02 jul 2024 | Pressmeddelande

Säljstart för CUPRA Tavascan

I slutet av maj presenterade CUPRA det svenska priset för den efterlängtade elbilen CUPRA Tavascan. Nu öppnar märket upp för beställning. CUPRA Tavascan, som förenar slående design, elektrifiering och kraftfull prestanda, förväntas bli nästa tjänstebilsfavorit på den svenska marknaden. Leveranser av de första bilarna beräknas ske efter sommaren.

CUPRA tar nästa steg i sin produktoffensiv och öppnar nu för beställning av den efterlängtade eldrivna SUV:en CUPRA Tavascan. En modell som förenar slående sportig design med elektrifiering och kraftfull prestanda och tar utmanarmärket in i en ny era. CUPRA Tavascan förkroppsligar märkets elektrifierade vision men förblir trogen konceptbilen från Frankfurtmässan 2019.

Inför lanseringen av Tavascan har Wayne Griffiths, VD för CUPRA uttalat: "Varumärkets elektrifieringsresa är dess ostoppbara impuls, något som är kärnan i allt vi gör. År 2030 går CUPRA mot att bli ett helt elektrifierat varumärke. Idag lanseras många förnuftiga elbilar på marknaden, men det är inte vad CUPRA handlar om. 2019 hade vi en vision om att återuppfinna elektrifieringen. Med CUPRA Tavascan ville vi visa världen att den inte bara är en elbil som följer förändringen, utan är en elbil som skapar den. Då var det kanske bara en dröm. Men med lanseringen av CUPRA Tavascan blir vår dröm verklighet.”

CUPRA Sverige spår en lysande framtid för Tavascan och är övertygade om att den blir en storfavorit hos den svenska tjänstebilsföraren:

"Vi är så glada att äntligen kunna erbjuda den svenska marknaden CUPRA Tavascan. En modell som passar in perfekt och är vad den svenska kunden efterfrågar idag," säger Per Brinkenberg, chef CUPRA Sverige. ”Vi tror att detta kommer bli en av de mest populära tjänstebilarna i Sverige de närmaste åren.

Sportig attraktiv design kombinerat med kraftfull prestanda, hög säkerhet och fokus på digitalisering
CUPRA Tavascan är märkets första eldrivna SUV och företagets andra elbil efter CUPRA Born. Modellen har fått märkets nya uttrycksfulla och progressiva designspråk. VZ-versionen erbjuder fyrhjulsdrift, dubbla elmotorer och levererar en effekt på 340 hk (250 kW). Den nya elbilen erbjuder en unik körupplevelse med valbar adaptiv chassireglering, Sport DCC och progressiv styrning.

CUPRA Tavascan erbjuder en rad avancerade förarassistanssystem, bland annat nya Connected Travel Assist och Head-up-Display med AR. Digitalisering är i fokus hos CUPRA Tavascan, som utrustats med en infotainmentdisplay på hela 15" som standard, ett nytt HMI, display- och manövreringskoncept, trådlös Full-Link samt ett avancerat ljudsystem med 12 högtalare från Sennheiser.

Priser som presenterats inför beställningsstart:

  • CUPRA Tavascan (286 hk/210 kW) från 564.900 kr
  • CUPRA Tavascan VZ (340 hk/250kW) från 654.900 kr

De första leveranserna beräknas till efter sommaren.