16 dec 2021 | Pressmeddelande

CUPRA bekräftar sitt deltagande i Extreme E 2022 och stärker därmed sitt engagemang för elektrifiering och hållbarhet

ABT CUPRA XE-teamet fortsätter kämpa för en tävlingsseger när de ger sig in i Jurassic X Prix: den sista omgången i det första Extreme E mästerskapet.

  • CUPRA beger sig till Jurassic Coast, sydvästra Storbritannien, under finalen av den första Extreme E-säsongen, för att slåss om prispallen i mästerskapet
  • Teamkamraterna Mattias Ekström och Jutta Kleinschmidt har byggt en solid grund för ABT CUPRA XE-teamet
  • CUPRA arbetar hårt med sin partner ABT för nästa år och utmanar för fler podier 2022

Dorset, England, 16 december 2021, Förarna Mattias Ekström och Jutta Kleinschmidt har byggt en solid grund och fört ABT CUPRA XE-teamet framåt i en av de mest utmanande tävlingsserier man kan tänka sig bakom ratten på e-CUPRA ABT XE1, teamets 400 kW (550 hk) starka, helt eldrivna offroad-SUV.

Teamet kommer in i sista deltävlingen efter att ha stått tvåa på prispallen på Island X Prix, som ägde rum på Sardinien (Italien) i oktober. Resultatet tog ABT CUPRA XE till en femteplats i Team-mästerskapet, bara 10 poäng från prispallen.

Men allt eftersom slutet närmar sig för den hållbara, elektrifierade racingseriens första säsong, börjar uppmärksamheten skifta mot nästa år.

Invigningssäsongen har inspirerat CUPRA och partnern ABT till att arbeta ännu hårdare inför säsongen 2022, för att utmana mästartiteln när starten går.

Mattias Ekström, förare av CUPRA XE, säger: "Det första Extreme E mästerskapet har varit ett spännande år, då vi fick upptäcka en ny racingstil samtidigt som vi lyfte fram några otroligt viktiga miljöfrågor runt om i världen.”

Lagkamraten Jutta Kleinschmidt tillägger: "Extreme E har varit en fantastisk upptäckt: tekniken, bilarna, de platser vi tävlar på. För några veckor sedan kom vi på prispallen i Sardinien och vi vill inte lämna den i England."

Extreme E mästerskapet är en väckarklocka om klimatkrisen och är den första sporten som byggts upp av oro för vad som händer med ekologiska system runt om i världen. Målet är att med hjälp av eldriven racing uppmärksamma klimathotade områden, och uppmuntra oss alla att vidta positiva åtgärder för att skydda vår planets framtid.

Extreme E är en kraftfull mix av spännande sportaktiviteter, vetenskaplig utbildning och historieberättande för att påskynda införandet av elbilar för att minska CO2-utsläppen och uppnå en mer hållbar livsstil.

Säsong två av Extreme E mästerskapet startar i februari nästa år.