Nyheter & Media

Rss icon
27 jan 2023 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

ABT CUPRA XE säsong 2023: Klara Andersson tar plats bakom ratten tillsammans med Nasser Al-Attiyah

Klara Andersson blev blixtinkallad som reserv till de två sista deltävlingarna i Extreme E 2022 och levererade genast imponerande resultat, nu tar den svenska motorsportstjärnan plats i ABT CUPRA XE teamet på heltid och tävlar i Extreme E 2023.

27 jan 2023 | Pressmeddelande Logotyp Skoda

Konceptbilen VISION 7S premiärvisas i Sverige på elbilsmässan

Under elbilsmässan, eCarExpo, den 3-5 februari gör Škodas konceptbil VISION 7S sverigepremiär. Konceptbilen är en sjusitsig helt elektrisk SUV som tydligt visar bilmärkets väg in i framtiden.

26 jan 2023 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Premiär för Audi activesphere concept

Med Audi activesphere concept presenterar märket med de fyra ringarna den fjärde konceptbilen i Sphere-familjen. Efter Audi skysphere, Audi grandsphere och Audi urbansphere är det premiär för en 4-dörrars crossover-coupé med ett helt nytt flexibelt koncept. Med sina 4,98 m är Audi activesphere inte bara elegant och lyxig med sportiga linjer. Den bjuder också på terrängegenskaper med imponerande markfrigång och stora 22-tumsfälgar. Med en enkel knapptryckning kan bakpartiet dessutom förvandlas till ett öppet lastgolv ("Activeback") som är perfekt när man vill ta med sig elcyklar eller fritidsutrustning för vatten- och vintersport.

25 jan 2023 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Andreas Mindt utsedd till ny designchef för Volkswagen

Det kommer att ske en förändring på chefsposten för Volkswagen Design: Andreas Mindt, för närvarande chef för Bentley Design, kommer från och med den 1 februari 2023 att leda designfunktionen på märket Volkswagen. Han efterträder Jozef Kabaň som har utsetts till Creative Art Director Volkswagen.

24 jan 2023 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagen ID.7 får ny smart luftkonditionering

Den nya klimatanläggningen med intelligenta luftventiler erbjuder ett antal funktioner. ID.7 kan till exempel känna av när föraren närmar sig med nyckeln och börjar kyla eller värma kupén redan innan passagerarna sätter sig i bilen. Systemet kan också anpassa sig efter solens position.

19 jan 2023 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Unik konceptbil från Volkswagen visas upp på svensk elbilsmässa

För första gången på svensk mark: I samband med elbilsmässan eCarExpo i Stockholm, 3-5 februari, visar Volkswagen upp konceptbilen ID. LIFE för småbilssegmentet.

18 jan 2023 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagen ID.4 – Sveriges vanligaste elbil

Den populära elsuven ID.4 har varit den mest nyregistrerade elbilen i Sverige de två senaste åren. Nu står det också klart att den tagit täten som den vanligaste elbilen på svenska vägar.

18 jan 2023 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

CUPRA ökar försäljningen med 93% och bidrar till SEAT S.A.s ekonomiska vändning

Med CUPRA Formentor, nådde CUPRA nya höjder 2022. Märkets första fristående modell stod för mer än en fjärdedel av SEAT S.A.s totala försäljning.

16 jan 2023 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Med- och motgångar för Audi Sport i Dakarrallyt. Hatten av för Mattias Ekström och Emil Bergkvist.

Satsningen gav resultat. Team Audi Sport präglade 2023 års Dakarrally med innovation och prestanda trots flera motgångar. Audi RS Q e-tron med sitt eldrivna koncept fick totalt 14 pallplatser på 15 tävlingsdagar, prologen inräknad. För första gången ledde Audi-förarna dessutom rallyt i Saudiarabien under tre dagar. En rad punkteringar, de olycksrelaterade brytningarna för Carlos Sainz/Lucas Cruz och Stéphane Peterhansel/Edouard Boulanger och dessutom en stor tidsförlust för Mattias Ekström/Emil Bergkvist förhindrade ett bättre resultat än plats 14.

12 jan 2023 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Omställningen fortsätter: Volkswagen-koncernen levererade 26 % fler elbilar 2022

Volkswagen-koncernen har gjort betydande framsteg i sin omställning till elektrifiering under 2022. Trots leveransbegränsningar och tillfälliga produktionsstopp överlämnades 572 100 elbilar till kunder över hela världen. Jämfört med 2021 är det en väsentlig ökning med 26 procent. Andelen elbilar av de totala leveranserna uppgick därmed till 6,9 procent, en ökning från 5,1 procent året innan. Volkswagen Group Sverige registrerade under januari-december 2022 totalt 75 936 bilar, varav 24 204 elbilar, en andel på ca 32 %.

12 jan 2023 | Pressmeddelande Logotyp Seat

CUPRA ökar försäljningen med 93% och bidrar till SEAT S.A.s ekonomiska vändning

Med Formentor nådde CUPRA nya höjder under 2022 - märkets första fristående modell stod för mer än en fjärdedel av SEAT S.A.s totala försäljning.

10 jan 2023 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagen ökade de globala leveranserna av elbilar med 24 procent under 2022

Märket Volkswagen fortsätter att göra snabba framsteg med övergången till elektrisk mobilitet: med cirka 330 000 exemplar ökade leveranserna av helt eldrivna personbilar med 23,6 procent på årsbasis.

09 jan 2023 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

CUPRA deltar i Race Of Champions med CUPRA UrbanRebel Racing Concept

CUPRA går in med 100% eldrivna CUPRA UrbanRebel Racing Concept i Race of Champions. I år avgörs den legendariska motorsporttävlingen i Pite Havsbad och samlar några av världens bästa förare inom motorsport för att avgöra vem som är bäst av de bästa.

04 jan 2023 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

På väg mot världspremiär – Volkswagen ID.7 visas upp med digital kamouflagelook

Scenen är redo för ID.7. Vid elektronikmässan CES i Las Vegas den 5-8 januari, visar Volkswagen upp sin första helt eldrivna sedanmodell baserad på elbilsplattformen MEB. Den har blivit klädd i smart kamouflage som med sin unika teknik och flerskiktslackering skapar ljuseffekter på delar av bilen. Detta är en interaktiv funktion som symboliserar nästa steg i digitaliseringen av ID.-familjens framtida flaggskeppsmodell.

02 jan 2023 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

För tredje året i rad – Sveriges populäraste elbil är en Volkswagen

Ett starkt fokus på elbilar ger resultat för Volkswagen på den svenska marknaden. ID.4 blev för andra året i rad Sveriges mest nyregistrerade elbil och Volkswagen blev största elbilsmärke.

30 dec 2022 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Audi siktar på pallplats i Dakarrallyt

Att revolutionera sporten på ett energieffektivt sätt och samtidigt vara bland de bästa. Det är ingen liten uppgift som Audi har företagit sig inför den andra starten med RS Q e-tron i Dakarrallyt. Rolf Michl, chef för Audi Sport, har satt upp ett tydligt mål för Team Audi Sport. Efter fyra etappsegrar på första försöket i januari 2022 är målsättningen nu att ta en pallplats i totalresultatet för ökenrallyt som körs den 31 december till den 15 januari. Den innovativa prototypen som är utrustad med elmotor, energiomvandlare och högspänningsbatteri utsågs nyligen till Racecar Powertrain of the Year av en expertpanel från magasinet Race Tech.

16 dec 2022 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Volkswagen utser nya chefer för koncernens viktiga kvalitets- och designavdelningar

Volkswagen-koncernen omstrukturerar de två varumärkesövergripande funktionerna kvalitet och design. Syftet är en närmare koppling till koncernens huvudvarumärken Volkswagen Personbilar, Audi och Porsche för att säkerställa ett konsekvent fokus på kundernas behov.

16 dec 2022 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Norske alpinlegenden Aksel Lund Svindal växlar upp – kör Porsche Carrera Cup Scandinavia 2023

Efter en framgångsrik debutsäsong i Porsche Sprint Challenge Scandinavia meddelar nu Aksel Lund Svindal att han kommande säsong byter mästerskap och tävlar i Porsche Carrera Cup Scandinavia.

15 dec 2022 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Nya Audi charging samlar över 800 operatörer och ger tillgång till 400.000 laddningspunkter i Europa

Lång räckvidd, snabbladdning och enkel tillgång till ett stort nätverk av laddningspunkter är tre faktorer som brukar lyftas fram för att omställningen till elbilism skall lyckas. Med Audis nya laddningstjänst blir det enkelt att ladda via över 800 anslutna operatörer i 27 länder i Europa. I Sverige ingår ca 12300 laddpunkter, varav ca 2000 är snabbladdare.

15 dec 2022 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Med Elli skapar Volkswagen AG det största laddningsnätet i Europa

Volkswagen AG med sitt laddnings- och energibolag Elli har nått nästa milstolpe: Med 400 000 laddpunkter driver Elli nu Europas största laddnät med över 800 leverantörer i 27 länder.