23 aug 2022 | Pressmeddelande

Robert Dahlgren segrar och utökar STCC-ledningen på Gelleråsen

CUPRA Dealer Team - PWR Racing-föraren Robert Dahlgren segrade på Gelleråsen Arena och utökade ledningen i mästerskapet inför de avslutade två tävlingshelgerna.

"Sista tävlingen var helt fantastisk, teamet gav mig en perfekt bil som gjorde att jag kunde kontrollera tävlingen från start till mål. Vi hade lite strul i andra tävlingen, men trots det lyckats vi utöka ledningen i mästerskapet vilket var målsättningen för helgen.", säger Robert Dahlgren.

Axel Bengtsson snuddade vid ännu en pallplats i andra tävlingen där han korsade mållinjen som fyra och har tagit in viktiga poäng i juniormästerskapet där han bara är åtta poäng från ledning.

"Det har totalt sett varit en helt ok helg för min del. Bäst var att vi minskade avståndet till ledningen i juniormästerskapet och det lovar gott inför årets avslutande tävlingar.", säger Axel Bengtsson.

I teammästerskapet har PWR Racing utökat sin ledning till 25 poäng inför den näst sista tävlingen som körs på klassiska F1-banan Anderstorp den 10-11 september.

"Det har varit en utmanande helg som alla i teamet har hanterat på bästa möjliga sätt. Trots att det bitvis såg tufft ut har vi lyckats utöka ledningen i såväl förarmästerskapet som teammästerskapet och det är som alltid vår huvudmålsättning.", säger Marcus Ekström, teamchef för CUPRA Dealer Team - PWR Racing.

Resultat Gelleråsen Arena

Race 1

Race 2

Race 3

Poängställning