08 dec 2022 | Pressmeddelande

5 stjärnor från Euro NCAP till både ID. Buzz och nya Amarok

Två nya bilmodeller från Volkswagen Transportbilar får toppbetyg i tester av fordonssäkerhet. Robusta konstruktioner och ett stort antal assistanssystem i standardutrustningen ger både den helelektriska ID. Buzz och nya pickupen Amarok utmärkta recensioner gällande säkerheten.

Nya ID. Buzz har redan vunnit många priser och utmärkelser bara några veckor efter lanseringen. Dessa har nu kompletterats med ytterligare ett pris: 5 stjärnor för fordonssäkerhet, som delas ut av Euro NCAP.

Detta motsvarar en enastående totalpoäng för både kollisions- och passagerarskydd och är ett bevis på bra fordonsegenskaper som innefattar både omfattande och praktisk teknik för att undvika olyckor.

ID. Buzz är som standard utrustad med förar-, passagerar-, mitt- och sidokrockkuddar samt sidokrockskyddsgardiner. Den elektriska MPV:n från Hannover fick 92 procent av de högsta möjliga poängen för passagerarskydd och uppnådde ett utmärkt resultat tack vare kombinationen av krockkuddar och den krockabsorberande karossen.

Nya Amarok fick samma höga poängsumma i krocktesterna som ID. Buzz. Volkswagen Transportbilars nya pickup, som inte lanseras i Sverige förrän till sommaren nästa år, tilldelades också utmärkelsen ”5 stjärnor” av testorganisationen Euro NCAP.

Som för ID. Buzz är det kombinationen av en robust kaross med en mängd moderna assistans- och säkerhetssystem som ledde fram till detta utmärkta resultat för Amarok. Pickupen har till och med knäkrockkudde. De mycket goda poängen för front- och sidokrocktesterna med Amarok uppnåddes i kombination med de VW-specifika bilbarnstolarna.

Euro NCAP gav också högsta betyg för undvikande av olyckor. Till förarens förfogande i både ID. Buzz och nya Amarok finns många system som standard, medan fler assistans- och säkerhetssystem finns som tillval. Dessa imponerade också på testorganisationen. I kategorin ”Safety Assist” hjälpte de bilarna att nå 90 % (ID. Buzz) och 84 procent (Amarok) av möjliga rankingpoäng.

Ytterligare information om resultaten finns på www.euroncap.com.