09 nov 2021 | Pressmeddelande

Porsche lanserar Panamera Platinum Edition

Porsche Panamera kommer nu i en ny elegant och exklusiv version, Panamera Platinum Edition. Specialmodellen av Panamera 4 och Panamera 4 E-Hybrid kombinerar diskreta detaljer i Satin Platinum med utökad standardutrustning till ett attraktivt pris.

Speciallackerade detaljer skiljer ut specialmodellen

Många tillval med hög efterfrågan ingår redan i Platinum Editions standardutrustning. Till exempel ingår luftfjädring med Porsche Active Suspension Management (PASM), ytterbackspeglar med automatisk avbländning, LED Matrix-strålkastare med Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS Plus), panoramatak, parkeringsassistent med backkamera, och till hybridmodellerna en kraftigare fordonsmonterad laddare för AC med 7,2 kW laddningseffekt.

21"-fälgar i Exclusive Design Sport, lackerade i Satin Platinum, högglanssvarta sportavgasrör, tonade rutor, fönsterlister i högglanssvart och bakljus i Exclusive Design understryker bilens dynamiska elegans.

Panamera Platinum Edition är lätt att identifiera på de modellspecifika detaljerna lackerade i Satin Platinum, till exempel luftutsläppen bakom framhjulen, det bakre Porsche-emblemet och modellbeteckningen, och på hybridmodellerna, den sidomonterade ”e-hybrid”-logotypen. Som tillval finns 20-tums Panamera Style-fälgar lackerade i Satin Platinum.

Som avrundning en analog klocka

Den lyxiga framtoningen fortsätter inuti med GT-sportratt, Power Steering Plus, filbytesassistent, mjukstängande dörrar med komfortöppning, 14-vägs elstolar fram med minnesfunktion, eluppvärmt baksäte, BOSE® Surround Sound system, interiörpaket i svart borstad aluminium och Porsche-vapnet präglat på nackskydden. Utöver det har inredningen exklusiva särskiljande detaljer: dörrtrösklarna är tillverkade i svart borstad aluminium med Platinum Edition-logotyp. Alla Platinum Edition-modeller är också som standard utrustade med en analog klocka placerad på instrumentpanelen.

Platinum Edition finns tillgänglig för Panamera 4 och Panamera 4 E-Hybrid. I Europa är det exklusiva utförandet också tillgängligt på motsvarade Sport Turismo-modeller. Porsche Panamera 4 Platinum Edition kan beställas från och med nu och svenska priser börjar på 1 070 000 kronor. Modellen får världspremiär på Los Angeles Auto Show den 17 november och de första bilarna levereras i februari 2022.

 

Mer information samt film-och fotomaterial finns i Porsche Newsroom:newsroom.Porsche.de

 

Panamera Platinum Edition-modeller

Bränsleförbrukning vid blandad körning: 11.5 – 10.4 l/100 km; CO2-utsläpp vid blandad körning: 260 - 235 g/km

 

Panamera 4 E-Hybrid Platinum Edition-modeller

Bränsleförbrukning vid blandad körning (viktad): 2.7 – 2.0 l/100 km; CO2-utsläpp vid blandad körning (viktad): 60 - 45 g/km

Elektrisk förbrukning vid blandad körning (viktad): 24.9 – 22.6 kWh/100 km. Elektrisk räckvidd (EAER) 47 – 56 km; Elektrisk räckvidd i stadsmiljö (EAER City): 51 – 56 km.

Utsläppsvärden för förbrukning och CO2 är fastställda med hjälp av mätmetoden WLTP.