30 sep 2021 | Pressmeddelande

STCC-titeljakten fortsätter i årets näst sista tävling på Mantorp Park

Helgens deltävling på Mantorp Park blir den första under STCC-säsongen 2021 som öppnar upp för publik, biljettförsäljningen är i full gång och förväntningarna är höga på både förare och tävlingsbilar. För CUPRA Dealer Team - PWR Racing ser det lovande ut.

Södertälje 30 september 2021, CUPRA Dealer Team - PWR Racing leder både förarmästerskapet och teammästerskapet inför årets näst sista STCC TCR Scandinavia-tävlingshelg som körs på Mantorp Park i helgen. Robert Dahlgren har möjlighet att bli en av bara fyra förare som tagit fler än två STCC-titlar.

”Jag tror fortfarande att anfall är bästa försvar. Jag har två tävlingshelger på mig att säkra titeln och jag ser ingen anledning att ändra på vår approach.”, säger Robert Dahlgren och fortsätter, ”Det viktigaste är att vara noggrann med detaljer och att inte fokusera på poängen, det får de vid depåmuren sköta. Jag åker till Mantorp för att försöka ta pole och vinna tävlingar."

CUPRA-föraren leder förarmästerskapet med 65 poängs marginal över teamkompis Mikaela Åhlin-Kottulinsky och med 81 poängs marginal över Audi-föraren Tobias Brink.

"Mitt mål för säsongen är fortfarande topp tre i mästerskapet”, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky och tillägger, ”Målet för PWR Racing är att ta hem både förar- och team-mästerskapet och fortsätter vi att leverera som vi gör så ser det mycket bra ut. Jag vill ju vinna tävlingar och finns det möjlighet för det i helgen så kommer jag definitivt att ta den.”

Om Robert Dahlgren utökar marginalen i mästerskapsställningen med en poäng (till 66 poäng) efter tävlingshelgen på Mantorp Park står han som klar mästare inför finalhelgen, detta då man kan ta max 65 poäng på en tävlingshelg.

Regeringen och Folkhälsomyndigheten har lyft flera restriktioner och det innebär att läkarna på Mantorp Park åter kan fyllas med åskådare. Biljettförsäljningen är igång och förväntningarna inför helgens race är höga.

”Vi ser verkligen fram emot helgens deltävling på Mantorp Park. Dels är ju publiken välkommen tillbaka vilket ger en helt annan racing-atmosfär på plats och dels har vårt team med CUPRA Leon Competición enorma möjligheter att ta hem både förar- och teammästerskapet. Vi håller tummarna och vet att både förare och tävlingsbilar är i toppform.”, säger Per Brinkenberg, märkeschef CUPRA Sverige.

I teammästerskapet leder CUPRA Dealer Team - PWR Racing med 121 poängs marginal över Lestrup Racing Team med 240 poäng tillgängliga från de två kvarstående tävlingshelgerna på Mantorp Park och Knutstorp.

”Vi har ett mycket gott utgångsläge inför finalen. Men samtidigt har vi alla varit med i racing på den här nivån för länge för att ta ut något i förskott. Allt annat än att satsa som vi gjort under de tidigare tävlingarna vore ett misstag. Vi åker till Mantorp Park för att fortsätta slåss om segrarna och att säkra så mycket poäng som möjligt.”, säger Marcus Ekström, teamchef för PWR Racing.

STCC TCR Scandinavia-helgen på Mantorp Park inleds med test och kval på lördag, följt av tre tävlingar på söndag som samtliga sänds LIVE på: plus.stcc.se.

Tidsschema Mantorp Park:

Lördag 2/10

  • 09:25 – Test 1
  • 12:25 – Test 2
  • 16:25 – Kval Q1
  • 16:50 – Kval Q2

Söndag 3/10

  • 10:45 – Race 1
  • 13:20 – Race 2
  • 15:29 – Race 3