tog ŠKODA första steget mot en elektrisk framtid och öppnade försäljningen av sin nya laddhybrid SUPERB iV och helt eldrivna CITIGOe iV. Under 2020 kommer nya generationen OCTAVIA i laddhybrid-utförande att visas och senare under året är det premiär för ŠKODAs första elbil i familjeutförande – A-SUVe. En rymlig SUV som är byggd på Volkswagenkoncernens gemensamma MEB-plattform. Namnet A-SUVe är ett projektnamn och bilens riktiga namn kommer att avslöjas lite längre fram i år.

ŠKODA A-SUVe är en 5-sittsig bil med en rymlig SUV-kaross med en uppseendeväckande design. Bilen har en räckvidd upp till 500 km, enligt WLTP och erbjuds i olika batteristorlekar bestående av vätskekylt litium-jon högvoltsbatteri som kan snabbladdas med en effekt på över 100 kW.

Förbokningen är kostnadsfri och medför ingen skyldighet att beställa en bil och kan göras fram till det datum då A-SUVe öppnas i ŠKODA -återförsäljares ordersystem, vilket preliminärt kommer att ske i mitten av maj 2020. Förbokningen innebär att bilen prioriteras i produktionen förutsatt att den beställts inom 4 veckor från att ordersystemet öppnats.

Förbokningen sker på ŠKODA Sveriges hemsida: www.skoda.se