02 jun 2021 | Pressmeddelande

CUPRA Dealer Team - PWR Racing inleder jakten på STCC-guldet

I helgen är det säsongspremiär för STCC TCR Scandinavia på Ljungbyheds Motorbana och förutsättningarna ser lovande ut för CUPRA Dealer Team - PWR Racing.

  • STCC-säsongen 2021 inleds i helgen på Ljungbyheds Motorbana i Skåne
  • Med mer erfarenhet bakom ratten på CUPRA Leon Competición finns inget annat än guld i sikte för teamet
  • Eftersom racen pga. rådande pandemi fortsatt är publikfria sänds allt live på STCCs digitala plattform STCC+

Södertälje, 2 juni 2021, CUPRA Dealer Team - PWR Racing med stjärnförarna Mikaela Åhlin-Kottulinsky och Robert Dahlgren inleder jakten på STCC TCR Scandinavia-guldet under helgens premiär på Ljungbyheds Motorbana i Skåne

Tävlingen är den första av sex tävlingshelger och totalt 18 tävlingsheat där teamet kommer möta hårt motstånd bakom ratten på sina båda CUPRA Leon Competición från totalt åtta team som representerar Audi, Hyundai, Lynk & Co och Volkswagen.

”Vi på CUPRA Sverige ser fram emot ännu en framgångsrik STCC-säsong med CUPRA Dealer Team - PWR Racing. Förarna är väl förberedda och supertaggade och har inför denna säsong lärt känna tävlingsbilen på riktigt, så vi tror på en mästerskapsseger 2021.”, säger CUPRAs märkeschef Per Brinkenberg.

Mikaela Åhlin-Kottulinsky kommer direkt från Extreme-E-tävlingen i Senegal där hon säkrade en pallplats och jagar nu nya framgångar i Ljungbyhed.

”Jag kommer med en härlig känsla och är i absolut racemode till premiären. Jag jagar topp tre, det är ingen hemlighet att jag vill vinna STCC. Vi var starka i slutet av förra säsongen och vi var starka under testerna i år, så jag är supertaggad”, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

En av hennes tuffaste konkurrenter i år är tveklöst teamkompis Robert Dahlgren som jagar revansch efter fjolårets silvermedalj.

”Jag har nog aldrig varit så besviken som efter finalen förra året och det är mitt bränsle inför 2021. Vi fick nya CUPRAn precis innan premiären förra året och lyckades ändå utmana om titeln. Det i kombination med att vi nu har en hel säsongs data i ryggen gör att jag känner mig oerhört laddad inför årets säsong”, säger Robert Dahlgren.

CUPRA Dealer Team - PWR Racing inleder sin andra säsong med CUPRA Leon Competición, en 350-hästars tävlingsbil som teamet var bland de första i världen med att tävla med i STCC förra året.

Och debuten var tveklöst framgångsrik med en andraplats totalt i förarmästerskapet, tredjeplats i teammästerskapet, fyra segrar och totalt nio pallplatser under STCC 2020.

”Vi nöjer oss aldrig innan vi står överst på pallen, men fjolåret överträffade ändå våra förväntningar med tanke på att bilen var helt ny för oss. Vi har ett helt annat läge inför årets säsong och vår målsättning är glasklar - att bärga STCC-guldet till CUPRA och PWR Racing”, säger Marcus Ekström, teamchef för PWR Racing.

Helgens STCC TCR Scandinavia-premiär inleds redan på fredag med test och kval, följt av tre tävlingar på lördag som samtliga sänds LIVE på STCCs digitala plattform, STCC+.

Tidsschema Ljungbyheds Motorbana:

Fredag 4/6
09:35 – Test 1
13:45 – Test 2
16:59 – Kval Q1
17:20 – Kval Q2

Lördag 5/6
10:50 – Race 1
13:45 – Race 2
16:50 – Race 3