26 jul 2023 | Pressmeddelande

Första provkörningen med Q6 e-tron prototype

Nedräkningen har börjat. Utvecklingen av den första modellen som baseras på nya Premium Platform Electric (PPE) befinner sig i slutfasen. De första provkörningarna har genomförts av ett urval mediarepresentanter som fått chansen att sitta bakom ratten på Audi Q6 e-tron prototype för att förmedla sina intryck till AUDI AG’s utvecklingsteam. Som extra highlight visades även en helt ny ljusteknik som får världspremiär i Audi Q6 e-tron.

Audi Q6 e-tron markerar början på den största modelloffensiven i Audis historia. Det är också den första modellen som lanseras på den helt nyutvecklades PPE-plattformen (Premium Platform Electric). Teknikplattformen, som utvecklats i ett samarbete mellan Audi och Porsche, är designad enbart för elbilar. Den är också skalbar för att kunna användas till ett stort antal modeller i mellan- och storbilssegmenten. Både batteristorlek och hjulbas är skalbara för att passa både högbyggda SUV- och CUV-modeller samt lågbyggda modeller, som Sportback eller Avant, som räknas till Audis kärnsegment.

Audi förbereder nu introduktionen av Audi Q6 e-tron. Som ett led i kommunikationen innan modellanseringen har den första provkörningen genomförts med prototyper. Märket med de fyra ringarna ger nu i ett tidigt stadium inblick i några viktiga teknikområden och utvecklingsteamets arbete. Ett urval mediarepresentanter har fått möjlighet att provköra Audi Q6 e-tron prototype och förmedla sina intryck till utvecklingsteamet. I denna första testkörning var fokus främst på hur Audi’s DNA tar sig uttryck i den nya modellen samt världspremiären för en helt ny kommunicerande ljusteknik.

Tillverkning och batterimontage vid huvudkontoret i Ingolstadt

Audi Q6 e-tron, som kommer att avtäckas innan årsskiftet, definierar standards på nytt när det gäller prestanda, räckvidd och laddning. Det är också den första helt eldrivna modellen som kommer att tillverkas vid huvudkontoret i Ingolstadt. Produktionsanläggningen utökas dessutom med eget batterimontage. Audi Q6 e-tron är ännu en representant för märkets globala transformation till elektrisk mobilitet.