01 nov 2023 | Pressmeddelande

Ännu en stark månad för Audi

Audi fortsätter leverera bilar och ökar marknadsandelarna på den svenska bilmarknaden. Under oktober var det all time high med 7,0 procents marknadsandel och 1 753 levererade bilar, en ökning med 23 procent jämfört med föregående år. Även årets ackumulerade siffror visar på avancemang för märket med de fyra ringarna. Under de tio första månaderna ökade leveranserna med 39 procent jämfört med 2022. Eldrivna Q4 e-tron har ökat med hela 96 procent under året och toppar försäljningen i Audi-programmet.

Audi har ökat starkt under året och summerar återigen en månad med ökad marknadsandel enligt registreringsstatistiken från Mobility Sweden. Elbilen Audi Q4 e-tron dominerar och är den mest sålda modellen i programmet. Tillsammans med nya Q8 e-tron och e-tron GT stod elbilarna för 48 procent av leveranserna under oktober.

Under oktober levererade Audi 1 753 bilar, vilket gav en marknadsandel på 7,0 procent. Under de tio första månaderna i år har hittills 14 750 Audi-bilar levererats, en ökning med 39 procent, vilket ger en marknadsandel på 6,3 procent.

Normala leveranstider

-  Även om vi befinner oss i en tuff marknadssituation för branschen som helhet, ger det en enorm energi i organisationen att vi har kunnat levererat ordentligt med bilar till alla kunder som väntat länge och att vi äntligen är tillbaka på normala leveranstider.  I dagsläget har vi ca 3-4 månader från beställning till leverans på de flesta av våra bilar, precis som innan pandemin. Det gör att vi nu kan möta marknadsefterfrågan på ett betydligt bättre sätt än tidigare, säger Jörgen Wedefelt, chef Audi Sverige.

Global ökning av elbilsförsäljningen med 60 procent

Även på den globala marknaden rapporterar Audi ökade leveranser. Med över 123 000 levererade elbilar ökade takten med 60 procent under årets första nio månader jämfört med föregående år. Även internationellt stod Audi Q4 e-tron för en betydande del av tillväxten (+162 procent). Totalt levererade märket över 1 387 000 bilar under de tre första kvartalen, vilket var en ökning med 16 procent jämfört med föregående år.