06 sep 2021 | Pressmeddelande

CUPRA Dealer Team - PWR Racing utökar STCC-ledning med tangerat rekord

CUPRA Dealer Team - PWR Racing lämnade STCC TCR Scandinavia-helgen på Anderstorp Motorbana med utökad ledning i såväl förarmästerskapet som teammästerskapet.

Södertälje, 6 september 2021, Robert Dahlgren säkrade två segrar och tangerade totalrekordet med 43 segrar samtidigt som Mikaela Åhlin-Kottulinsky tog två starka andraplatser.

”Det har varit en magisk helg. Jag har enorm respekt för Richard Göransson och att kunna tangera honom i antal segrar känner jag mig ödmjukt stolt över. Ett oerhört stort tack till PWR Racing, de fortsätter att leverera på absolut högsta nivå varje pass som vi ger oss ut på, oavsett bana.”, säger Robert Dahlgren.

Mikaela Åhlin-Kottulinsky kämpade med en förkylning under helgen och blev påkörd i sista tävlingen när hon kämpade om en topp fem-placering, en incident som gjorde att hon tappade till nionde plats.

”Det har varit en väldigt tuff racehelg att köra förkyld. Vi fick bra med poäng i de två första tävlingarna, men det var en oturlig incident i sista tävlingen – en situation jag inte är nöjd med. Totalt sett en stabil helg ändå och jag ser fram emot nästa tävling på Mantorp.”, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

CUPRA-duon ligger etta och tvåa i förarmästerskapet på 236 och 171 poäng respektive medan PWR Racing leder teammästerskapet på 407 poäng, 121 poäng mer än Lestrup Racing Team.

”Vi är oerhört stolta över resultatet som vi tillsammans lyckats säkra på Anderstorp, en bana som vi aldrig tidigare tävlat på med våra Cupra Leon Competición-tävlingsbilar. Vi har ett mycket gott utgångsläge inför de två sista tävlingshelgerna, men vi kan på inget sätt slappna av - vi måste fortsätta leverera på topp, säger Marcus Ekström.”, teamchef för PWR Racing.

”Vi lämnar Anderstorp efter en fantastisk racinghelg. Mikaela och Robert, tillsammans med PWR Racing, fortsätter att leverera framgång race efter race i sina CUPRA Leon Competicíon. Vi är otroligt tacksamma och ser verkligen fram emot fortsättningen på Mantorp park i oktober.”, säger Per Brinkenberg.

STCC TCR Scandinavia fortsätter på Mantorp Park den 2-3 oktober.