30 mar 2021 | Pressmeddelande

Första glimten av uppdaterade ŠKODA KODIAQ

Nu har den framgångsrika modellen förfinats ytterligare. Denna stora SUV som också kan beställas med sju säten, markerade starten för ŠKODAs framgångsrika SUV-offensiv 2016. Med ännu fräschare look och olika tekniska förbättringar är det nu dags för världspremiär för uppdaterade KODIAQ den 13 april.

Den första designskissen visar att ŠKODA KODIAQ nu fått en mer imponerande front.
Looken karakteriseras förutom av en nydesignad motorhuv också av en mer vertikalt stående sexkantig ŠKODA-grill med eleganta dubbla lister. Tillsammans med dimljusen nedanför ger strålkastarna (som är slimmare än på föregångaren) fronten en ny fyrögd uppsyn. En annan detalj som fångar ögat är den nydesignade frontkjolen som har ett bredare luftintag i mitten inramat av L-formade dekordetaljer på vardera sidan och med ett inlägg i aluminiumlook.

Den andra designskissen är en närbild på strålkastarna med sin nya design. Här kan vi tydligt se hur de båda LED-modulerna som sitter placerade ovanför varandra ger bilen en karakteristisk ljussignatur. Den tredje sketchen visar att de skarpskurna baklyktorna har fått en mer slimmad look precis som belysningen fram. De har på sedvanligt ŠKODA-sätt en kristallin struktur och blir här till en plattare version av ŠKODA:s klassiska C-former.

När KODIAQ presenterades 2016, markerade den starten på ŠKODA:s nuvarande SUV-familj och på modellbeteckningar som börjar på K och slutar på Q. Världspremiären av uppdaterade ŠKODA KODIAQ äger rum den 13 april och försäljningsstart är planerad till vecka 20.