06 feb 2020 | Pressmeddelande

Premiär på svensk mässa för Volkswagens nya elbil ID.3

Senare i år lanseras Volkswagens nya elbil ID.3 – men redan nu går det att se bilen på mässan eCarExpo på Friends Arena i Stockholm den 7-9 februari.

ID.3 är först ut i Volkswagens helt nya elbilsfamilj. Lång räckvidd till rimligt pris är det som kännetecknar ID.-familjen och Volkswagens filosofi när det gäller e-mobilitet. ID.3 lanseras på marknaden senare i år och kommer att kosta från strax under 350 000 kronor. Till det ska läggas avdrag på 60 000 kronor för statlig klimatbonus. Den går att få med tre räckvidder – 330, 420 och 550 kilometer.

− ID.3 är vårt sätt att demokratisera e-mobiliteten. Vi vill att många människor ska ha möjlighet att köpa en elbil och med vår ID.-familj kommer vi att kunna uppfylla det löftet. Vi är väldigt glada över att kunna visa ID.3 på eCarExpo, säger Sten Forsberg, chef för Volkswagen Sverige.

ID.3 har tidigare varit på Sverige-besök men det är första gången den nu visas på en mässa på svensk mark. Elbilsutställningen eCarExpo äger rum på Friends Arena 7-9 februari, där de två sistnämnda dagarna är publika dagar.

I Volkswagens monter kan man även se nya e-up! som har en räckvidd på 260 kilometer, e-Golf och nya Passat GTE samt de eldrivna transportbilarna ABT e-Caddy, ABT e-Transporter och e-Crafter.

Söndagen den 9 februari, kl. 12.30, kommer även Sofia Granfors, Head of e-mobility för Volkswagen Group Sverige, att medverka i ett scenprogram. Då berättar hon mer om Volkswagens omfattande satsning på att bli en ledande elbilstillverkare.