18 aug 2022 | Pressmeddelande

Pressen ökar på teamet inför avslutande STCC-säsongshalvan

CUPRA Dealer Team - PWR Racing är tillbaka i STCC TCR Scandinavia-titeljakten i helgen när mästerskapet fortsätter med klassiska Kanonloppet på Gelleråsen Arena som inleder den sista och avgörande säsongshalvan.

Regerande mästaren Robert Dahlgren utökade sin mästerskapsledning under senaste tävlingshelg efter en historisk trippelseger på Knutstorp.

"Nu börjar den roligaste delen på säsongen när mästerskapet ska sättas inför finalen. Tre helger återstår och nu är det bara att växla upp. Att kunna upprepa den magiska helgen senast på Knutstorp tror jag blir svårt, men vi ska göra ett ordentligt försök. Vi har en tyngre bil och kvalet på Gelleråsen brukar alltid vara väldigt tight - helt klart en nyckelfaktor till framgång i helgen där vi måste leverera.", säger Robert Dahlgren.

Teamkollega Axel Bengtsson hade också en stark helg på Knutstorp där han säkrade sin första STCC-pallplats.

"Jag visade på Knutstorp vart jag hör hemma och det är topp fem. Om allt går enligt plan i helgen så tycker jag absolut att farten borde finnas där för att hänga med igen. Det blir intressant att köra med extra vikt i bilen och det kommer bli en utmaning att komma in i rytmen snabbt. Men vi är ju här för utmaningar och jag känner mig stark inför helgen.", säger Axel Bengtsson.

CUPRA Dealer Team - PWR Racing tog tillbaka ledningen i teammästerskapet efter succéhelgen senast på Knutstorp och leder med 21 poäng inför helgens tävlingar.

"Det är alldeles för tidigt att dra några växlar på att vi leder i det här läget. Det tar tid att bygga upp en ledning, men det går väldigt snabbt att tappa den. Samtliga i teamet jobbar för att leverera på topp i varje test, kval och tävling - Gelleråsen är inget undantag.", säger Marcus Ekström, teamchef för CUPRA Dealer Team - PWR Racing.

Tävlingshelgen på Gelleråsen Arena inleds med test och kval på fredag, följt av tre tävlingar på lördag som samtliga sänds LIVE på: plus.stcc.se