12 feb 2020 | Pressmeddelande

CASA SEAT slår upp portarna den 23 april

  • Invigningen äger rum på San Jorge dagen, en av de viktigaste dagarna under året i Barcelonas kulturliv
  • CASA SEAT kommer att sporra till debatt om morgondagens mobilitet och är tänkt att bli en referenspunkt i stadens agenda
  • Byggnaden har ritats av Carlos Ferrater och för interiördesignen står Lázaro Rosa-Violán 

Barcelona, 10 februari 2020CASA SEAT, företagets nya byggnad för tvärvetenskapligt bruk placerad i hjärtat av Barcelona, slår upp sina portar den
23 april. Invigningsdatumet sammanträffar med San Jorge dagen och Världsbokdagen och är en hyllning till den stad där SEAT grundades för snart 70 år sedan. Tanken är att den nya byggnaden ska bli en integrerad del av Barcelonas kulturliv.

CASA SEAT har skapats med målsättningen att aktivt bidra till utvecklingen av framtidens mobilitet. Programmet för CASA SEAT är fokuserat på att främja idéer, debatter och möten som rör hållbarhet, design, teknik och affärsliv, bland många andra ämnen. Det nya centret, som ligger vid korsningen Paseo de Gracia och Avenida Diagonal, syftar till att fånga upp nya trender och talanger och kommer att bjuda på konserter, möten med kreatörer, konstutställningar och andra typer av kulturella evenemang. Här finns även en restaurang, och besökarna har också tillgång till en arbetsdel som är öppen för innovativa projekt där man själv kan delta.

”CASA SEAT är en hyllning till Barcelona, och det var därför som vi beslöt att förlägga invigningen till den 23 april. Den dagen är en av de viktigaste under hela året, både för staden och för kulturen, och vi vill så klart vara med i firandet”, förklarar Wayne Griffiths, vice-president for Sales and Marketing på SEAT och CEO för CUPRA. ”CASA SEAT kommer att stimulera till ett idéutbyte och vara med att ta fram lösningar på de utmaningar som mobiliteten och framtidens städer står inför. SEAT och CUPRA vill dela med sig av sina visioner och samtidigt lära sig av allt det som Barcelona har att erbjuda”, fortsatte han.

Skapad av två frontalfigurer inom arkitektur och design

För det här projektet har SEAT samarbetat med två av världens främsta namn inom arkitektur och design: arkitekten Carlos Ferrater (OAB studio), som ledde renoveringen av byggnaden; och interiördesignern Lázaro Rosa-Violán, som svarat för designen för denna unika plats.

CASA SEAT sträcker sig fyra våningar upp och har en yta på totalt 2.600 m2. Carlos Ferrater och hans stab upplevde huset som en mötesplats i staden, öppnade upp det ännu mer och tog bort väggarna. Det här syftet avspeglas också av den obrutna fasaden, vars unika, välvda, bronsfärgade inglasning kommer att bli ett verkligt blickfång i Barcelona.

Samtidigt har Lázaro Rosa-Violán designat en interiör som med sina högklassiga material och sin breda palett av ljusa, mättade färger åstadkommer en livfull, välkomnande miljö. Det naturliga Barcelona-ljuset kommer att förstärka besökarnas upplevelse. Både det direkta ljuset som strålar in genom glasfasaden och det indirekta ljuset invändigt skapar en varm och avslappnande atmosfär som alla som besöker CASA SEAT kommer att kunna njuta av.

Gabriele Palma, chef för CASA SEAT, förklarade att ”läget för detta nya center har en symbolisk betydelse, en plats i Barcelona där det alltid rör på sig. Från och med
San Jorge-dagen kommer CASA SEAT att vara mötespunkten för framtidens mobilitet. Vi kommer att bjuda på ett program inriktat på teknik, innovationer och affärsliv liksom på konst, design, kultur och urbana trender.

På internet har CASA SEAT redan öppnat sina portar. Genom att gå in på www.casa.seat kan man lära sig mer om projektet, få de senaste nyheterna och se vad som står på programmet.