01 dec 2023 | Pressmeddelande

Audi tar marknad. Ökat med 35 procent i år.

Audi är en av vinnarna på den svenska bilmarknaden hittills i år. Märket fortsätter leverera bilar och har ökat sin andel av den svenska bilmarknaden. Under november stod Audi för 6,2 procent av totalmarknaden med 1584 levererade bilar. Även årets ackumulerade siffror från Mobility Sweden visar på en ökning för märket med de fyra ringarna. Under januari-november ökade leveranserna med 35 procent jämfört med 2022.

Audi fortsätter leverera bilar och ökar marknadsandelarna på den svenska bilmarknaden. Under november innebar det en marknadsandel på 6,2 procent och 1584 levererade bilar. Även årets ackumulerade siffror visar på avancemang för märket med de fyra ringarna. Hittills i år, januari till november, har Audi registrerat 16 334 bilar, en ökning med 35 procent jämfört med 2022 på en dämpad totalmarknad som ökat med 3,2 i år.

Eldrivna Q4 e-tron står för en stor del av framgången och toppar försäljningen i Audi-programmet med en ökning på hela 100 procent under året. Tillsammans med nya Q8 e-tron och e-tron GT stod elbilarna för 47 procent av leveranserna under november.

Normala leveranstider och modelloffensiv under 2024

-  Det är glädjande att vi nu är nere på normala leveranstider för de flesta av våra modeller och kan leverera till alla kunder som fått vänta länge på sina bilar. 2023 har varit utmanande på många sätt så nu ser vi fram emot 2024 då Audi påbörjar en stor modelloffensiv. Nya Audi Q6 e-tron är en stark nyhet som får premiär under första kvartalet, säger Jörgen Wedefelt, chef Audi Sverige.

Audi Q6 e-tron bygger på en helt ny elbilsplattform (PPE) med 800-voltsteknik som kommer att vara basen för en rad kommande modeller från Audi. Under 2024 är det även premiär för A6 e-tron som i helgen den 1-3 december visas som koncept i Avant-utförande på elbilsmässan eCarExpo i Göteborg.