Pressmeddelanden

Rss icon
Filtera:
22 feb 2024 | Pressmeddelande Logotyp Skoda

Nya Škoda Superb Kombi – svenska priser och försäljningsstart

I höstas, närmare bestämt i november förra året, blev den nya, fjärde generationens Superb officiell. Den ikoniska Škoda-modellen får flera uppdateringar i design, drivlina och dess avancerade assistans- och säkerhetssystem, vilket bygger vidare på föregångarnas styrkor. Idag den 22 februari, drar försäljningen i gång, vilket innebär att även pris presenteras.

20 feb 2024 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

CUPRA Born VZ - en ny nivå av elektrisk prestanda

CUPRA Born är märkets första helt eldrivna modell och representerar den perfekta kombinationen av elektrifiering och prestanda. CUPRA förstärker den kombinationen ytterligare med CUPRA Born VZ - en ny och mer kraftfull version för att inspirera världen från Barcelona.

20 feb 2024 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Porsche presenterar två nya laddhybridversioner av Panamera

Porsche utökar sitt utbud av Panamera laddhybrider med de nya modellerna 4 E-Hybrid och 4S E-Hybrid. De nya modellerna erbjuder imponerande accelerationsvärden och prestanda samt stark E-Performance – räckvidden med eldrift är nu uppe i 96 kilometer.

19 feb 2024 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Världspremiär för Volkswagens nya elkombi ID.7 Tourer

ID.7 är flaggskeppet bland eldrivna Volkswagen-modeller – en progressiv fastback med lång räckvidd. Nu utökas produktserien med en kombi. ID.7 Tourer är en av de första helt eldrivna kombibilarna i den övre mellanklassen.

16 feb 2024 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

CUPRA Formentor VZ5 lanseras i två exklusiva limiterade utgåvor

CUPRA presenterar stolt två exklusiva limiterade utgåvor av CUPRA Formentor VZ5, den progressiva och sportiga karaktären hos denna högpresterande crossover-SUV tar ett steg in i en ny dimension med distinkta exteriörfärger och unika designdetaljer. Endast 222 exemplar av varje limiterad utgåva kommer att finnas tillgängliga på marknaden.

14 feb 2024 | Pressmeddelande Logotyp Skoda

Bästsäljande Škoda Octavia får ny design och flera tekniska uppgraderingar

Nu är uppdateringen av Škodas bästsäljande modell officiell. Den ikoniska modellen har förbättrats inom både design och teknologi. Den nydesignade Octavia tar vidare arvet från Škodas mest framgångsrika serie med genomgående förbättringar över hela linjen. Detta inkluderar bland annat andra generationens Full LED-Matrixstrålkastare, flera nya interiöra designval och utökad standardutrustning som exempelvis 10-tums infotainment display, två-zons klimatkontroll och AI-baserade ChatGPT integrerat i röstassistenten Laura.

08 feb 2024 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Volkswagen Group grundar företag inom artificiell intelligens

Med AI Lab vill Volkswagen Group förenkla samarbeten med teknikföretag i syfte att utnyttja innovationspotentialen och den snabba utvecklingen inom AI-sektorn.

07 feb 2024 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Nya Porsche Taycan – starkare, snabbare, längre!

Porsche Taycan har fått en omfattande uppdatering. De nya versionerna har mer effekt, längre räckvidd, accelererar snabbare och laddar snabbare med större stabilitet. Designavdelningen har vässat formerna och samtidigt differentierat Turbo-modellerna tydligare. Alla Taycan-versioner har en mer omfattande standardutrustningslista och är försedda med den senaste generationen av interiörkonceptet Porsche Driver Experience.

06 feb 2024 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Nya Audi RS 6 Avant GT - maximal prestanda inspirerad av IMSA GTO

Med inspiration från legendariska Audi 90 quattro IMSA GTO lanserar Audi limiterade Audi RS 6 Avant GT. Prestandamodellen är fullspäckad med exklusiva detaljer både exteriört och interiört, där front- och bakparti är helt nydesignat med kolfiberdetaljer, en markerad takkantsspoiler och 22-tumsfälgar i specialdesign. Interiören har skalstolar, en unik färgsättning och individuell numrering i mittkonsolen. Det lätta, ställbara chassit som är unikt för RS 6 Avant GT och en omarbetad quattro sportdifferential på bakaxeln vässar körupplevelsen. Den 8-cylindriga V-motorn med dubbelturbo har en effekt på 630 hk och ett vridmoment på 850 Nm från 2 300 till 4 500 v/min. Audi RS 6 Avant GT lanseras under andra kvartalet 2024.

02 feb 2024 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Nya Taycan imponerar med en verklig räckvidd på upp till 587 kilometer

Vid testkörningar av Taycan förseriebilar mellan Los Angeles och San Diego levererar den nya generationen av den elektriska sportbilen en total räckvidd på upp till 587 kilometer. Taycan har därmed på ett imponerande sätt visat sin kraftigt förbättrade långdistanspotential. Testerna ägde rum innevarande vecka på Interstate Highway 405 och 5 i Kalifornien, USA.

30 jan 2024 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

Sverigepremiär för CUPRAs första SUV-coupé på Europas största elbilsmässa

Under eCarExpo i Friends Arena den 2-4 februari är det dags för CUPRA Tavascan att göra sin stora Sverigepremiär. Tavascan representerar den perfekta föreningen av elektrifiering och prestanda och förväntas bli den svenska marknadens nästa tjänstebilsfavorit.

30 jan 2024 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Stark i design, komfort och teknik. Uppdaterade Audi Q7.

Audi har förnyat sin stora familjesuv med tydlig design och förbättrad teknik. Exteriören med nya front- och bakpartipartier förstärker den kraftfulla karaktären hos den sjusitsiga familjesuven. Nu erbjuds även valbar design för det digitala dagsljuset i kombination med HD Matrix LED-strålkastare med laser. Även bakpartiet kan individualiseras med digitala OLED-bakljus med fyra valbara utseenden. Nya fälgar, färger, dekorinlägg och säten med kontrasterande sömmar ger ännu fler valmöjligheter när det gäller Q-familjens mest mångsidiga SUV. Nya Audi Q7 har säljstart i början av februari.

29 jan 2024 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Europapremiär för Q8 e-tron Dakar edition på eCarExpo

Audi firar segern i Dakarrallyt och premiärvisar Audi Q8 e-tron Dakar edition på elbilsmässan eCarExpo på Friends Arena den 2-4 februari. Modellen är inspirerad av världens tuffaste ökenrally och bjuder på offroad-egenskaper med terrängdäck, förhöjd markfrigång och quattro fyrhjulsdrift.

29 jan 2024 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Ice Race i Zell am See: Volkswagen bjöd på en första glimt av nya Golf R

Volkswagen inledde jubileumsåret för Golf på ett sportigt och spektakulärt sätt vid helgens Ice Race i Zell am See, Österrike. Nya Golf, som lanseras i år för att markera modellens 50-årsjubileum, hade sin publika premiär vid det traditionella motorsportevenemanget på snö och is. Volkswagen gav också en första glimt av sin sportigaste modell: Golf R – kamouflerad, med fyrhjulsdrift och omisskännligt R. Den svenske motorsportstjärnan Johan Kristoffersson fick möjlighet att testa bilen under Ice Race. Nya Golf R har världspremiär i mitten av 2024.

29 jan 2024 | Pressmeddelande Logotyp Skoda

Sverigepremiär för helt nya Škoda Kodiaq iV på eCarExpo Stockholm 2–4 februari

Škoda är återigen på plats när Europas största elbilsmässa intar Friends Arena i Stockholm 2–4 februari. Under mässan premiärvisar Škoda nya generationen Kodiaq som för första gången lanseras som laddhybrid med en elektrisk räckvidd på 100 km (WLTP). Förutom en första titt på nya Kodiaq iV kommer Škoda även visa upp flera versioner av uppdaterade Enyaq i modellår 2024 – däribland lyxiga L&K-utförandet.

25 jan 2024 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Macan sätter ny standard – den första helt elektriska SUV:en från Porsche

Porsche lanserar sin andra helt elektriska modell: Nya Macan med drivlinor på upp till 470 kW (639 hk) levererar E-Performance i alla typer av terräng i kombination med hög användbarhet i vardagen. Effektvärden på sportbilsnivå matchas av snabbladdning med upp till 270 kW och en räckvidd på upp till 613 km enligt WLTP.

24 jan 2024 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Världspremiär för nya Volkswagen Golf – mer attraktiv, intelligent och effektiv än någonsin

Modellen Golf fyller 50 år i år och Volkswagen presenterar nu en uppdaterad version av sin bästsäljare för att fira jubileet. Kunderna kan beställa nya Golf om bara några veckor. Nya Golf har uppdaterats med nya generationens infotainmentsystem, ett mer intuitivt manövreringskoncept, en skarpare front- och bakpartidesign samt effektiva drivlinor. Till dessa hör två laddhybrider med en utökad räckvidd med enbart eldrift på upp till cirka 100 kilometer. Dessutom pryder en belyst Volkswagen-logotyp fronten för första gången på en Golf.

22 jan 2024 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Nya helt elektriska Macan är på väg

Porsche presenterar nya helt elektriska Macan torsdagen den 25 januari 2024. Andra generationen av den framgångsrika SUV:en kommer att visas i Singapore och världspremiären sänds live på Porsche Newsroom. Före avtäckningen ger Michael Mauer, Vice President Style Porsche, en inblick i designprocessen.

20 jan 2024 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Porsche Sverige och Porsche Carrera Cup Scandinavia tecknar avtal om miljöanpassat bränsle från Aspen

Porsche Sverige har tecknat avtal med svenska specialbränsletillverkaren Aspen om leveranser av miljöanpassat bränsle till sportbilstillverkarens racingserier Porsche Carrera Cup Scandinavia och Porsche Sprint Challenge Scandinavia.

19 jan 2024 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Historisk seger för Audi i Dakarrallyt

Audi skriver historia med RS Q e-tron: För första gången vinner en eldriven lågemissionssprototyp med eldrift, högvoltsbatteri och energiomvandlare världens tuffaste ökenrally. Spanjorerna Carlos Sainz/Lucas Cruz säkrade Audis första seger i Dakarrallyt efter cirka 790 mil med ett försprång på en timme och 20 min. Även det svenska teamet med Mattias Ekström och Emil Bergkvist korsade mållinjen i det legendariska Dakarrallyt.