28 apr 2022 | Pressmeddelande

CUPRA Born gör laddningen enklare och bekvämare

Med funktionen Plug&Charge kan CUPRA Born identifiera sig via en krypterad standard och automatiskt starta laddningen. Varken mobiltelefon eller RFID-kort är längre nödvändigt för att ladda. Funktionen kommer att finnas tillgänglig från mitten av 2022.

  • CUPRA förenklar laddningen med Plug&Charge och erbjuder ett bekvämt och smidigt sätt att ladda CUPRA Born
  • CUPRA Born-ägare har nu tillgång till fler än 310 000 laddningspunkter i Europa, däribland 10 000 snabbladdare på över 3 000 platser

Martorell, Spanien, 28 april 2022, CUPRA fortsätter att bryta ny mark i och med elektrifieringen av sitt modellprogram. Med Plug&Charge kan CUPRA erbjuda ett bekvämare och smidigare sätt att ladda CUPRA Born. Plattformen stöds idag bland annat av IONITY och Aral/bp samtidigt som andra partners förbereder sig för att ansluta.

Fordonet identifierar sig helt enkelt vid laddstationen med hjälp av en krypterad standard och startar automatiskt laddningsprocessen. Användaren behöver inte längre ha med sig en mobiltelefon eller RFID-kortet för att ladda. Funktionen kommer att finnas tillgänglig från mitten av 2022.

"CUPRA gör laddningen av CUPRA Born lika enkel och intuitiv som att köra den helt eldrivna, sportiga bilen", säger Carlos Galindo, Global Head of Product Marketing på CUPRA. "Plug&Charge är en enkel och smidig funktion för laddning och mer anpassad till dagens förutsättningar."

Volkswagen-koncernen utökar hela tiden sitt europeiska nätverk av laddpunkter. CUPRA Born-ägare har nu tillgång till fler än 310 000 laddningspunkter i Europa, däribland 10 000 snabbladdare på över 3 000 platser.