17 nov 2021 | Pressmeddelande

Nya Volkswagen T-Roc – populär crossover uppdateras

Den framgångsrika crossover-modellen T-Roc uppdateras nu med förfinad interiör och design samt med innovativ teknik. Uppdateringen gäller även T-Roc Cabriolet och prestandaversionen T-Roc R.

Nya T-Roc – Höjdpunkterna

 • Storsäljare i kompakt-SUV-segmentet. Fler än 1 miljon exemplar av T-Roc har sålts sedan lanseringen i slutet av 2017
 • Förfinad interiör. Nya ytor och färger förstärker interiören i T-Roc, Digital Cockpit är nu standard och den nydesignade infotainmentdisplayen kan som tillval fås i storlekar upp till 9,2 tum
 • Uttrycksfull exteriör. Den uttrycksfulla looken förstärks ytterligare av fräscha designdetaljer och nya lacker, medan nya R-Line understryker bilens sportiga karaktär.
 • IQ.LIGHT med LED matrix-strålkastare (tillval). Interaktiv ljusreglering för bästa sikt, bekvämlighet på högsta nivå och förbättrad säkerhet
 • Assisterad körning. IQ.DRIVE Travel Assist (tillval) hjälper föraren att styra, bromsa och accelerera i hastigheter upp till 210 km/h
 • Uppkoppling. Den tredje generationens infotainmentsystem (MIB3) med "We Connect" och "App-Connect Wireless" med onlinetjänster
 • Effektivitet och mångfald. Effektiva bensinmotorer (TSI) och en dieselmotor (TDI). Bland utbudet finns versioner med manuell växellåda, DSG-växellåda, framhjulsdrift och 4MOTION fyrhjulsdrift.
 • Hög prestanda på nytt. Toppversionen T-Roc R, med en effekt på 300 hk, uppdateras också
 • Frihetskänsla i vardagen. T-Roc Cabriolet förenar robustheten hos en SUV med njutningen av en cabriolet
 • Säljstart. Samtliga versioner släpps för beställning preliminärt i mitten av januari. Priserna är ännu inte fastställda.

Med sin uppdaterade design, sina betydande framsteg inom drift och uppkoppling samt den senaste generationen av assistanssystem, är nya T-Roc det senaste kapitlet av Volkswagens framgångsrika crossover-modell i kompaktsegmentet.

Interiören är modernare och av högre kvalitet, medan standardutrustningen nu innehåller LED-strålkastare, Digital Cockpit och en nydesignad multifunktionsratt.

Kunderna kan välja bland flera versioner och konfigurera sin nya T-Roc efter sin egen, personliga stil. Läderpaketet Nappa förbättrar komforten vid långkörningar med elektriskt inställbara säten och ergoActive-säten med elektrisk 4-vägsinställning av svankstödet och massagefunktion. Några av de viktigaste assistanssystemen är IQ.DRIVE Travel Assist och den förutseende farthållaren ACC.

Storsäljare: Mer än en miljon sålda exemplar

Kombinationen av en progressiv look, sportig prestanda och robust mångsidighet har blivit ett framgångsrecept. Redan från start har T-Roc varit mycket populär. Sedan lanseringen på marknaden i slutet av 2017 har Volkswagen sålt fler än 1 miljon exemplar av denna kompakta SUV.

I Sverige har cirka 11 600 exemplar av T-Roc levererats, medan siffran för Europa som helhet är cirka 650 000. Cirka 320 000 bilar har levererats till kunder i Kina. Det här visar att T-Roc har etablerats som en viktig komponent i Volkswagens produktportfölj och på ett imponerande sätt bidragit till märkets strategi inom SUV-segmentet.

Den extra sportiga T-Roc R har kompletterat modellfamiljen sedan slutet av 2019. T-Roc Cabriolet lades till våren 2020 och förenar robustheten hos en SUV med njutningen av en cabriolet.

Förfinad atmosfär i kupén

De mångsidiga crossover-egenskaperna i nya T-Roc exemplifieras av de fem sätena som erbjuder generöst med plats, en upphöjd sittposition och ett bagageutrymme som kan utökas från 445 till hela 1 290 liter.

Den nydesignade instrumentpanelen, instrumentinsatsen och infotainmentdisplayen har fått ett extra modernt utseende. Instrumentpanelens yta är nu skumdämpad. Dessutom förstärker panelens distinkta sömmar den högklassiga atmosfären i nya T-Roc.

De invändiga dörrpanelerna är nu tillverkade i högklassigt tyg som standard eller konstläder beroende på version. Dessutom erbjuds komfortsäten med mittpaneler i ArtVelours. Den distinkta dekorlisten finns i fyra nya versioner, beroende på vald modellversion och i kombination med designpaketet Black Style.

Infotainmentdisplayen sitter nu placerad som en surfplatta på instrumentpanelen. Den är placerad på en ergonomiskt idealisk höjd, på en visuell nivå med instrumentinsatsen bakom ratten. Den nydesignade ratten med multifunktionsknappar – som är standard i nya T-Roc – gör också handhavandet mer intuitivt.

Styrningen av den automatiska klimatanläggningen är också den digitaliserad i nya T-Roc. Temperaturerna och fläktfunktionen justeras med hjälp av beröringskänsliga reglage, medan andra funktioner, liksom stolsvärmen, har beröringskänsliga reglage.

Förfinad exteriördesign

Förändringar av exteriördetaljer gör att nya T-Roc uttrycker sin omisskännliga crossover-design på ett ännu mer slående sätt. Den har nu LED-strålkastare och mörktonade baklyktor som standard. Som tillval finns innovativa IQ.LIGHT med LED matrix-strålkastare och en ljuslist i kylargrillen, liksom nydesignade baklyktor med dynamisk blinkerfunktion.

Nya lacker kompletterar den förfinade exteriördesignen, precis som ett brett utbud av nydesignade lättmetallfälgar i storlekar från 17 till 19 tum. Den nydesignade R-Line-versionen ger bilen en utpräglat sportig look.

Avancerade assistanssystem

Nya T-Roc erbjuder massor av avancerade assistanssystem – både som standard och som tillval – som tidigare endast fanns i högre klasser. I standardutrustningen ingår fortfarande Front Assist och Lane Assist. Bland nyheterna finns IQ.DRIVE Travel Assist och en förutseende farthållare (ACC).

Side Assist har uppdaterats med fler funktioner och Park Assist klarar nu även av att parkera framåt i vinkelräta parkeringsfickor och att köra ut från parallella parkeringsplatser.

Digital Cockpit som standard

Nya T-Roc är utrustad med ett helt digitalt display- och styrsystem som är baserat på den tredje generationens infotainmentsystem (Modular Infotainment Toolkit, MIB3). En Digital Cockpit är nu standard och svarar för funktionen hos instrumentinsatsen bakom ratten. Som tillval finns även Digital Cockpit Pro som har en större display och fler funktioner.

Infotainmentdisplayernas storlek på instrumentpanelen är 6,5" eller 8,0" beroende på utrustning. Och i kombination med det nya infotainmentsystemet Discover Pro mäter skärmen hela 9,2 tum diagonalt.

På begäran kan nya T-Roc alltid vara online. We Connect Plus-funktionerna gör det möjligt att använda innovativa digitala tjänster som röststyrning online och tillgång till streamingtjänster. Som tillval kan funktionerna inom Apple CarPlay och Android Auto nu även integreras trådlöst i styrsystemet via App-Connect Wireless.

Flera motoralternativ

I det svenska utbudet av effektiva, direktinsprutade bensinmotorer ingår en 1,0-liters TSI-motor med tre cylindrar och en effekt på 110 hk liksom två fyrcylindriga motorer, en 1,5-liters TSI-motor på 150 hk och en 2,0-liters TSI-motor på 190 hk. På dieselsidan erbjuds en fyrcylindrig 2,0-liters TDI-motor på 150 hk.

Toppversionen är T-Roc R med 300 hk och 400 Nm, medan en 1,5-liters TSI på 150 hk finns till nya T-Roc Cabriolet.

1,0 TSI med 110 hk har en 6-växlad manuell växellåda medan övriga versioner har 7-stegad DSG-växellåda med dubbla kopplingar.

4MOTION fyrhjulsdrift säkerställer överlägsen kraftöverföring och är standard i 2,0 TDI med 150 hk, 2,0 TSI med 190 hk och i T-Roc R.

Nya T-Roc R: Mångsidig prestanda

Med sin 4-cylindriga motor på 300 hk och 400 Nm är nya T-Roc R toppversionen i modellfamiljen. Även det standardmonterade sportchassit och fyrhjulsdriften 4MOTION bidrar till detta.

Förutom det distinkta ljudet, förstärks den sportiga prestandan även visuellt i interiören och den R-specifika exteriören. Den nydesignade sportläderratten har touchkontroller och den specifika R-knappen ger direktåtkomst till körprofilsväljaren.

Nya T-Roc Cabriolet: Körglädje, frihet och livsglädje

Den nya versionen av T-Roc Cabriolet signalerar nu mer än någonsin körglädje, frihet och livsglädje. Som en crossover-modell med öppet tak förenar den robustheten hos en SUV med njutningen av en cabriolet.

Nya T-Roc Cabriolet är försedd med en elektriskt manövrerad tygsufflett i tre lager som kan öppnas på under nio sekunder. Den 4-sitsiga cabrioleten erbjuds med en 1,5-liters TSI-motor på 150 hk och finns även som R-Line.

Versioner och motoralternativ

Följande versioner och motoralternativ kommer att erbjudas på den svenska marknaden:

 • T-Roc 1,0 TSI 110 hk
  bensin, manuell, framhjulsdrift
 • T-Roc 1,5 TSI 150 hk
  bensin, DSG, framhjulsdrift
 • T-Roc R-Line 2,0 TDI 150 hk
  diesel, DSG, 4MOTION fyrhjulsdrift
 • T-Roc R-Line 2,0 TSI 190 hk
  bensin, DSG, 4MOTION fyrhjulsdrift
 • T-Roc R 2,0 TSI 300 hk
  bensin, DSG, 4MOTION fyrhjulsdrift
 • T-Roc Cabriolet 1,5 TSI 150 hk
  bensin, DSG, framhjulsdrift
 • T-Roc Cabriolet R-Line 1,5 TSI 150 hk
  bensin, DSG, framhjulsdrift

Black Style

Kunderna kommer också kunna välja designpaketet Black Style med massor av designdetaljer i svart, mörktonade sidorutor och bakrutor, C-stolpar i kolfiberoptik och speciella 18"-lättmetallfälgar.

Framsteg genom digitalisering

Med sin ACCELERATE-strategi siktar Volkswagen på att ställa om till att bli en mjukvaruorienterad mobilitetsleverantör. Nya T-Roc drar också fördel av de innovationer detta innebär. Ökad integration av mjukvara i bilen och en optimerad digital kundupplevelse speglar denna progressiva utveckling.

Säljstart i januari

Samtliga versioner av nya T-Roc släpps för beställning preliminärt i mitten av januari 2022. De svenska priserna är ännu inte fastställda. Själva lanseringen är planerad till slutet av första kvartalet 2022.

Mer detaljer om uppdaterade T-Roc-familjen finns i bifogat PDF-dokument (engelska).